HiMedia Q10 Pro 16GB Review

HereIsTom
5 januari 2017, laatste update op 6 januari 2017, 20.130 views

HiMedia Q10 Pro 16GB

Als het gaat om mediaspelers is HiMedia één van de belangrijkste spelers in de markt van vandaag.
De HiMedia Q10 Pro is een zeer capabele Android-mediaspeler met een fantastische interface. Het afspelen van media is geweldig en de Kodi ervaring zeer soepel.

Pluspunten

• Prima kwaliteit
  • Regelmatige firmware updates
  • Android 7
  • HDMI 2.0a (4K)
  • Makkelijk en snel in gebruik
  • Plug&Play

Minpunten

• Prijs

De HiMedia Q10 Pro zit goed verpakt in een mooie stevige doos.
In de doos zit:

Q10 Pro Android TV box mediaspeler
Oplader
IR afstandsbediening met leerfunctie
HDMI-kabel 2.0a
Handleiding

De behuizing van de HiMedia Q10 Pro is gemaakt van geborsteld aluminium en geeft een moderne, vingerafdruk vrij uitstraling en afwerking.

De Q10 Pro mediaspeler is uitgerust met een scala aan input en output interfaces die ervoor zorgen dat het verbinding kan maken met alle moderne home theater setups.

Aan de linkerkant van de mediaspeler vind je een USB 3.0-poort, 2 USB 2.0-poorten en een SD-kaartslot voor uitbreiding van de opslag.

Aan de rechterkant van het apparaat vind je een slot om de bovenkant van de behuizing te openen om bij het 3,5" slot voor een harddisk te komen. Dit is een van de beste eigenschappen van de HiMedia Q10 Pro mediaspeler. Je kunt zo makkelijk een 3,5 "HDD die je hebt erin plaatsen en zo je lokale media afspelen vanaf de harde schijf. Dit is bijv. ook handig als je de mediaspeler wilt meenemen naar vrienden voor een filmavond.

Aan de achterzijde zitten de overige interface-opties. Zoals een USB 3.0-poort type B, optische audio-uitgang, composiet video-uitgang, Ethernet, HDMI, firmware-knop en stroomaansluiting.

De HiMedia Q10 Pro mediaspeler is voorzien van een aanraakgevoelig inductieve display aan de voorzijde. In dit scherm kunt je de media-speler bedienen zonder de meegeleverde afstandsbediening te gebruiken. Raak simpelweg de knoppen op de voorkant scherm van de Q10 Pro en je hebt volledige controle over de media player. Dit is een eigenschap dat erg handig is als je de afstandsbediening niet kan vinden.

Het installatieproces voor de Q10 Pro was erg makkelijk, gewoon aansluiten op de HDMI-kabel en de Ethernet-kabel. Aansluiten kan zowel op een versterker/receiver als op een TV. Werkt net zoals beschreven.

Het opstarten van de HiMedia Q10 Pro mediaspeler is een eitje, het vollegig opstarten duurt ongeveer 23 seconden. Zodra de boot sequence is voltooid kom je bij de interface van HiMedia.

De interface die door HiMedia geïmplementeerd is mooi en modern, gebruik makend van multi-gekleurde tegels die het platte ontwerp van Google volgt. De UI verloopt soepel en responsief zonder traag gedrag tijdens het bladeren tussen de schermen en navigatie op de Q10 Pro.

De HiMedia Q10 Pro wordt geleverd met een paar voorgeïnstalleerde toepassingen zoals Facebook, Skype, YouTube, Kodi evenals Happy Cast voor AirPlay ondersteuning. Google Play-services werkt prima. Je hebt toegang tot de volledige Google Play Store waarmee je alle toepassingen kunt downloaden en gebruiken op de Q10 Pro.

De OTA firmware-updates zijn een enorme bonus want het maakt het bijwerken van de media player zo eenvoudig. Dit in combinatie met de reguliere firmware-updates die worden uitgebracht door HiMedia zal helpen om de prestaties van de mediaspeler optimaal te houden. Ik kan iedereen de HiMedia Q10 Pro aanraden, voor degenen die op zoek zijn naar een mediaspeler voor hun thuis theater en voor als je veel van de lokale media bestanden wilt genieten. Het ingebouwde 3,5 "slot voor een HDD maakt het afspelen van je lokaal opgeslagen bestanden een zeer eenvoudig proces.

Heb jij ook een HiMedia Q10 Pro 16GB?

Heb je misschien nog foto's van de zijkanten? (ik mis de 2 x USB 2.0 uit de PW specs)
Ik heb foto's van de zijkanten en een paar screenshots erbij geplaatst.
Kan je ook netflix in full hd kjiken en werk de horizon go app erop.
De Horizon go app werkt prima op de HiMedia en Netflix ook alleen is deze net als op de meeste Android boxen niet in full hd.
Hi, thanks voor deze review; dit was voor mij het zetje om hem ook te kopen. Inmiddels speelt ie vanaf mn nas de nodige media. Voor wat betreft de horizon app; die draait ook, en logt ook in op mijn ziggo account en laat zien wat er "te beleven is". Maar als ik een zender of programma selecteer, start die dat even op, en spring dan direct weer terug zonder dit af te spelen.
Moet ik buiten deze app nog iets hiertoe installeren?
Tips welkom!
Ik neem aan dat je de Ziggo Go app gebruikt?
Maar sinds ruim een week zijn er problemen en storingen met de app, dit kun je ook lezen bij de recensies. Enige wat je kunt doen is klagen bij Ziggo dat ze de boel eens updaten.
Thanks; ik de Ziggo Go app, maar heb ook de Horizon go app geprobeerd. Beide apps doen het prima op andere android devices. Het is net of ik een aparte mediaplayer of andere software oid op de HiMedia moet installeren, want Horizon speelt niks af. Maar bij jou werkte de Horizon-app "out of the box"? Ik heb hem inmiddels naar android 7 ge-upgrade, maar het issue is niet weg.
Ik kom keurig in de Horizon app, en kan ook programma's selecteren. Als ik dat dan doe (met de muis vanuit de bijgeleverde afstandbediening) dan lijkt het afspeelscherm een fractie van een seconde te starten, maar daarna krijg ik een nieuw scherm, met bovenin het af te spelen programma met daaroverheen een play-knop. In het onderste gedeelte staan dan de eerdere uitzendingen. Ook als ik hier klik, start het programma niet op. Ik heb het idee dat ik iets over het hoofd zie, vast iets simpels. Herkent iemand dit? Sorry om zo door te zagen over slechts een app, maar die app is juist de reden om deze HiMedia te hebben gekocht. Tips welkom.

[Reactie gewijzigd door dwarnink op 22 juli 2024 23:35]

Het lukt me maar niet om Ziggo Go werkend te krijgen op mijn HiMedia Q10 Pro.
Ik heb een filmpje opgenomen wat ik doe; ik stuur even de link. Op andere Android devices doet hij het bij mij prima.

Tips welkom!
Ja heel vervelend, heb zelf geen Ziggo dus kan het ook niet proberen.
Neem eens contact op met waar je 'm hebt gekocht, misschien dat zij je kunnen helpen.
Hi,

Hoe is de look & feel van de interface? Moet/kan ik die vergelijken met een minix of andere android player of met een pocorn hour/mede8er?

TIA
De look & feel van de interface is goed, lijkt meer op de minix dan op de mede8er.
Je kan deze wel makkelijk aanpassen naar eigen smaak.
Die look & feel, kun je die net als bij een Minix gewoon volledig veranderen door bijvoorbeeld de standaard launcher te vervangen met een andere launcher? Ik heb voor de Minix zelf de TVLauncher aangeschaft (voor een paar euro was ik blij dat de advertenties weg waren) en dat vond ik fijner werken en er mooier uit zien dan de standaard Minix launcher. Is dat bij de HiMedia ook een optie?
Ja bij de HiMedia kun je dat ook aanpassen met andere launchers, daar zitten trouwens geen advertenties op.
Oke, bedankt.

Ik ben gewend om met een harmony een mede8er met nfs te bedienen.
Ik las dat de Q10 geleverd wordt met een afstandsbediening en nfs/samba aan kan.
Gaat dat moeiteloos werken voor me?
Ik heb 2 minix players de deur uit gedaan omdat ik dat niet prettig vond werken. (ook yabse gebruikt icm android) ik zou dus niet graag eenzelfde bediening willen ervaren.

Nou is dit de enige player die 4k@60hz ondersteunt, heb je daar (en hdr) ook nog iets mee kunnen testen?
Ik bedien de HiMedia ook met m'n Harmony, maar gebruik ook een Rii i8 plus als toetsenbord en muis erg handig!
Ik heb de Minix en Zidoo ook gehad, maar weer doorverkocht omdat ik ze ook niet prettig vond.
NFS/Samba werkt goed.

Zelf heb ik (nog) geen 4K TV, maar bij vrienden met een HiMedia draait de 4k@60hz goed.

[Reactie gewijzigd door HereIsTom op 22 juli 2024 23:35]

Ik heb een 4k televisie, maar bij de instellingen geeft de HiMedia max 2160@30hz aan
Das toch goed? 2160x3840 is 4k.
Jawel, maar 30hz is niet goed. Moet 60hz zijn.
Ik vermoed dat het aan de kabel van mijn receiver naar de TV ligt
Ok ja die 30hz kan aan je TV of de kabel liggen, als je HDMI op Auto hebt staan, dan kiest hij het formaat van wat je receiver of TV aan kan.
Anoniem: 1053577 @Jepie19 maart 2018 19:25
Hallo, ik heb het apparaat ook gekocht maar ik krijg bij sommige zenders geen geluid. Ook als ik het apparaat uit en aan zetten dan begin van het begin niet waar was gebleven. Hebben jullie een programma waar ip tv goed kan werken met dit apparaat?
Wat ik me eigenlijk nog afvraag en waar ik verder niemand iets over zie schrijven of vragen is of die ventilator die ik daar zie luidruchtig is of niet. Ik had ook een Play!ON en dat ding kon nogal eens wat herrie maken.

Natuurlijk is dat iets dat met de tijd erger wordt door stof en slijtage maar als dat bij het begin al geluid gaat maken dan wordt het er niet beter op. Wat zijn jouw bevindingen wat de ventilator betreft?

Ik heb nu een fanless Android media center, dat is ook niet alles aangezien het apparaat soms echt heet wordt en daar pluk ik nu de zure vruchten van: uitval en slijtage van de hardware. Dus een ventilator is wel prettig maar dan wel bij voorkeur een stille.
De fan is geluidloos, alleen als ik m'n oor achter de Q10 Pro leg en er verder geen geluid is hoor ik 'm. En heet wordt hij dus niet.
Ik heb de Q10 Pro nu een jaar en hij maakt dus nog steeds geen geluid, helaas de fan van mij TV wel en die is lastig open te krijgen 8)7

[Reactie gewijzigd door HereIsTom op 22 juli 2024 23:35]

Bedankt voor deze informatie. Dat zegt mij genoeg: duidelijk goede kwaliteit fans gebruikt in de HiMedia. Dat schort er nog wel eens aan . Zoals gezegd was dat een issue bij mijn Play!On en bij een collega bij zijn asrock mini pc... Tijdens een film wil je liever geen geluid van een miniatuur brommer.

Maar, ventilator in de TV die geluid maakt dat is bijzonder irritant. Helemaal als die niet te vervangen is... Uiteindelijk gaat een ventilator wel stuk door verslijten van de lagers en dan hoop je maar dat de designer daar rekening mee heeft gehouden ...
Ik heb deze box nu al een tijdje in bezit. Aangeschaft vanwege o.a. Deze review en ook op andere forums was je hem flink aan het pluggen.
Ik vind het een slecht product software is nogal brak. Ook kan deze box blu ray iso. Niet goed afspelen. Niet alleen werken de menu,s niet maar soms wil die van een film slechts een hoofdstuk afspelen . Sommige iso werken helemaal niet. Kodi is niet stabiel wil dit goed werken dan moeten er allerlei patches geïnstalleerd worden. Voor dit geld verwacht ik toch een beter en stabiel werkende box. Als ik wil hobby en dan had ik wel een pi gekocht.
Jammer ik twijfelde tussen deze en een Egreat die de zelfde processor heeft, deze schijnt als ik het mag geloven zelfs Uhd iso met menu af te kunnen spelen.
Ook de aangekondigde update die veel maar niet alle bugs zou oplossen is al een paar keer uitgesteld.
Tja sorry, totdat Kodi 17 uitkwam werkte de Q10 Pro perfect, helaas is het bij de laatste paar updates misgegaan. Iedereen wacht nu op de verlossende update!
Inmiddels is firmware 2.0.4 beschikbaar voor de HiMedia Q10 Pro, deze lost de meeste bugs op waardoor hij weer prima draait met Kodi 17.x
De egreat a10 is een juweeltje en inderdaad speelt alles perfect af bu ray met volledige menu ook uhd nog geen betere speler gezien. Natuurlijk zijn er bepaalde iso die kwa menu probleem hebben maar gelukkig weinig. De prijs is fors maar zijn geld zeker waard. Voor apps zoals netflix kun je beter de mi box 3 kopen en heeft ook chromecast support en netflix in 4k deze heb ik naast de egreat a10 succes met kiezen
Geen problemen met afspelen van 10bit hdr?
HDR10 speelt hij prima af.