Samsung Omnia Qwerty B7610 Zwart Review

6 december 2009, laatste update op 6 december 2009, 1.095 views Rapporteer

Ik heb dit toestel nu een 3-tal weken in bezit en ben op hoofdlijnen tevreden met het toestel. Ik gebruik het als een zakelijke telefoon (incl email), en de accu gaat bij normaal gebruik zo'n 2 tot 3 dagen mee. (beetje afhankelijk hoeveel ik op een dag aan de telefoon zit uiteraard). Ik heb bij de aanschaf getwijfeld of ik de Omnia II zou aanschaffen of deze en heb toch deze gekozen, met name op de prijs en het toetsenbord.
Er zijn helaas nog weinig goede accessoires beschikbaar voor dit toestel, ik was bijvoorbeeld op zoek naar een handig hoesje ervoor, maar dat heb ik nog niet kunnen vinden.

Pluspunten

• Prima telefoon met relatief lange accuduur, veel verschillende functies, mooi scherm en design.

Minpunten

• Zwaar toestel
  • Ik moest erg wennen aan het toestenbord, ik ben er achter gekomen dat ik zonder gebruik te maken van het toestenbord sneller werk!

2e set met problemen die ik momenteel heb met het toestel is dat zowel mijn WIFI als bluetooth het niet meer doen. Hierover ben ik momenteel aan het communiceren met Samsung, maar dat gaat zeer moeizaam (zij stellen simpelweg dat er geen ondersteuning voor WIFI wordt gegeven).

De telefoon zat in het toetslock en kwam hier niet meer uit (scherm bleef uit). Op dat moment werd ik gebeld door een collega (kwam ik later achter) en het scherm van de telefoon bleef uit, maar de telefoon ging continue trillen. Dit bleef aan de gang en na een minuut of 5 heb ik de batterij eruit gehaald. Na het opnieuw opstarten van de telefoon heb ik problemen met zowel WIFI als bluetooth, het is net of ze beiden prima werken, maar er worden geen netwerken of andere toestellen gevonden, ook andere toestellen vinden de Samsung niet middels bluetooth. Ook een harde reset vanuit Samsung heeft niet mogen helpen.

Aangezien ik dit toestel als zakelijk toestel gebruik, vind ik het wenselijk dat deze functies weer gaan werken. Zodra ik een antwoord heb van Samsung zal ik deze review updaten.

Update (6/12)
Na dik 3 weken mn toestel teruggekregen, er zijn 3 activiteiten op uitgevoerd:
1. Nieuw board geplaatst
2. elementen vervangen (wat dat dan ook moge zijn)
3. Software upgrade uitgevoerd

Alles werkt inderdaad weer naar behoren. Gisteren ook een email gekregen dat Windows 6.5 beschikbaar is voor deze telefoon. Ik heb de update uitgevoerd middels een update van de Samsung New PC studio software (die ook niet altijd even stabiel werkt en af en toe wat Duitse teksten in de Nederlandse versie heeft zitten).
Update naar Windows 6.5 is verder prima verlopen, handige nieuwe menu structuur gekregen waarbij er niet meer verschillende tabbladen zijn waar doorheen geklikt hoeft te worden, maar 1 lange lijst met alle applicaties. Ik heb verder nog niet gekeken naar andere/nieuwe functionaliteit die er onderdeel van uit zal maken.

Heb jij ook een Samsung Omnia Qwerty B7610 Zwart?