Palm Tungsten C Review

T.T.
19 april 2005, laatste update op 19 april 2005, 570 views

Palm Tungsten C

Goede PDA met Wifi ondersteuning, uitbreidbaar geheugen, kleurenscherm en toetsenbord. De belangrijkste redenen voor mij waren wifi en toetsenbord en dit bevalt erg goed. Een groot gemis is dat je geen normale koptelefoon kunt aansluiten om naar mp3'tjes te luisteren. Daarnaast is de bijgeleverde browser erg beperkt en kan lang niet alle pagina's goed weergeven. Daar staat tegenover dat geen speciale proxy nodig is. Toetsenbord is natuurlijk erg klein, maar is goed mee te werken. Wifi bereik heb ik niet over te klagen, helaas is er geen ondersteuning voor IPSec, alleen voor PPTP. Hierdoor is het niet meer mogelijk voor mij om via VPN gebruik te maken van het draadloze netwerk op mijn universiteit omdat daar een IPSec VPN verbinding voor...

Pluspunten

• Wifi (811.b)
  • Toetsenbord
  • Goed scherm
  • Lange accuduur

Minpunten

• Geen stereo geluid
  • Geen IPSec VPN
  • Geen gps/gprs/wap etc

Een groot gemis is dat je geen normale koptelefoon kunt aansluiten om naar mp3'tjes te luisteren. Daarnaast is de bijgeleverde browser erg beperkt en kan lang niet alle pagina's goed weergeven. Daar staat tegenover dat geen speciale proxy nodig is. Toetsenbord is natuurlijk erg klein, maar is goed mee te werken. Wifi bereik heb ik niet over te klagen, helaas is er geen ondersteuning voor IPSec, alleen voor PPTP. Hierdoor is het niet meer mogelijk voor mij om via VPN gebruik te maken van het draadloze netwerk op mijn universiteit omdat daar een IPSec VPN verbinding voor vereist is. Erg jammer. Lezen van pdf bestanden kan alleen nadat ze geconverteerd zijn, maar op zo'n klein scherm is dat sowieso niet aan te bevelen. Vooral handig als adresboek/notitiesblok/email lezen/internetten/ of icm GPS ontvanger navigatie.

Heb jij ook een Palm Tungsten C?

Voor de TungstenC is er speciale software om van meer beveiliginsprotocollen voor wifi gebruik te maken: Mgthouse.