NZXT S340 Elite Zwart Review

19 oktober 2016, laatste update op 19 oktober 2016, 1.347 views Rapporteer

Oh mijn god, wat was ik verliefd op deze case toen ik hem voor het eerst zag op een filmpje van Youtube. Was toevallig net bezig met een build samenstellen en besloot deze er maar aan toe te voegen. Beste keuze die ik tot nu toe gemaakt heb.

Pluspunten

• Geweldig uiterlijk
  • Glazen window
  • Handige Thumb-screws
  • Handige ssd-plaatsing
  • Cable management is heel erg gemakkelijk
  • Magnetische stoffilters!
  • Magnetische koptelefoon/VR-bril houder
  • HDMI-ingang bij de front I/O

Minpunten

• Verf krast bij te strak draaien schroeven
  • HDD plaatsing is vreselijk, heb mijn PSU eruit moeten halen omdat ik anders niet bij het schroefje kon

Man, wat is dit een goede case.

Ik heb een week terug mijn eerste echte PC-Build in elkaar gezet. Ik was eerst al zeer gecharmeerd door de normale S340 case van NZXT, maar toen ik zag dat er een nieuwere, Elite versie uit zou komen, heb ik een week extra gewacht zodat ik mijn nieuwe build in de S340 Elite kon proppen.

De verpakking

Na mijn bestelling, kreeg ik de volgende dag al de pakketbezorger aan de deur. De S340 Elite zit in een mooie paarse doos, met handige gaten op hem op te tillen. Helaas stopt de lol daar want buiten de doos zelf, een klein beetje piepschuim en een plastic zakje was er geen bescherming, dus dit kan zeker beter NZXT!

De build

En dan nu het leuke gedeelte, de build zelf. De case heeft een mooie glazen window die wel beschermt is met een plastic cover. Ik raad het aan om deze pas na je build eraf te halen omdat deze snel krast. De Thumb-screws zijn geweldig trouwens, je kan de hele case in en uit elkaar halen zonder schroevendraaier, al zitten sommige schroeven vanuit de fabriek wel erg vast. Het inbouwen van de PSU ging erg gemakkelijk dankzijn een plaatje die je aan de PSU moet bevestigen en hem zo gemakkelijk aan de case vastmaakt. De opzetstukjes voor het moederbord waren pre-installed, super dus.

Tijdens het bouwen viel mij op dat de cable-management heel erg, maar dan ook echt heel erg gemakkelijk was. er zaten veel gaatjes en poortjes waardoor je kabels heen kan halen. ik ben zelf enorm fan van de balk in het midden van de case. achterop die balk zitten ook een aantal clips waardoor je kabels heen kan trekken en vast zetten.

De koeling

De S340 komt standaard met 2 FN V2 casefans van NZXT. Deze fans get the job done, maar het kan echt beter. Ik heb om deze reden een 3e FN V2 aangeschaft en ben nu dik tevreden.

Overige features

Een hele leuke toevoeging is de magnetische houder voor koptelefoons en VR-Brillen. In dit magnetische houdertje kan je netjes je kabel oprollen. Verder heeft deze case een HDMI poort op de voorkant zitten, wat voor eventuele VR gebruik natuurlijk geweldig is. De stoffilters zijn magnetisch, en dus makkelijk te verwijderen.

Ik persoonlijk denk dat deze case een heel erg goede case is voor zijn geld. De metalen constructie is erg fijn en alle kleine dingetjes van Tiewraps tot schroefjes die erbij zitten maken dit nu al een van mijn favoriete cases.

Heb jij ook een NZXT S340 Elite Zwart?

Top review!

Was van plan deze case ook aan te schaffen, alleen het enige probleem waar?
Bij alle webshops waar deze case word verkocht is er een levertijd onbekend..

Zou ik je mogen vragen waar jij deze case hebt gekocht??

Hoop snel een antwoord van je te krijgen zodat ik heb ook kan aanschaffen!

mvg,

Maarten
Top review!

Was van plan deze case ook aan te schaffen, alleen het enige probleem waar?
Bij alle webshops waar deze case word verkocht is er een levertijd onbekend..

Zou ik je mogen vragen waar jij deze case hebt gekocht??

Hoop snel een antwoord van je te krijgen zodat ik heb ook kan aanschaffen!

mvg,

Maarten
Tuurlijk mag dat! Haha,

Ik heb deze case bij Megekko gekocht toen hij even op vooraad was, 10 stuks ofzo.

Thanks voor de reactie!
Ik heb'm ook besteld! De witte versie. Die nauwelijks verkrijgbaar is... En daarom moet ik tot december wachten tot hij binnenkomt... Maar goed, ik hoop dat hij het waard is!

Het is vooral dat glazen zijpaneel waarom ik hem gekozen heb. Ik heb al heel veel raampjes gezien, maar dat plastic krast als een debiel. Ik heb dat schermpje zelfs amper aangeraakt en er zitten al krassen op. Laten we hopen dat dit met de NZXT beter gaat! :)
Dat lijkt me wel! Glas is echt heel erg vet!
Even serieus he, toen ik mijn bericht plaatste op 28 oktober, toen had ik hem al besteld. Naar alle waarschijnlijkheid krijg ik hem morgen binnen. Bijna 2 maanden wachten he! Hij was ook bij alle winkels onbeschikbaar (de witte versie). Maar goed! Laten we hopen dat hij daadwerkelijk morgen binnenkomt.

Nog even vraagje, dat lees ik nu pas in je review:
Er zit een plastic beschermlaag over het glas? En dat krast heel snel?
Moet je die plastic laag er niet afhalen?
Ik wil juist een glazenpaneel hebben OMDAT het niet krast! :)
Beetje merkwaardig als ze er dan juist een plastic laag overheen gaan leggen die wel krast. :|
Je moet met glas natuurlijk altijd uitkijken omdat het breekbaar is. Als je natuurlijk met een schroef over het glas gaat zit er een krasje in, maarja. verder heb ik nu geen krasjes meer tijdens gebruik!
Ik kan bovenstaande alleen maar bevestigen wat een geweldige case!!

Ik heb zelf de originele s340 gehad en daarna de corsair carbide 400c clear maar bij beide kasten ergerde ik me aan het zeer snel krassen van het plexiglas zijpaneel en de hoeveel stof die het aantrekt. Nu met het glazen zijpaneel lijkt het soms of er geen zijpaneel op zit! :D ik ga nooit meer terug naar plexiglas !!
Mooie behuizing, vooral het glas oogt veel beter dan acryl! En het krast ook minder.
Ik heb met de S340 gebouwd, wat me op viel is dat bij schroefgaten en thumbscrews de verf snel afbladdert. Is dat bij de elite ook het geval?
Het valt wel mee, maar als je ze echt heel strak doet, wel een beetje..
Wel cool dat de meeste cases nu ook overstappen op tempered glass

Ik heb zelf al een klein tijdje de in win 805 c en ben hier heel erg blij mee omdat de glazen panelen supermakkelijk schoon te houden zijn itt die van plastic, acryl ,Voordat ik de in win had had ik de NZXT s340 wit en was hier ook super blij mee.Lekker klein compact, maar zag er zeker wel strak uit.Tot het plaatsen van een simpele AIO die de plastike window raakte en er een kras op zat .Ook de lak van de NZXT liet nog wat te wensen over want met het dicht draaien van de thumbscrews op de achterzijde zat er een barst in de lak.Ik hoop dan ook dat deze nieuwe versie wat beter is en misschien stap ik dan in de toekomst ook wel weer over

Wat ook wel cool is ,is dat deze case glazen paneel heeft maar ook de prijs niet zoals (nog ) de meeste nog best aan de prijzige kant is

[Reactie gewijzigd door Syntraxx op 22 juli 2024 18:10]

Ik heb gisteren de zwarte versie ontvangen :) waren er 2 op voorraad bij Afuture.

Hij ziet er erg strak uit! Nu nog wachten op de overige onderdelen :)

Keuze voor deze case was omdat ik glas/metaal wilde en daarbij geen HDD's ga plaatsen waar deze er minder lomp uitziet dan de concurrentie.

[Reactie gewijzigd door Thalaron op 22 juli 2024 18:10]