Inleiding:
Waarom op zoek naar een nieuwe tv? Reden was vrij simpel de oude philips tv begon de geest te geven, tijdens het kijken waren af en toe strepen in het beeld/ vegen in het beeld. Tv was 5 jr oud. Contact gehad met philips, maar na 5 jr heb je weinig aanspraak. Model was de 32 PF 9966/10 (ambilght/ lcd), toenertijd 2000 euro, geen btw dus 1600 euro betaald. Vond ik 5 jaar geleden veel geld voor een tv.
Lcd/ Plasma of Led ?
Dan begint in mijn ogen het moeilijke gedeelte in een zoektocht voor een nieuwe tv. Ik was lcd gewent, bij mijn schoonouders staat een plasma. Strak beeld die plasma, en meerdere malen van mijn vrouw gehoord, die plasma geeft mooier beeld dan onze lcd. Goed zoeken op het internet en vergelijken. Eerlijk gezegd, ik heb eigenlijk nooit gespeurd naar een lcd tv, het werd de plasma of een led tv.
Een half jaar geelden kwam ik uit op de samsung led 6000 serie. Wow !! dat was mijn eerste reactie. Even doorspitten kom je erachter dat in het najaar de nieuwe modellen zouden uitkomen. Prima dan wachten we maar af. Ondertussen toch blijven doorzoeken en vergelijken. Kwam ook de plasma naar voren en wel de Panasonic serie.
Na een grote mediawinkel gegaan en daar gekeken naar de modellen. Voordeel omdat daar veel toestellen staan is het vergelijken van beeld materiaal makkelijker. Eigen materiaal mee en spelen met de afstandsbediening met de diverse instellingen.
Al snel ging het voor mij tussen de Samsung led 7000 serie, de nieuwe led 9704 serie van Philips of de plasma van Panasonic V-serie.
Uiteindelijk toch gegaan voor de Philips led-tv de nieuwe 40pfl9704. Na 2 dagen thuis gehad te hebben, toch niet geheel mijn smaak, het voetbal kijken viel mij tegen (dit is meer een kwestie van smaak/ voorkeur).
De led tv mocht gelukkig weer terug naar de winkel, en definitief werd het de plasma.
Twee dagen later waren we de trotse eigenaars van een TX-P42V10.
Mijn eerste indruk/ gedachte
Mijn vrouw vond de tv groot, ik vond hem niet groot genoeg

. maar paste prima in ons interieur.
Alle kabels aansluiten, stroom erop en.. wordt de verwachting waar gemaakt ?
Eerst nog de tv installeren, dus heb ik de handleiding al nodig ?
Nee !
Eigenlijk heel makkelijk, het opstartmenu helpt je meteen verder, kan iedereen bedienen, zonder probleem.
Uiteraard heb ik de tv laten bezorgen, want ruimte neemt zo'n tv met doos wel in.
Daarna, digitaal beeld en gelukkig, het beeld voldoet aan de verwachtingen.
Beeldkwaliteit
Analoog ziet er goed/ redelijk uit (maak ik geen gebruik van). Ik heb een digitale decoder van upc, beeld daarop is vrij goed te noemen. Binnenkort staat er een HD-box dus dan wordt het helemaal smullen. Vindt voor een FUL_HD tv dat je dat toch in huis moet hebben. Is mij de 10 euro extra per maand wel waard.
Het beeld kent al een paar basisinstellingen
- Dynamisch (kleur spettert van je scherm af, misschien verstandig de eerste 200 uur te wachten)
- Normaal
- Cinema
- Thx
-Spel
Elke instelling verschilt t.o.v. de andere, en elk heeft zijn eigen doel. Ik gebruik op dit moment Normaal voor tv kijken, en indien een dvd of blue ray bekeken wordt THX. Elke basisinstelling kun je indien gewenst zelf aanpassen.
THX (google als je het niet weet) is de perfecte stand om dvd/ blue ray te bekijken. In een woord : prachtig !! Gewoonweg smullen voor de tv.
Bijna een

weggepinkt met het strakke, mooi, levendig, spectaculair beeld.
Ik begon me meteen af te vragen waarom ik niet eerder een plasma heb genomen.
De 600 Hz Intelligent Frame Creation technologie is prima. Ik kijk graag sport, en het beeld is om te smullen.
Vindt het een echte aanwinst voor de tv, hierdoor is mijn mening dat sport toch het beste uitkomt op een plasma tv. Nergens rarae beelden. ghosting, trailing of wat dan ook. Gewoon goed beeld.
Kan er alleen nog maar voor mij op vooruit gaan als ik straks ook HD box heb.
Geluid
Het geluid vindt ik voor deze tv eigenlijk onder de maat. Misschien ben ik teveel verwend met mijn Bose (acoustimass) systeem, maar ik vindt het geluid wat blikkerig en leeg. Het geluid kun je in twee verschillende standen zetten.
Zijnde muziek en spraak. Daarnaast kun je surround in verschillende standen zetten.
Klint wel leuk alleen haalt het absoluut niet met een cinema set.
Overig
VIERA Link maakt via de afstandsbediening van de VIERA tv uitgebreide bediening mogelijk van verschillende audio / video producten. Even puzzelen maar scheelt weer een afstandsbediening van de blue ray speler.
De tv beschikt ook over DLNA, dit kan draadloos of via een lan kabel, leuk om eventueel DviX / JPEG / MPEG2 filmpjes van je pc op de tv kijken. Is een mediaspeler toch een betere optie.
Leuke optie, maar heeft eigenlijk nog weinig inhoud (wie weet wat de toekomst inhoud).
Leuk voor picassa webalbum (foto online bekijken, maar dit kan ook simpel met een sd kaart in de zijkant van de tv) of youtube filmpjes bekijken.
Deze optie had ik ook al op mijn blue ray speler, leuk maar niet echt aan mij besteed.
THX - ik benoem deze nogmaals bij overig. Reden hiervoor is de briljante beeldkwaliteit die je ziet bij blue ray. Twijfel je over de meerprijs t.o.v bijvoorbeeld een G serie. Thx is zijn geld waard als je van goed beeld houd. Voor mij is dit ook van toepassing en had daar wat geld voor over.
Elke keer weer geniet ik daarvan, misschien smaak gebonden, maar dat moet je uiteaard zelf bepalen.
Conclussie
Al met al een zeer nette tv. Het geluid valt wat tegen maar dit wordt ruimschoots vergoed door het beeldkwaliteit. THX zou eigenlijk een must op alle tv's moeten zitten. Een plasma zal wat meer stroom verbruiken per jaar, maar niet zoveel meer als in het begin van het plasma tijdperk.
Ik ben zeer tevreden met de plasma, en elke keer als ik voetbal kijk geniet ik van het beeldkwaliteit.
Mijn blue ray speler is voorzien van de geavanceerde PHL technologie, die ervoor zorgt dat de beeldkwaliteit zo realistisch is dat deze nauwelijks is te onderscheiden van de werkelijkheid. Elke keer is daarom een Dvd of Blue ray kijken een genot op deze tv. Dus een goede blue ray speler helpt uiteraard ook.
Mijn advies is wel om het geluid niet via de tv te doen, dit valt tegen. Dus eventueel een cinema set, of luxer is wel aan te raden. Maar goed, misschien ben ik toch te verwend.
Klein minpuntje, misschien ouderwets, maar een papieren handleiding is wat makkelijker als je voor de tv zit en alles wilt uitproberen,dan een handleiding die op een cd-rom staat. Op die manier zal je altijd je pc/ laptop moeten aanzetten, of zelf wat uitprinten.
Eindoordeel in 3 woorden: Top tv, topbeeld, geluid wat minder
Ik ben er heel tevreden/ blij mee.
Zo dit was mijn 1e revieuw.