Miele WKH271 WPS PWash 2.0 & TDos Review

AJediIAm
11 november 2016, laatste update op 14 oktober 2017, 15.882 views Product gekocht

Miele WKH271 WPS PWash 2.0 & TDos

Automatische dosering met Twindos werkt uitstekend. Was wordt heel goed schoon en de wasmachine is nog zuinig ook.

Pluspunten

• Eenvoudig te bedienen
  • Wast perfect schoon
  • Zeer zuinig
  • Erg stil
  • Uitstekend kruik-vrij programma

Minpunten

• Niet goedkoop
  • Geen SOAP over HTTP :-)

1-jaar update:
De wasmachine draait inmiddels een jaar en dus is het tijd om een korte update toe te voegen. Ik heb de score verhoogd van 4 naar 5 sterren want ondanks de prijs is dus 1 van mijn meeste gewaardeerde apparaten in huis geworden.
Voor elk programma worden de laatste instellingen onthouden en in de praktijk draai ik 1 keer aan de knop, zet twin-dos aan en druk op start. De wasmachine is zoals de specs aangeven erg zuinig met stroom, water en wasmiddel. In een jaar hebben we met z'n 2e 3-4 sets gebruikt.
De was is altijd perfect schoon en overhemden worden gestoomd waardoor strijken verleden tijd is geworden. De wasmachine is zo stil dat je in de naastgelegen kamer bijna niet hoort of die aan staat of niet. De app doet niet zo veel, maar het is erg handig als de machine op zolder staat.
Orginele review:
Twindos
Er zijn verhalen op het internet die suggereren dat Twindos niet goed werkt of zorgt voor stinkende was. Dat is absoluut niet het geval. Twindos werkt uitstekend.

Twindos wasmiddel bevat weinig tot geen parfum, dus als je de was in de wasmachine laat zitten gaat die inderdaad stinken. Ander wasmiddel maskeert dat parfum.

Eigen wasmiddel
De wasmachine heeft nog steeds het normale zeepbakje voor wasmiddel. Je kan de Twindos ook instellen om zelf gevulde pakken te gebruiken met wasmiddel voor wit, kleur of wasverzachter (instelbaar).

Ervaring
Na 3 maanden gebruik bevalt de wasmachine beter dan gedacht. Geen geklieder meer met plakkerig wasmiddel en de was is altijd uitstekend schoon. Het programma voor overhemden is tot mijn verbazing zelf goed genoeg zodat ik niet meer hoef te strijken _/-\o_ . De PowerWash optie is handig voor de halve wasjes.

Zuinigheid
De wasmachine is erg zuinig met water, stroom en wasmiddel, maar dit ga je niet terugverdienen. Daar is de prijs toch iets te hoog voor.
Het is opvallend hoe lang het wasmiddel mee gaat. Voorheen gooide ik ongeveer een fles per maand door de was. De bijgeleverde set gaat nu al 3 maanden mee en ze zijn nog niet op.Schijnbaar is dit omdat de wasmachine bepaald hoeveel was er in zit en hoe vuil de was is en aan de hand daarvan wasmiddel toevoegd. Het is opvallend hoe goed dit werkt.

Connected
Wij hebben de connected edition (die was verkrijgbaar bij de duitse media markt). Omdat we in een appartement wonen is het niets meer dan een gadget. Als je de wasmachine op zolder hebt staan is de melding op je smartphone dat de was klaar is erg handig.
Daarnaast kan je zien hoeveel wasmiddel er nog in zit en kan je met een paar kliks bij bestellen.
Jammer dat de functionaliteit zo beperkt is. Ik had graag meer informatie over stroom en watergebruik gezien. Een was advies via de app was ook handig geweest.

Heb jij ook een Miele WKH271 WPS PWash 2.0 & TDos?

Zie dat Bosch een I-dos systeem heeft wat vergelijkbaar is, echter kan je daar gewoon kruidvat spul in gooien.
Je kan in twindos ook kruidvat spul gooien. Je krijgt er 2 hervulbare verpakking bij en de je kan de wasmachine instellen op wat in welke rank zit.
Ik zou geen wasmachine willen waar maar 1 soort wasmiddel in kan.
owh dan is het toch geen argument dat het 10 euro per vulling kost, als je kruidvat spul erin gooit kost het echt niet meer dan normaal. Vast wel stuk minder.
Iedereen heeft zo z'n eigen voorkeur voor wasmiddel. Ik kan zeker aanraden een wasmachine te kopen die aansluit bij je persoonlijke voorkeur.

Het punt wat ik wil maken is dat ondanks dat ik deze wasmachine gekocht heb omdat het automatisch wit, kleur en wasverzachter kan doseren via hervulbare tanks, ik dusdanig tevreden ben met de kwaliteit en efficiëntie van het Miele wasmiddel dat ik voorlopig geen normaal wasmiddel meer gebruik.

Als je voor goedkoop gaat lijkt deze wasmachine hoe dan ook te duur. Voor de helft van de prijs heb je ook een uitstekende Miele (weliswaar zonder twindos).
Zonder enige aanduiding van aantal liters waar het om gaat en geconcentreerd of niet, zegt dit niets..

[Reactie gewijzigd door PcDealer op 22 juli 2024 15:01]

Inhoud is eigenlijk helemaal niet relevant omdat de wasmachine erg efficiënt kan doseren.
- Het gaat 3 maanden mee.
- Het wast erg goed schoon.
- Het kost €10 per refil (prijs varieert).

Ik kreeg 10 refills bij aankoop en een set van speciaal 1-wasbeurt capsules (outdoor, wol, en nog iets).

Het is moeilijk om een exacte vergelijking te maken met gewoon wasmiddel omdat de meeste mensen er of te veel of te weinig bij gooien (afhankelijk van gewoonte).

Juist omdat ik zo verrast was over het resultaat en de efficiëntie besloot ik deze review te schrijven. Helaas kan ik het niet beter kwantificeren.
Dus voor EUR 10,00 kan jij drie maanden wassen met Twindos?
Hoe lang deed je met je vorige wasmiddel en wat kostte dat?
Leuk om weer eens een andere review te lezen dan de zoveelste soundbar. Gezien de prijs en het niet kunnen terugverdienen van het lagere gebruik van water/stroom, wat was dan de drijfveer juist om voor deze machine te kiezen? Die van ons hier is ook al wat ouder, begint wat gebreken te vertonen, dus een nieuwe keuze zit er hier ook aan te komen.

Het "connected" zijn zou ik vanuit de interesse ERG leuk vinden, maar nut zou het hier ook niet hebben ...

[Reactie gewijzigd door Houtenklaas op 22 juli 2024 15:01]

Mijn vriendin klaagde altijd dat ik te weinig wasmiddel gebruik en dat de was daarom niet schoon was. We hadden een nieuwe wasmachine nodig en investeren in een goede zuinige Miele leek ons een goed idee (zuinig, kwaliteit). TwinDos leek ons erg handig (luxe) en de W1 serie is nog net een stukje milieu bewuster (milieu).

Er was een aanbieding voor een versie met TwinDos, PowerWash, Connectoren Edition en 10 flessen wasmiddel. Het verschil met een basis TwinDos was niet ze veel.
Kun je met dit doseersysteem ook nog handmatig toevoegen? Ik gooi ivm hardheid water altijd een dopje azijn bij de wasverzachter. Het idee van een automatisch systeem trekt me wel, maar ik wil dan de handmatige optie wel houden.
Er zijn een aantal opties:
- Je kan de precieze hardheid op de wasmachine instellen. Als je twindos wasmiddel gebruikt voegt de wasmachine meer wasmiddel toe van type 1. Zelf heb ik deze optie in Duitsland gebruikt met heel hard water en het werkt prima.
- Via de navulbare flessen kan je in tank 1 je eigen wasmiddel doen en in de tank 2 wasverzachter (eventueel bijgemengd met azijn). Dit kan je instellen in de wasmachine zodat het wasprogramma hierop aangepast wordt.
- naast de tanks kan je ook handmatig wasmiddel en wasverzachter in het bakje gieten. Ik weet niet zeker of de wasmachine twindos wasmiddel Jan combineren met wasverzachter uit het bakje. Dit zou je na moeten lezen in de handleiding. Vertrouw in ieder geval niet op wat een verkoper je vertelt.
Nou , ben niet helemaal te spreken over deze machine. Wat hierboven staat klopt wel aardig. Maar probeer hem niet met een wifi module te gebruiken. Dan vraag je om moeilijkheden. De @Miele-app functioneerd ook van geen kanten en heeft ook nog nooit een update gehad. Dus deze wasmachine laten connecten met deze app gaat niet lukken. Ik geef niet gauw op maar heb alles uit de kast gehaald om dit te doen slagen, helaas.
Ik kan de wasmachine op mijn app toevoegen maar zo gauw ik de knop klaar in druk dan is alles weer verdwenen. Dit ligt aan de app in de Apple store.
Helemaal mee eens. De support van iets oudere apparaten is waardeloos. De wasmachine en de app verbinden werkt nooit volgens de handleiding, maar is een arcane ritueel met veel bidden en smeken. Na een firmware update begint het feest vaak opnieuw. Ik heb een oude versie van de app via apk mirror op een tablet staan om de firmware van de wasmachine te updaten en toe te voegen aan m'n account omdat dit beter werkt dan de nieuwe app. (Er zijn dus wel firmware updates).

De app en connected funcies zijn überhaupt best matig. Sinds een paar maanden werken notificaties weer als de was klaar is. Verder gebruik ik het om het wasmiddel in te stellen.