Razer Sabertooth Zwart Review
Een prettige controller als deze werkt, hoewel de bouwkwaliteit dermate slecht is dat onderhoud bij deze controller noodzakelijk is en uiteindelijk is de kabel zo slecht dat die alsnog zal overlijden.
Pluspunten
- razer switches
- shoulder buttons beter geplaatst
Minpunten
- onderhoud noodzakelijk
- niet alle games werken goed met deze controller
- beperkte levensduur door draad
2 van 5 sterren (Slecht)
Ik heb deze controller gekocht voor mijn vriendin aangezien ik altijd zeer tevreden ben geweest over mijn Razer onza. Ik heb deze controller nu naar schatting een kleine 2,5 jaar in mijn bezit.
Allereerst, een belangrijk punt, Razer gebruikt zijn eigen switches voor de A B X en Y en voor de analoge sticks. Voornamelijk de analoge sticks hebben nog wel eens last van vuil. Dit betekend dat de controller open geschroefd moet worden en voorzien moet worden van een druppeltje naaimachine olie. Dit zal de warranty laten vervallen.
Voor mij persoonlijk vind ik de razer switches het waard om de controller te moeten openen. Dus heb er geen problemen mee. Het grote voordeel van de Razer sabertooth is dat de controller is voorzien van een schroevendraaier, deze is bedoeld om de extra buttons aan de achterkant te kunnen verwijderen of juist te plaatsen, maar hiermee kan de gehele controller ook geopend worden.
Tevens heeft Razer de sabertooth voorzien van een set thumb stick caps. Deze zijn erg prettig aangezien de sticks zelf snel kunnen slijten (zoals gezien op mijn onza).
de button layout bij de shoulder buttons is een stuk prettiger dan bij de onza, Bij de onza zaten de extra buttons namelijk tussen de 2 shoulder buttons in geperst wat ervoor zorgde dat je vaak de verkeerde button raakte. Dit hebben ze bij de sabertooth opgelost door de extra button naar de zijkant te verplaatsen waardoor je dit issue niet hebt.
1 vervelend issue is dat de Xbox button zal gaan klemmen, deze heb ik al meerdere keren onder handen genomen met olie, echter blijft klemmen, deze knop kan je vermijden als je 1 controller hebt, echter als je met 2 controllers wilt gamen kan dit vervelend worden.
Vervolgens loop ik er tegen aan dat deze controller niet goed werkt met sommige games, ik ben hier tegen aan gelopen met het spel "Oddworld: New 'n' Tasty", de controller word niet goed gepakt in het spel. Dit terwijl deze controller op dezelfde Xbox drivers functioneert als mijn Onza. De onza word goed gezien terwijl de sabertooth niet goed word opgepakt. Razer verwijst simpelweg naar de developer om dit te corrigeren, terwijl de developer weer verwijst naar Razer, anders gezegd. Ik heb mijn Onza maar gebruikt voor dit spel
Dan het grootste issue wat ik heb met deze controller, de kabel ! Deze kabel kan verwijderd worden om de controller veilig te vervoeren, dit is een leuk idee. Echter dan hadden ze de kabel wel steviger moeten maken. Het issue wat deze controller namelijk plaagt is dat de kabel intern erg zwak is opgebouwd. Door deze kabel lopen 4 draden, wanneer de kabel buigt komt er veel spanning te staan op de draden die door de kabel heen lopen.
Zoals eerder gesteld speelt mijn vriendin met deze controller, ze is altijd erg voorzichtig geweest met deze controller en nog breekt deze kabel. Als je naar dit issue zoekt, plaagt dit issue de controller bij elke eigenaar. Dit zorgt ervoor dat ik deze controller absoluut niet kan aanraden naar vrienden toe.
Uiteindelijk kan ik niets anders dan deze controller afraden, als je net zo gek bent op de Razer switches in je controller, dan zou ik de onza aanraden, hoewel het zoeken is om er nog 1 te vinden.