Aangeschaft zonder vooraf goed alle reviews uit te pluizen, voor mij is ie waardeloos..
Ik kan met mn Smart TV namelijk al Youtube casten vanaf apparaten en Netflix streamen. Het ging mij om 4K UHD kunnen kijken op mijn Samsung HU7500 TV (4K uit 2014, heeft slechts 1 HDCP 2.2 HDMI ingang en dat is niet de ingang met ARC

Door de kromme DRM die op 4K zit kun je enkel 4K resolutie krijgen als alle apparaten in de keten voorzien zijn van HDCP2.2. Ik heb een Marantz SR5008 (2014) met '4K pass through' maar zonder HDCP 2.2. Dus hiermee kan ik ook niet de 4K resolutie activeren. Als ie niet in de receiver zit maar in de tv dan raak ik alle 5.1 geluid kwijt.. via ARC komt enkel een stereo signaal terug van TV naar receiver..
Dit is geen verwijt naar de Chromecast Ultra, het is de content industrie die hier compleet de plank heeft misgeslagen en bijdraagt aan de wegwerpmaatschappij.. (moet nu dus een HDCP 2.2 receiver aanschaffen terwijl mn huidige voor de rest prima voldoet).
Mijn tv hangt strak aan de muur met de kabels weggewerkt in een kabelgoot die door de muur loopt. Hierdoor is het zeer onhandig dat de meegeleverde power adapter verplicht is om 4K te tonen, ook al kan mijn tv prima de 5V 1A leveren via een van de USB aansluitingen achterop. Hier lijkt verder ook geen workaround voor te zijn.
Al met al een zeer teleurstellende ervaring.
Denk dus goed na over deze Ultra. De normale Chromecast is voor minder dan de helft te koop en doet voor de rest (zover ik weet), precies hetzelfde.