Verbatim 3,5'' externe vaste schijf eSATA & USB Combo-schijf 1TB Zwart Review

Barleone
28 oktober 2009, laatste update op 29 oktober 2009, 1.828 views

Verbatim 3,5'' externe vaste schijf eSATA & USB Combo-schijf 1TB Zwart

Noot: Suggesties voor verbetering van deze review zijn welkom in de reacties hieronder. Het is één van mijn eerste reviews. Featureset: - USB kabel - eSATA kabel - Nero BackItUp software - Voedingadapter met opzetstukjes (Nederlands en Engels) Zie: plaatje onderaan deze review ter illustratie. Dit is niet de voedingsadapter van mijn Verbatim disk. Zie: http://images.google.com/images?q=BS%201363 Stabiliteit & betrouwbaarheid: Werkt zoals je mag verwachten. Geen problemen mee gehad. (Hoewel maar 1 week gebruikt.) Compatibiliteit: Aansluitbaar via USB en eSATA. Hardwarematig dus erg compatibel. Compatibel met Windows 2000 en hoger en Mac. NeroBackItUp is niet compatibel met Mac Mobiliteit:...

Pluspunten

• Voedingsadapter met 2 soorten opzetstukjes (NL en ENG, zie plaatje).
  • Samsung F2 EcoGreen is een kwaliteits harddisk volgens velen.

Minpunten

• Voedingsadapter voelt niet heel degelijk aan vanwege de opzetstukjes.
  • Geen 7200rpm schijf zoals Verbatim aan winkels laat weten.

Featureset:
- USB kabel
- eSATA kabel
- Nero BackItUp software
- Voedingadapter met opzetstukjes (Nederlands en Engels)
Zie: http://images.google.com/images?q=BS%201363

Stabiliteit & betrouwbaarheid:

Compatibiliteit:
Aansluitbaar via USB en eSATA. Hardwarematig dus erg compatibel.
Compatibel met Windows 2000 en hoger en Mac.
NeroBackItUp is niet compatibel met Mac

Mobiliteit:
Niet handig voor onderweg. Vrij grote case + voedingsadapter en snoertjes.
Wel handig voor thuis, om bijvoorbeeld je films, muziek of foto's draagbaar te maken zodat je waar dan ook in huis je media kan bekijken. Op je pc, laptop of direct op je tv.

Geluidsproductie:
- Erg stille Samsung F2 EcoGreen schijf (5400rpm).
- Passieve koeling, dus geen herriemakende ventilators.

Warmteproductie:
Na een uurtje fulltime data schrijven is hij lauw / lekker warm. Niet heet in ieder geval.

Prijs:
Gekocht voor €90. Was een van de goedkoopste opties om een eSATA + USB externe schijf te kopen.

LET OP: Interne disk snelheid:
Deze externe harddisk wordt door veel shops aangeboden als 7200rpm schijf. Bij navraag aan Azerty blijkt dat Verbatim deze informatie verstrekt.
Helaas bleek er bij mij een Samsung Ecogreen F2 5400rpm schijf in te zitten. Ook op de doos staat niets over deze snelheid aangegeven.
Ik ben dan ook van mening dat Verbatim hier een fout begaat.

Ik kwam hier achter toen ik mijn harddisk via eSATA aansloot. Toen herkende Windows plotseling ook de merknaam en het type van de interne disk. Zo kwam ik er dus achter dat er een Samsung F2 in zat. Aangezien dat geen 7200rpm schijf was, kon ik hem gelukkig terugsturen naar de winkel met teruggaaf van de aanschafkosten.

Heb jij ook een Verbatim 3,5'' externe vaste schijf eSATA & USB Combo-schijf 1TB Zwart?

Ok Barleone bedankt!. Overigens is het idd een rare zaak dat een schijf aangeprezen word met de snelheid van 7200 rpm terwijl het een 5400 rpm schijf is. }:O
Als je wilt reageren op mij, kun je ook klikken op dat ballon-icoontje met het groene plusje. Dan springt je reactie netjes van de kantlijn af.

[Reactie gewijzigd door Barleone op 23 juli 2024 07:15]

Ikzelf heb de Verbatim externe hard drive van 1,5 TB. De doos van de Verbatim schijf heb ik er even bijgehaald en bij mij staat er geen 7200 toeren op, ook geen 5400 toeren. Welke schijf erin zit staat eveneens niet vermeld.
Deze schijf aangeschaft bij Mediamarkt voor €99,00, wat ik een prima prijs vind. :+

[Reactie gewijzigd door Mangofruit op 26 juli 2024 16:37]

Die info kun je wellicht beter kwijt in een eigen productreview?
Sorry, ik heb dit zeker niet bedoeld om je review in de wielen te rijden.
Je had je info best mogen laten staan hoor, was meer een suggestie om voor jouw harddisk ook een productreview te schrijven. :)
Mensen kijken vaker niet veel verder dan hun neus. Als ze een 1,5 TB disk zoeken, komen ze niet uit bij mijn productreview. Overigens goed te begrijpen, er zijn veel te veel producten om alles op te zoeken.

[Reactie gewijzigd door Barleone op 26 juli 2024 16:37]