Tyan Thunder K8WE S2895A2NRF-RS Review

Wolfboy
31 juli 2007, laatste update op 18 juni 2008, 843 views

Tyan Thunder K8WE S2895A2NRF-RS

Nadat ik het bord binnen kreeg ben ik al snel begonnen met het installeren van alle onderdelen, hierbij heb ik helaas wel wat problemen gehad.
Zo wilde het bord niet booten met een extra netwerkkaart (Intel PRO/1000 MT Desktop) en bleef vlak voor het laden van het OS gewoon hangen.
Zo heb ik ook gemerkt dat plaatsen van een Adaptec SCSI kaart het resultaat had dat maar 3 van de 4 gigabyte geheugen herkent werd.
En dan nog het laatste probleem, de twee 100Mhz pci-x sloten wilde mijn 3ware raid kaart de schijven niet herkennen, bij het 133Mhz pci-x slot werkte het wel.

Pluspunten

• De vele features van het bord met daarbij stabiliteit en snelheid.
  • 2x pciE 16x (met SLI support dus)
  • 2x pci-X 100Mhz
  • 1x pci-X 133Mhz
  • 1x pci 33Mhz
  • 8x geheugenbanken
  • 2x sockets
  • 2x Gbit ethernet

Minpunten

• Het moederbord is nogal selectief in het ondersteunen van pci kaarten.

Na al deze problemen opgelost te hebben heb ik verder geen problemen meer gehad, het moederbord werkt nu prima en draait sneller en stabieler dan enig ander systeem dat ik tot nu toe gehad heb.

Heb jij ook een Tyan Thunder K8WE S2895A2NRF-RS?

Jij kan goed vergeven! Ik zou niet zulke mooie scores geven als ik er zoveel ellende mee gehad zou hebben.

Draai je het met een enkele Opteron of met twee stuks?
Over de overclockbaarheid kan ik in de tekst niks terugvinden en ik ben erg benieuwd wat dan het probleem was bij de SCSI kaart icm 4GB geheugen en hoe dat op te lossen is.

EDIT: Dual Opteron 246, zieke bak trouwens :9~
12x Western Digital WD2000JB *kwijlt verder*
Als ik zie wat er allemaal inhangt had je wel een survey van 12 A4tjes kunnen maken.

offtopic:
De configuratie van Rick van Hattem's machientje van alles werd voor het laatst gewijzigd op donderdag 1 september 2005, 19:21.
Dus die 6600GT SLI zal inmiddels ook wel de deur uit zijn?
Nog steeds aan de slag bij xxx in Den Haag ?

PS: Is dat 3-4GB memory issue bij een PCI card met een add-on ROM niet een config setting ? Die ROMs nestelen zich namelijk standaard helemaal bovenin de 4GB address space ;)
Soms kun je 'gedrag' aanpassen in de BIOS ...

[Reactie gewijzigd door SKiLLa op 25 juli 2024 20:55]