Snelle mooie lichte laptop met een prima scherm. De geluidsproductie en beperkte aansluitingen een fors nadeel.
Pluspunten
Snelle laptop
Mooi 4k schem
Dun en licht voor een 14"
Degelijke bouw
Minpunten
Fans maken veel herrie / fluittoon
Beperkt aantal aanslutiingen
Zeer onlogische aansluitingen
vlek gevoelige behuizing
3 van 5 sterren (Voldoende)
Bij het aanzetten viel op dat de fans vrijwel gelijk aangingen met voor mijn gevoel teveel lawaai. Bij een stresstest is het geluid van de fans echt te hard en produceren de fans een irritant hoog/fluitend geluid.
Op het Lenovo forums hebben meer mensen hier last van. Een firmware update heeft niet geholpen zoals beloofd.
De aansluitingen. 1 USB-C met daarin USB-2.0 voor opladen. (waarom USB2?) en 1 USB-C zonder Thunderbolt/USB3.1 maar USB3.0. En 1 USB3.0 aansluiting. Dat geeft dus niet de mogelijkheid tot een dockingstation met opladen etc. (wist ik van tevoren maar het is wel een nadeel).
Mooie snelle laptop met een mooi design die licht is en een prachtig beeld heeft. Hij gaat bij mij wel terug naar de leverancier voor teveel geluidsproductie.
Persoonlijk vind ik ook het scharnier niet lang zo mooi als iedereen beweert. Het is leuk bedacht maar hij zit vol met plastic klepjes die losjes zitten Hij is dus niet geheel van staal. Dat zie je goed.
Je krijgt een mooie snelle laptop met een goed scherm en een (vermoedelijk) lange accuduur. De touchpad is nauwkeurig en het toetsenbord is op de rechter shift-key na accuraat en heeft een goede aanslag. Vingerafdrukscanner is ook snel en accuraat. eventueel met een docking station en in de tablet modus is het hebben van de powerknop aan de zijkant erg handig.
De behuizing is zeer vatbaar voor vuil en vingerafdrukken.
Echter zijn de nadelen van de fans voor mij een deal-breaker.
Omdat zoveel mensen klaagden op het forum van Lenovo heb ik aangenomen dat elke laptop dit euvel heeft. De rechter fan maakt een lichte fluitende toon onder belasting van de CPU. Dat zit in de fans. Op een nieuwe laptop vind ik dat niet kunnen en daarom heb ik hem teruggestuurd. (zeker om dat de firmware update van het bios met daarin een gedocumenteerde oplossing voor dit probleem niet werkte).
Hij is als tablet te gebruiken. Echt ervaring heb ik er niet mee. Maar hij was als tablet met 1,4 kg en 14" natuurlijk best fors. Voor af en toe eens denk ik maar niet voor altijd.
Bedankt voor het delen van je bevindingen. Heb je dat geluid laten 'repareren' of heb je hem echt teruggestuurd? Jammer te lezen dat hij geen echt snelle usb poorten heeft, zonde. Is hij als tablet goed te gebruiken of komt het dan wat fragile over? En qua zwaarte?
Ik heb hem teruggestuurd. Ik vind altijd een reparatie aan zaken die nieuw zijn niet prettig. Ik heb ook de inschatting gemaakt dat dit wat langer ging duren omdat veel mensen hetzelfde probleem ervaren.
De USB poorten was een probleem voor mij maar de rest van de laptop zou dat ruim goedmaken. Ik gebruik nauwelijks randapparatuur met draden naast mijn dockingstation. (BT reismuis, goed Wi-Fi thuis). De stroom kan op USB-C/2.0 en de docking station op de USB3 of de USBC/3.0 poort (bij die laaste heb je de andere USB3 poort nog vrij voor een USB stick e.d.
De laptop kan als tablet gebruikt worden voor een keer. Echter is de grootte en het gewicht té oncomfortabel om dit voor langere tijd / vaker te gebruiken. Dit is natuurlijk persoonlijke voorkeur maar ik gebruik thuis liever een iPad voor de wat simpelere taken.
hier ook nog het Lenovo forum met de vele klachten en de bevestiging van dit issue.
1. de fans zouden minder vaak en hard moeten draaien met een update van de WLAN driver. Mijn inschatting van de temperatuur van de body en de CPU icm de fans doet vermoeden dat dit niet gaat helpen.
2. het fluitende geluid van de fans wordt hiermee niet opgelost. Dit is een designfout van de fans.