Dell Inspiron 17R SE 7720 (4544) Review
Al ruim drie jaar in bezit en naar aanleiding van wat commentaar van de AMC ICT organisatie dan nog een late review. In mijn ogen heeft Dell met deze laptop een geweldig product op de markt gebracht waar wij nog altijd veel plezier aan beleven.
Pluspunten
- Voor Dell obgekende stapeling van opties
- Redelijk robuust
- kwaliteit op onderdelen
- batterij uitwisselbaar met huidige Latitude modellen
Minpunten
- model was maar kort verkrijgbaar
Laat ik voorop stellen: deze laptop was aangeschaft als desktop replacement (hoewel we al tijden geen desktop meer hebben). Mobiliteit, gewicht etc. speelde dus geen rol. Ik weet niet precies welk model we hebben maar features zijn toch wel een full HD 3d scherm, twee schijven (momenteel 2*1TB) met een caching SSD zonder dat je een optische schijf hoeft te offeren en een i7 processor. Ik denk dat je vandaag de dag niet dezelfde opties kan kiezen bij een laptop. De eerste die we hadden was geen lang leven beschoren (en helaas is dat bij al onze laptops het geval). Een ongelukje met wat vocht betekende na twee maanden al het einde van de eerste laptop. Er was wel een verzekering maar dezelfde configuratie was nergens meer te krijgen. Ik vond in de VS een refurbished exemplaar en via familie kon deze zijn weg naar Nederland vinden. Daar werd al snel duidelijk waarom deze weer ingeleverd was (missing pixels) maar aangezien we een reserve scherm hadden was dat geen probleem. Mijn vrouw kwam bij de servicedesk van het AMC met deze laptop om wat in te stellen en kreeg wat commentaar op de omvang etc. maar ik wil het volgende meegeven:
Waar vind je een laptop (die overigens erg goed geprijsd was, onder de 1100 euro geloof ik) die:
een i7 processor heeft.
plaats voor 2 harde schijven met daarnaast een caching SSD en een optische drive.
een 3D scherm heeft (en we hebben 2 actieve Nvidea brillen die erbij kwamen).
vrij robuust is (hij is meerdere malen gestuiterd en daar waar de vorige Inspirons faalde gaat deze door...).
Mijn mening is, als je deze unieke laptop ergens kan scoren voor een goede prijs zou ik er voor gaan.