Thermalright Cogage True Spirit Review

Anoniem: 152832
7 november 2009, laatste update op 7 november 2009, 876 views

Thermalright Cogage True Spirit

update Zojuist heb ik op internet gevonden dat vanaf nu dit model standaard met een backplate bevestiging word geleverd. dus ik heb ik de review een beetje aangepast montage Over de montage ben ik niet over te spreken zeker het push pin systeem niet.De koeler wordt er niet goed tegen aan gedrukt en als resultaat krijg je dit. zoals je kunt zien zit de koeler er niet stevige op,je kunt hem alle kanten op bewegen, dit is deels ook aan het ontwerp te verklaren.Gelukkig heeft cogage dit zelf door gehad en zijn hun nieuwere versie van een backplate systeem voorzien. via het backplate principe gaat het lekker makkelijk. je moet helaas wel je moederbord in de meeste gevallen eruit halen maar hij zit wel stevig vast...

Pluspunten

• Koelprestatie
  • prijs
  • laag Gewicht

Minpunten

• eerst generatie heeft push pin systeem
  • Alleen socket 1366 ondersteuning

update

dus ik heb ik de review een beetje aangepast

montage

Geluidsproductie
daar heb ik eigenlijk niet zoveel over te zeggen, Het enige wat ik opmerk dat de bijgeleverde ventilator een licht zoemend geluid maakt. Misschien ga ik deze ventilator vervangen voor een stillere exemplaar.

Prijs

ik betaalde voor deze koeler 32 euro
Het grote pluspunt van deze koeler is het gewicht van slecht 680 gram dat is beter dan de 1000 gram van de scythe muggen 2 bijvoorbeeld.

Koeling
Over de koeling ben ik zeer te spreken hij houdt mijn i7 920 op stock speed op deze temperaturen
gemeten in real temp

core 0:60 C
core 1:58 C
core 2:60 C
core 3:57 C

Als koelpasta heb ik zalman stg1 gebruikt,ook stond het zijpaneel van me kast nog open.

Een leuk kleine en lichte koeler voor weinig geld hij houdt je processor mooi koel en voor 32 euro een mooi prijsje.
Hij koelt niet als de beste zelf de mugen 2 koelt iets beter maar door het lager gewicht en het slanke formaat een prima cooler.

Heb jij ook een Thermalright Cogage True Spirit?

Ik vind die koelprestaties niet eens goed voor een after-market koeler, zeker die stressed temps niet.
Die stressed temps haal ik met een flinke overclock met een TRUE 120, echt schokkend zijn ze voor deze koeler dus zeker niet. Voor dat geld had je beter een Mugen 2 kunnen kopen, die is misschien zwaarder maar koelt wel een stuk beter bij het stressen. Review is daarnaast een beetje karig als je het mij vraagt.

[Reactie gewijzigd door MPeek op 26 juli 2024 20:21]

Anoniem: 152832 8 november 2009 00:04
Ik zelf begin me af te vragen of me sensor niet kapot is want als ik jou revieuw lees haalde jij met een boxed cooler 33 C en load 67 graden.

Bij mij boxed cooler haalde ik 49 C idl en load 78

kan ook aan de kamer temperatuur ligen het is nu zegen en schrijve 19C op me kamer :+
Vreemd.. met de meegeleverde koelpasta van Cogage haal ik met prime niet meer dan 50 graden (47 tot 49) als ie 30 min gedraaid heeft.. en dat is als ik mijn i7 920 overclock naar 3,6Ghz :o push pin is idd een ramp.. had er ook moeite mee tot ik erachter kwam dat je eerst de pinnen eruit moest klikken voor je het kon monteren (faal) maar volgens mij maakt jou cooling niet goed contact met je CPU (was al te zien bij je fotos)
mijn ervaring is iig dat dit ding net iets beter werkt dan de Prolimatech Megahalems. (zelfde test bij een maat van me die inclusief de fanclips en fans 90 euro kwijt was.. 51 tot 55 graden)
Dit was overigens met de CoolerMaster Gladiator 600 als iemand dat zich af vraagt, de kast was dicht en er moest een 14cm fan uit omdat het blok anders niet paste..
Dus een beetje vreemd :) maar voor de rest een mooie verzorgde review zonder kilos nutteloze info waar niemand wat aan heeft dus +1 voor dat ;)
Anoniem: 237066 28 oktober 2009 12:54
Voor de prijs die jij er voor betaald heb, had ik wel even verder gekeken.
En dan zeker GEEN push pin systeem.
Anoniem: 152832 28 oktober 2009 13:46
klopt hier geef ik je ook gelijk in het was ook een heel gedoe eerst die koeler toen ik later achterkwam nog dat setje erbij besteld, hoewel ik wel kan zegen dat het setje wel een verbetering is maar ja de meerprijs ervoor word je niet bepaald vrolijk ervan :(
Anoniem: 287880 24 februari 2010 15:55
Dit ding is prijs/performance vergelijkbaar met de Mugen 2 hoor. Zoek maar eens wat reviews op. Cogage is de mid end tak van Thermalright. Ze nemen de modellen van thermalright en schalen ze iets neer. Het resultaat is een goede koeler voor een goede prijs.
Anoniem: 152832 4 maart 2010 10:01
Inmidels heb ik mij i7 920 C0 ook overklokt draai nu 4,2 1,42 vcore HT uit max load temp prime 95 is 70 graden niet slecht voor zo een koelertje

Over de verschillende temperaturen heb ik wel een verklaring voor Toen ik deze revieuw schreef had ik nog een kast met een slechte airflow. Nu heb ik een betere kast met meer airflow. En ik heb ook een C0 steping dus misschien dat het daar aan ook kan liggen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 152832 op 26 juli 2024 20:21]