Omdat ik zelf net de 8530p van HP had aangeschaft (voor een zeer zacht prijsje via slim.nl) en ik deze nog niet heb ontvangen begon ik met grote belangstelling jouw review te lezen.
Ik ben daarna wel wat teleurgesteld. Ik verwachtte een klinkende review van een laptop met legio mogelijkheden. De verschillende punten die standaard door T.net aangedragen worden worden of slechts summier of soms in het geheel niet behandeld.
Je komt tot een algemene beoordeling van 5 sterren, maar ziet kans op 3 van overige 8 punten slechts een voldoende te geven, op eentje "slecht" en op 2 andere "goed". Dan vraag ik me af hoe je ooit op een uitstekende overall waardering uit kunt komen.....
Het apparaat heeft blijkbaar zeer veel aan boord (veel meer dan de 8530p). Maar waarom behandel je deze zaken niet? Hoe werkt de tv-tuner, de fingerprint sensor (waarvan veelal gezegd wordt dat hij te traag en te onbetrouwbaar is); hoe is de robuustheid (die je met een "voldoende" afdoet) een zeker niet onbelangrijke zaak voor zo'n grote machine. In je negatieve eigenschappen heb je het vertragen van de video door het OSD, in je hele verhaal kom ik daar niets over tegen.
Last but not least, een 18" laptop is niet hetgeen mensen zich voorstellen als ze aan een laptop denken. Als desktop vervanger prima (maar dan kun je meestal voor minder geld een snellere en betere computer kopen, welke je ook nog eens makkelijk kunt up-graden), maar waarom een laptop met zo'n extreem formaat? Is het apparaat nog überhaupt portable?
Dat het geluid beter klinkt dan uit een andere laptop zal gedeeltelijk ook wel komen door het groter formaat kast; maar er worden inderdaad tegenwoordig grote stappen gemaakt om het zeer armzalige geluid van een laptop iets op te krikken.
Desalniettemin, bedankt voor je review.