Snel!
Zoek je een snel USB stickje met veel opslagcapaciteit, maar wil je niet al te veel uitgeven? Zoek dan niet verder!
Deze USB stick is echt mega snel, sneller dan de meeste USB sticks in deze prijsklasse. Ook een stuk sneller dan bijvoorbeeld de bijna 2x zo dure Corsair Flash Voyager V2 64GB. En dan heb ik het niet over de Sequentiële snelheid waarmee geadverteerd wordt, (welke overigens bijna altijd accuraat is) nee ik heb het over de 4K snelheden. Meer uitleg hierover volgt nog.
Kritisch
De USB stick heeft een inschuifbare USB aansluiting. Dit kan zowel een plus als een minpunt zijn.
Pluspunt: Je raakt het dopje niet telkens kwijt / geen <<waarmoetikinhemelsnaamdatdingnuweerlaten>>> ergenissen
Minpunt: Als je de USB stick in je broekzak of portemonnee hebt zitten zul je altijd zien dat er wat stof uit je broekzak in de aansluiting gaat zitten. Maargoed, een keertje blazen en het is er uit, ik zie het probleem niet.
Cijfertjes!
Tevens heb ik ook een benchmark toegevoegd van het stickje, zowel met lees en schrijf prestaties is het ding behoorlijk snel, sneller dan een normale HDD en bijna vergelijkbaar met een budget SSD. Op een SATA 2 aansluiting. In de PC van mn oma. Anyways, de 4K snelheden vallen logischerwijs lager uit dan de sequential read/write maar zijn alsnog vele malen hoger dan bij de meeste USB sticks die ik gezien heb. Mede hierdoor is deze stick uitermate geschikt om een
WindowsToGo stick van te maken. Ongeveer 11x zo snel als een Corsair Flash Voyager V2 64GB en ongeveer 20x zo snel als een Kingston DataTraveler 100 G3. Nogmaals: HET GAAT DUS OM DE 4K snelheden, NIET om de sequentiële snelheden, deze komen overeen zoals geadverteerd door de fabrikant.
Benchmarks? Natuurlijk hebben we die gedraaid! Hieronder het resultaat
Resultaten kunnen verschillen, afhankelijk van je USB3 controller. De USB3 controller in mijn inmiddels 6 jaar oude Asus laptop gooit er "maar" 89MB/s doorheen.
Indien gewenst kan ik natuurlijk ook nog een benchmark toevoegen op USB 2.0 maar hé, daar koop je hem natuurlijk niet voor