Laat ik beginnen met de stock koeler. Dit is een rotding. Wil je je kaart langer dan twee jaar gebruiken, koop dan alvast een andere koeler. Als hij nieuw is begint het al. Hij maakt een vrij hoog geluid (niet per se hard, maar wel heel aanwezig). Dan wordt hij onder lichte belasting (20-30%) al gauw 60-70 graden. Na een paar maanden verzamelt zich het stof. het is niet mogelijk de koeler zonder beschadigingen helemaal open te maken, dus dat stof blijft daar zitten. De airflow verdwijnt dus ongeveer. Je zit dan zonder koeling. Ik heb mijn kaart ruim 120 graden zien worden. Met een Arctic Cooling Accelero Twin Turbo op 7volt blijft hij stil en koel. De...
Dit kan je bijvoorbeeld in je ATI Catalyst Control Center aanpassen, dat hij bijvoorbeeld een vaste snelheid heeft.Laat ik beginnen met de stock koeler. Dit is een rotding. Wil je je kaart langer dan twee jaar gebruiken, koop dan alvast een andere koeler. Als hij nieuw is begint het al. Hij maakt een vrij hoog geluid (niet per se hard, maar wel heel aanwezig). Dan wordt hij onder lichte belasting (20-30%) al gauw 60-70 graden.
Welke temps heeft je kaart precies. Koel is een relatief begrip 2000graden is relatief koel bij 8000gradenMet een Arctic Cooling Accelero Twin Turbo op 7volt blijft hij stil en koel.
Wat is je argument hiervoor? Welke framerate heb je bijvoorbeeld bij een 1080p MKV film (waarbij je film door je GPU wordt verwerkt)Met een stille koeler is hij ideaal voor een HTPC.