Samsung UE55KS8000 Zwart Review

Anoniem: 66797 Testpanel
8 januari 2017, laatste update op 8 januari 2017, 5.036 views Testpanel

Samsung UE55KS8000 Zwart

Deze TV 2 weken in bruikleen gekregen van Samsung. De eerste indruk was meteen WOW de kleuren spatten van het scherm de HDR weergave was meteen zichtbaar. De TV ziet er qua uiterlijk ook echt heel goed uit. Zal meer in detail gaan want 50 woorden hier is wat mager

Pluspunten

• Goede kleuren en contrast rijk beeld wat een heel scherp beeld geeft
  • prachtig design en mooie smalle bezels
  • Snel en soepel OS mede door de quadcore CPU
  • Geluid is goed voor een SMART tv
  • one connect box om kabels van TV naar receiver te verminderen
  • UHD premium certificaat
  • 10 bit support, VA paneel en 120hz

Minpunten

• paar keer wat ghosting gezien in donkere scenes
  • in donkere kamer toch wel een beetje backlight bleeding maar minimaal
  • Tizen heeft toch minder keus qua apps dan Android. Moet wel zeggen dat het Tizen goed werkt
  • geen 3D zelf vind ik het geen groot gemis, had het er toch wel graag in gehad

Beeld kwaliteit
Het beeld is echt supermooi ik heb hem getest met diverse 720P, 1080I, 1080P en 2160P beelden zowel met 8 bit materiaal als ook 10 bit materiaal en ook dit weer met en zonder HDR. Het maakt niet uit wat je deze TV voert qua beeld wat het een top TV maakt in de overgang van full HD naar 4K

Vormgeving en design
Het uiterlijk van de TV is in een woord prachtig, mooie smalle bezels die nog smaller lijken door de combinatie van chrome en zwart. Een mooie brushed alluminium achterkant en een prachtig vormgegeven voet om het af te maken. Voor zover ik kan zien is het allemaal kwaliteit (geen plastic) en dan de one connect box om de kabels te verminderen.

Geluid
Geluid is goed voor een moderne TV, echter kan het natuurlijk nooit tippen aan een goede receiver, wat ik aanraad bij iedere TV. Toch vond ik het wel knap wat ze qua geluid uit deze TV halen zeker als je ziet hoe dun de TV is.

Features
Qua functies en features is de TV erg uitgebreid. Je kan het bijna niet verzinnen of het is mogelijk. Ik moest wel even wennen aan de menus maar als je eraan gewend bent is het een fijn menu.

Tizen
Het was mijn eerste ervaring met Tizen daar mijn vorige Samsung net voor Tizen was. Ik vind het soepel werken en ben positief over de werking. De quadcore CPU maakt het een vlotte ervaring. Toch miste ik apps die ik op mijn Android TV wel kan krijgen. Android heeft gewoon meer keuze qua apps.

Inbranden
Hier kon ik met 2 weken testen weinig over zeggen. Ik had 0 dode pixels dus dat is mooi (maar ook verwacht). Verder geeft Samsung 10 jaar garantie op inbranden dus kan het een pluspunt geven alleen al op die garantie.

Ghosting
Ghosting is helaas nog niet helemaal weg, maar dit is meer een beperking op de LCD techniek. Heb paar keer in donkere scenes met veel snelle bewegingen duidelijk ghosting waargenomen op 4 meter afstand, denk niet dat dit bij een ander toestel beter was geweest.

Backlight bleeding
Het toestel heeft in een verlichte ruimte geen zichtbare backlight bleeding, in donkere ruimtes kan je het wel een beetje zien. vooral in beelden met veel zwart.

3D
Ik weet dat Samsung heel bewust de keuze heeft gemaakt om geen 3D toe te voegen in de nieuwe TVs, toch had ik dit wel graag gezien. Indien ze dit zouden doen zou passieve 3D mijn voorkeur hebben. Het ontbreken van 3D zou me niet weerhouden deze TV te kopen.

Conclusie:
Ik vind het een prachtige TV die zowel in 720P, 1080P als 2160P uitblinkt. Hij ziet er prachtig uit en is degelijk gebouwd. (geen plastic) heeft 10bit support en HDR dus een goede TV voor nu en voor de toekomst. De prijs is redelijk hoog maar niet onredelijk.

Heb jij ook een Samsung UE55KS8000 Zwart?

Anoniem: 66797 9 januari 2017 15:45
Badankt voor je feedback...

De ghosting is minimaal heb het 1x kunnen waarnemen, en dat was in een donkere scene met echt hele snelle bewegingen. Dat kleine kastje is dus the one connect box, en inderdaad die gaat met 1 kabel naar de TV en die kan je dan bij je versterker plaatsen en daar alles op aansluiten. Echt een geniaal systeem. Helaas moet de LAN kabel nog wel in de TV.
De ghosting heeft denk ik voornamelijk te maken met dat het een VA paneel is. Ik heb zelf ook een monitor met een VA paneel (benq gl2760hm) en merk hier hele erge ghosting in donkere scenes (tijdens gamen). Daarnaast heb ik een LG ips 277l waar ik dit veel minder merk. Nu weer terug op een TN monitor Benq RL2755hm waar ik niet veel merk met het ghosting verschil tussen IPS maar wel dat het net wat helderder is.
Goede review, duidelijk en netjes
Dat je de 3d mist is per persoon natuurlijk
Ghosting? serieus? heb zelf een sony KD-43XD8005 (4k tv) en heb zelf geen last van Ghosting.
Alleen 1 vraagje. wat is dat klein kastje? word het met een kabel aan de tv verbonden?
Daar had ik graag wat meer van willen weten!

Overal nogmaals goede review
De one connect is een kastje waar de HDMI en Tuner in verwerkt zit bij de 8000 en hogere serie.
deze is verbonden met de tv dmv 1 kabel de one connect cable.(dacht dat het standaard 3M lang is)
Dit zorgt ervoor dat je niet alle hdmi kabels en evt coax direct achter op de tv moet aansluiten.
Hoe dik is de stekker? HDMI past door de ingefreesde buis, maar groter plug niet. Of laat het kastje zich ook makkelijk achterop monteren?
de stekker is vrij breed CM of 3 a 3,5. achterop monteren is vast mogelijk maar zou het niet aanbevelen. de kabel zelf is even dik als een HDMI kabel.
Durf niet met zekerheid te zeggen of het kastje wel of niet gemonteerd kan worden aan de achterkant, maar lijkt me niet aangezien de back vol met ribbels en curved is.

[Reactie gewijzigd door siraadj1991 op 25 juli 2024 08:40]

Ik heb dat bij de mediamarkt nagevraagd. Dat kastje kan je niet op de TV bevestigen. Ik vind het een enorme blunder van Samsung dat one-connect kastje. Ik hoef maar 1 HDMI kabel in de TV te steken en evt de netwerk en antennekabel. Die laatste 2 moeten bij deze TV ook nog gewoon in de TV.
Dus het enige wat je kan doen is met een rol plakband dat kastje achterop plakken en die 3 meter kabel oprollen achter de TV. Of een ander merk TV kopen want alle Samsungs hebben dit systeem dit jaar.
Het was beter geweest als er tenminste 1 HDMI ingang direct op de TV had gezeten, dan kan je het kastje weglaten.

<edit> ik zie dat bij deze de antenne ook op de one-connect zit
Anyway ik vind het een blunder dat je dat kastje niet met wat klik/haakjes achter op de TV kan 'prikken'.

[Reactie gewijzigd door riwi op 25 juli 2024 08:40]

Anoniem: 66797 @riwi16 januari 2017 20:17
kabel aansluiting, DVB-C, optische uitgang en 2x USB zitten ook in de one connect box en ik vind het echt een fantastisch idee. wel vind ik het jammer dat de netwerkkabel er nog wel in moet. Dit gaat veranderen in de QLED die binnenkort uitkomt. En die kabel is ook nog eens bijna niet te zien echt gaaf
Nee de kabel is niet te zien,. Maar het kastje met alle kabels ligt dan op de vloer onder de TV. Mijn pre-pro staat 4 meter verder, die fungeert als mijn one connect box. Ik heb maar 1 HDMI kabel nodig. Netwerk komt er nog bij. Maargoed : wat ik tegen de jongen bij de MM ook al zei : Dan wordt het dus geen Samsung dit keer.

Wat had een bevestigings systeem achterop de TV nu extra gekost?
Anoniem: 66797 @riwi16 januari 2017 20:26
dank dat ze meer aan het design hebben gedacht. Tevens is dit systeem in 99 op de 100 gevallen perfect. Ok jij bent net die ene uitzondering.
Anoniem: 498327 11 januari 2017 22:04
Heeft deze TV auto-input select en gaat ie vanzelf direct op zwart (backlight uit, stroomverbruik onder 1W) als er geen signaal op binnen komt?
Heb je keuze in upscaling van 1080p naar 4K (blocky of smooth)?
Heeft ie native 23.976 playback?
Ja hij heeft auto input select, indien er geen signaal en geen input is op ander kanaal gaat hij niet op zwart maar geeft een melding dat er geen signaal is. je kan dan zoeken naar kanalen of een source selecteren.

wat betreft de upscaling ik neem aan dat blocky inhoudt dat je voor elke pixel 4 pixels gebruikt zodat het eigenlijk native 1080P is, en smooth echt upscalen is? Ik heb in het menu nergens iets kunnen instellen qua upscaling (mijn eerste 4K apparaat) dus denk niet dat je blocky kan kiezen, mogelijk dat het kan in het service menu maar daar ga ik niet in rommelen.

native 23.976 playback ja heb diverse bestanden met 23 frames/second afgespeeld zonder enig issue
Dat niet uitgaan is wel jammer. Ik gebruik een TV graag zonder afstandsbediening.
ik vraag mij af hoe het kan dat je deze tv 2 weken in bruikleen hebt gekregen en ook nog van samsung ..
Anoniem: 66797 @JSA11 januari 2017 20:37
is een promotie opgezet door Tweakers en Samsung, aantal mensen werden uitgeloot. Ik was een van de gelukkige.
Anoniem: 291964 14 januari 2017 15:19
Goed verhaal, zou je m zelf kopen als het in jouw budget zou vallen ?
hij zou met 100% zekerheid op mijn shortlist staan, kan niet met zekerheid zeggen wat ik zou doen ALS ik het budget zou hebben. Simpel om de reden dat ik dat niet heb... Kan wel met zekerheid zeggen dat hij in mijn top 3 zou staan.

Andere optie zou OLED zijn, echter heeft ook die techniek nadelen. ALS het een non OLED zou zijn, is er geen keuze en kan ik met zekerheid zeggen dat de KS8000 zou winnen.
Anoniem: 291964 14 januari 2017 15:45
Hey bedankt , goed om te weten. :)

Even naar benden scrollen en je ziet een heel mooi en duidelijk overzIcht van alle tv's ...inclusief deze Samsung
De keuze is dan al snel gemaakt lijkt mij :)

[Reactie gewijzigd door JSA op 25 juli 2024 08:40]