Inleiding
De Oneplus 3 van Oneplus was voor mij een lastige keuze. Ik ben altijd fan geweest van de iPhone en was nog niet toe aan een nieuwe telefoon, maar na verhuizing naar de zuiderburen en te blijven werken in Nederland toch de overstap gemaakt. Apple heeft geen dual sim opties en ik ben graag bereikbaar op beide telefoonnummers. Met 2 iPhones op zak lopen vind ik ook niet fijn, mede door het feit dat ik een 2
e iPhone zou moeten kopen. Na lang zoeken naar een dual sim telefoon uiteindelijk op een Oneplus 3 uitgekomen. Wat ben ik blij met deze telefoon!
De Oneplus
De telefoon voelt luxe aan door het aluminium op de achterkant en het scherm aan de voorkant ziet er perfect uit. De vingerprintscanner ligt er mooi en ook deze ziet er uit alsof het 1 stuk glas is. De schuif op de zijkant om de telefoon snel op stil te zetten van de iPhone is aanwezig.
Ik heb wel eerder een android telefoon gehad (Samsung Nexus S) en deze had ook een hele kale versie van android net als dat Oneplus dat levert. Dit is voor mij ideaal zodat ik geen last heb van bloatware na jaren een iPhone gebruikt te hebben. De overstap van iOs naar android verliep ook soepel en ik kon al mijn bestanden, muziek en contacten snel overzetten. Nadat alles op zijn plek was gezet begonnen met het installeren van de apps die ik veel gebruik en het instellen van mijn verschillende mailadressen, toen viel mij pas op hoe snel deze telefoon was. Ik had hiervoor een iPhone 5s en deze was snel genoeg, tot ik deze in handen kreeg. Ik snap niet meer hoe iemand zo'n 'langzame' telefoon kan gebruiken zonder er gek van te worden.
De telefoon is heerlijk snel en vooral de vingerprintscanner is enorm snel. Af en toe ontgrendelt deze al als ik de telefoon uit mijn broekzak haal. Het enige wennen voor mij is de grote. Ik was altijd kleinere toestellen gewend en ben toch nog aan het wennen hieraan. (mogelijk minpuntje

Scherm
Het scherm van de Oneplus 3 is lekker scherp en heeft een hele fijne helderheid. Totdat het donkerder wordt. Het scherm wordt mij dan of te donker of te licht. Er zit een hele omschakeling tussen de donkerste en de een na donkerste helderheid. Nu ben ik nog niet zo handig met android dus ik weet niet hoe je dus handmatig zou kunnen afstellen maar ik vind dat dit van de fabriek af beter geregeld kon worden.
Camera
De camera is lekker vlot met zowel het schieten van plaatjes als het scherpstellen. Ik vind dat deze telefoon super foto's maakt en de optie om de foto's als RAW op te slaan is een leuke toevoeging. Natuurlijk kunnen er ook panorama's gemaakt worden en zit er een burst modus op. Ook heb je de optie om handmatig scherp te stellen. Dit vind ik een leuke toevoeging en had ik nog niet eerder gezien in een telefoon. Voor video's is er de optie om een timelapse te maken. Prima functies, hier is niks mis mee! Wel steekt de camera uit. Ik heb wel een hoes om de telefoon maar vind dit toch een slechte ontwikkeling aangezien steeds meer telefoons hier mee verder gaan.
Accu
De telefoon gaat met gemak meer dan een dag mee bij normaal gebruik. Ik hou nog wel eens van een spelletje in de pauze en ook dan houd de telefoon het nog prima een dag vol. Als de telefoon leeg is en ik hang hem aan de lader en is de telefoon binnen een uur opgeladen. Vooral tot de 65% gaat het erg snel, binnen een half uur. Dit werkt echter alleen met de bijgeleverde lader en aan de PC op het werk of aan de autolader gaat het niet zo snel. Tijdens het snel laden wordt de telefoon ook niet warm en dit vind ik toch een hele geruststelling. Ook de oplader zelf niet.
De telefoon voldoet perfect aan mijn verwachtingen. De mogelijkheden voor Dual Sim zijn een uitkomst voor mij en als ik kijk wat ik krijg voor deze prijs dan wordt je toch een beetje gelukkig. Een tot toestel voor een mooie prijs!