€ 37,45 bij Galaxus

Steelseries QcK Heavy XXL Review

16 december 2016, laatste update op 10 januari 2017, 3.052 views Rapporteer

Heb deze muismat nu 6 dagen en vind hem geweldig. Het geeft de hele setup gewoon iets extra's waardoor het er netter uitziet. Je kan er prettig je armen op kwijt zodat je niet met je armen op de het harde bureau ligt. (ik heb geen stof problemen zoals anderen)

Pluspunten

• Dik
  • Groot
  • Mooi, strak design

Minpunten

• De eerste paar dagen ligt ie niet volledig plat omdat deze muismat is opgerold in de verpakking. (niet echt een minpunt te noemen dus)
  • Prijs in vergelijking met andere muismatten

Waarom de Steelseries QcK XXL?
Ik vind het prettig om mijn armen op de muismat kwijt te kunnen. Ik krijg vaak last van koude handen als ik achter de computer zit. Dus als ik met een muismat kan voorkomen dat ik mijn armen op een koud bureau moet leggen dan is de keuze snel gemaakt.

[img]eW6rJeJI[/img]
Verpakking
De Steelseries QcK XXL komt in een langwerpige vierkante doos waarin de muismat zit opgerold. Verder zitten er 3 stickers bij de verpakking in.

[img]cQQ4hIYn[/img]
[img]aUa62Z6M[/img]
[img]h4Cs2ibf[/img]
In gebruik name
Ik vind de muismat heel prettig werken. Ik kan er mijn toetsenbord en muis volledig op kwijt inclusief een groot deel van mijn armen. het zorgt er voor dat het toetsenbord niet meer verschuift en het bied meer dan voldoende ruimte voor de muis. Het materiaal voelt heel prettig aan.

[img]jA7Jas7a[/img][img]mzP5GoDa[/img]
Een grote muismat die iets meer kost dan normaal, maar naar mijn mening de meerprijs het zeker waard is.

Heb jij ook een Steelseries QcK Heavy XXL?

Prachtige review!
zijn de randen van de muismat nog goed?
Ja, alleen de plek waar ik met mijn muis beweeg begint licht te vervagen. Waarschijnlijk is dat nog goed schoon te maken. Verder is de muismat nog steeds in topconditie.
Perfecte review! Hartelijk dank.
Vraagje: maakt het veel uit, je toetsenbord op je bureau versus op de mat. Ik overweeg er een te kopen om mijn toetsenbord wat stiller te krijgen.
Ik vermoed dat je toetsenbord er niet stiller van word. Persoonlijk vind ik de mat wel prettig in vergelijking met een kaal bureaublad.
Hartelijk dank!
Ik kom erop omdat ik een ander toetsenbord wil aanschaffen. Na dagenlang, heel, heel, maar dan ook heel veel omzwervingen bleven voor mij slechts 2 toetsenborden over (vanwege de maat en geluid). REALFORCE R2 PFU Limited Edition Keyboard Full Size (belachelijk hoge prijs van 375 euro) of Das Keyboard 4 Pro met Cherry MX brown switches.
Ik zocht naar mogelijkheden om dit toetsenbord toch wat 'stiller' te krijgen en vond een artikel "How To Silence Your Mechanical Keyboard" https://switchandclick.co...hanical-keyboard-quieter/
Als eerste stond daar : "Use a Desk Mat"
Enfin, dank nogmaals.
Je zou ook cherry mx silent switches kunnen gebruiken. Als je toetsenborden op alle hoeken stabiel op z'n poten staat kan ik me moeilijk voorstellen dat dit veel geluid produceert.
Als Das Keyboard 4 Pro met silent switches geleverd zou worden, dan had ik 'm al.
Recent een Corsair K70 RGB MK.2 met MX Silent switches gekocht. Geluid is okay, maar het toetsenbord is te klein (voor mijn handen dan). Ik hark er constant naast, met de nodige frustraties tot gevolg en soms gebeuren er dingen die je niet wilt (F12 ipv backspace bijvoorbeeld, of F1 ipv F2 ). Ik typ snel, 10 vingers, veel corresponderen was een deel van mijn beroep. Voor ieder ander is het toetsenbord is prima hoor. Moet er helaas mee leren leven... Enfin, off topic allemaal... ;)