Cooler Master Real Power M520 Review
Getest met:
- AMD 4850e
- Safire ATI 4670
- 1x 500MB WD
- 1 x 1TB Samsung F1
- Plextor DVD recorder (716?)
- een zooitje USB apparaten
Nadat ik mijn processor had geupgrade van een AMD 4850e naar een AMD atlhlon II 620, starte mijn PC niet meer goed op. De eerste keer wel, maar half en dat werd steeds slechter. Mijn oude trouwe Aopen 300W voeding begon toch echt te weinig te worden.
Via de pricewatch en uiteindelijk marktplaats op een 2e hands Coolermaster uitgekomen. De vorige eigenaar had alle kabels nog en de orginele doos. Dat zag er goed verzorgd uit, luxe doos met schuimrubber.
Pluspunten
- goede afwerking
- stil
- redelijk zuinig onder load
- mooie doos (lekker belangrijk bij een voeding)
- modulaire bouw
- goede prijs 2e hands (40 euro)
Minpunten
- verbruik onder "standby" 25 W is echt te veel
Getest met:
- AMD 4850e
- Safire ATI 4670
- 1x 500MB WD
- 1 x 1TB Samsung F1
- Plextor DVD recorder (716?)
- een zooitje USB apparaten
Installeren was makkelijk, ik heb 1x optisch en 2x HD aan te sluiten, waarvan 1 SATA en 1 IDE. Door 1x de "ouderwetse" 4 pins te gebruiken met een verloop naar SATA heb ik buiten de verplichte moederbord kabels maar 1 kabel lopen. Nu ben ik geen die hard overklokker, maar een beetje opgeruimde kast vind ik wel fijn.
Met deze voeding wilde het complete systeem inclusief videokaart wel starten. Wat dat betreft geen probleem.
Wat me wel opviel is dat de voeding stil is, de overige fans in mijn PC maken veel meer herrie en dat is fijn.
De oude voeding had ik via een stroommeter aangesloten. Het viel op dat de oude Aopen qua stroomverbruik en efficiente nog lang zo slecht nog niet was. Op basisload (met 4850e) is de coolermaster 5 Watt zuiniger. Een flinke tegenvaller vind ik het verbruik als de PC uit staat. De oude Aopen deed daar 15W, de Coolermaster doet daar 25W. De >80% efficiency is dus leuk, maar geldt alleen voor load. Overigens zet ik alles uit met een schakelaar, dus zolang ik dat doe, valt het allemaal wel mee
Ik snap niet dat dit niet lager kan, zoals bij moderne TV's. Dat kost een ster voor zowel algemeen en bij prestaties.