Transport Fever, Linux, macOS, Windows Review

iDonkey
14 november 2016, laatste update op 14 november 2016, 1.778 views

Transport Fever, Linux, macOS, Windows

Tweede game van ontwikkelaar Urban Games, uitgebreid assortiment aan voertuigen en transportmogelijkheden. Leuke en goede campaign, eindeloze freeplay is uitdagend.

Pluspunten

• Uitdagende campaign
  • Veel verbeteringen t.o.v. Train Fever
  • Uitgebreid cargo systeem
  • Ingesproken uitleg bij campaign

Minpunten

• UI lijkt een reskin van Train Fever

Misschien ken je Transport Fever wel, een game die je nu kunt zien als de geperfectioneerde broer van Train Fever. Een simulatiegame waarin je de baas bent over je eigen transportbedrijf, je transporteert mensen en goederen. Hoe je dit doet is helemaal aan jou: ter land, ter zee en in de lucht.

Prestaties

Ik zal beginnen met iets wat veel pc gamers zich vaak afvragen: de prestaties.
Ik draai de game op een i5 6600K op stock snelheden, een GTX970 van Asus op stock snelheden en 16 GB aan RAM. Dit is ruim voldoende voor Transport Fever, op Steam zijn de systeemeisen als volgt:
  • Besturingssysteem: Windows 7, 8 or 10 (64­bit)
  • Processor: Intel Core 2 Duo 3.0 GHz
  • Geheugen: 4 GB RAM
  • Grafische kaart: NVIDIA GeForce GTX 260, ATI Radeon HD 5670, 1 GB VRAM
  • Opslagruimte: 12 GB beschikbare ruimte
Tijdens de Free Play bleven mijn FPS constant boven de 60, tenzij ik bepaalde stukken weg wilde upgraden, dan kreeg ik dips in de 30. Deze dips zijn denk ik makkelijk op te lossen met een patch. Ik heb gevallen gelezen dat mensen met goede specs nog geen 40FPS konden draaien, Urban Games heeft gezegd dat zij hieraan gaan werken.

Gameplay

Transport Fever heeft een intuïtieve UI, knoppen zijn groot en duidelijk en laten niets te wensen over. Het bouwen van stukken spoor is ook een stuk beter dan in Train Fever, het bouwen op heuvels gaat beter en het maken van wissels en kruisingen is ook een welkome verbetering.

Campaign

Waar het in Train Fever aan een campaign ontbrak, zet Transport Fever een sterke campaign neer. Je hebt de keuze uit twee campaigns: USA en Europe, in de USA campaign krijg je opdrachten als: leg een treinspoor van oost naar west, bouw het Panama Kanaal en zorg dat de arbeiders genoeg eten hebben. Je moet hierbij dus denken aan alle aspecten die aan bod komen, bijvoorbeeld: hebben mijn werknemers genoeg te eten? Kunnen alle inwoners van een stad mijn treinstation bereiken?

Freeplay

Freeplay is waar het de meeste spelers om gaat, in je eigen zandbak jouw transport netwerk oprichten. Maar, hoe begin je? Het lijkt zo makkelijk: twee stations, treintje klaar. Maar dit is niet zo, mensen moeten bij jouw stations kunnen komen (via bussen of trams), ten tweede moeten ze een reden hebben om naar een andere stad te reizen (werk, winkelen of wonen).
Hoe je jouw netwerk opzet is van cruciaal belang, als je geen winstgevende lijnen hebt kun je het wel schudden. Ik kan hier kort of lang over schrijven maar het is natuurlijk het leukst als je dit zelf uitvogelt.

Voertuigen

Er is ook nu weer een grote selectie aan voertuigen te vinden in de game, van een Douglas DC-3 tot een Opel Blitz. In het begin lijkt het aantal voertuigen overweldigend maar na een tijdje spelen en ontdekken weet je wanneer je welk voertuig moet kopen. Urban Games heeft op Steam ook Steam Workshop ondersteuning toegevoegd, dit houdt in dat je via Steam heel gemakkelijk mods kan downloaden voor in je game. Er zijn niet alleen voertuigen te downloaden maar ook nieuwe bruggen of vliegvelden.

Urban Games heeft met Transport Fever een uitstekende transport simulatie neergezet, zoals ik al eerder zei zie ik Transport Fever als het geperfectioneerde broertje van Train Fever. Ikzelf heb nu 30 uur op de teller staan en ik zie mezelf dit spel nog uren spelen, voor mij heeft Transport Fever een grote replay waarde en is het de 32 euro zeker waard.

In de toekomst zal ik nog afbeeldingen toevoegen aan mijn review.

Heb jij ook een Transport Fever, Linux, macOS, Windows?

Een mooie en vooral hele goede review!
geen dank, ik ben zelf ontzettende fan van de game en heb het spel ooit ook mede door deze review gekocht
uurtje erin zitten en vindt de sandbox nogal kut. Leg lijn aan next. Grootste map is nog steeds klein.

Je kan volgens mij niks meer dan lijnen aanleggen.

[Reactie gewijzigd door NLKornolio op 22 juli 2024 16:32]