Hi,
Ik vind het nog altijd erg jammer van de pech met de MG279Q. Eigenlijk was de eerste bijna helemaal goed, met slechts een klein plekje backlight bleeding linksboven. Als de dode pixel er niet was dan had ik hem gehouden. Alle exemplaren die daarna kwamen waren veel slechter.
Ik heb de Dell S2716DG (die in eerste instantie ook een dode pixel had, meteen omgeruild) een weekje geprobeerd. Mij vielen al vrij snel de pixel inversion artifacts / pattern interlace artifacts op bij 'snellere bewegingen'. Ik dacht er wel mee te kunnen leven, maar na een paar dagen merkte ik dat ik mij er toch veel te veel aan stoorde. Ik ben gaan researchen welke merken die een 27" 144hz 2560x1440 TN aanbieden hier ook last van hebben, en dat bleken ze allemaal te zijn, tenminste alle die het AUO paneel hebben. Dit zijn dus de MG278Q en PG278Q van Asus, maar ook Predator modellen van Acer. Van BenQ durf ik niet zeker te zeggen, maar ik vermoed van wel. Wel is het design van de Dell echt gelikt, een heel mooi ding om te zien, maar voor €630 moet het beeld gewoon ook goed zijn. Er is een hoop te vinden over deze artifacts. De recente release van de PG278QR geeft weer hoop, wellicht dat ze het hebben weten op te lossen, kan er nog niet veel over vinden op het web.
Uiteindelijk heb ik voor de time-being gewoon maar een Asus VG248QE gekocht, een fullhd 144hz tn scherm. Na het installeren van een icc kleurprofiel geeft dit scherm ook nog wel een redelijk beeld, niet mooi maar prima. Ik wacht rustig af en probeer het volgend jaar gewoon nog eens. Misschien wel weer een MG279, die dan weer wat beter is geworden.
Succes met de keuze, laat maar weten wat het geworden is. Ben zelf dus ook nog zoekende/afwachtende.
ps. Jouw opmerking over 'crappy' tn ben ik het niet helemaal mee eens, de dure nieuwe tn panelen zijn ook gewoon 8bit net als IPS en kunnen dus net zoveel kleuren laten zien als de 8bit IPS panelen. Dit is inderdaad (nog) heel ongebruikelijk voor TN, bijna alle (goedkopere) TN schermen zijn 6 bit en met trucjes als dithering proberen ze meer kleuren weer te geven. De kleurweergave van de Dell (na icc profiel) was uitstekend te noemen, net als bijv de Asus en Acer TN 144hz high-end modellen.
[Reactie gewijzigd door Baet op 25 juli 2024 04:02]