Panasonic NH-P80G2 Review
17 oktober 2016, laatste update op 16 december 2018, 412 views
Rapporteer
Product gekocht
Nieuw: fijn apparaat.
Na 1jaar: Errorcode U15. Gerepareerd onder garantie. Commentaar van de monteur :"Dit is een bekend probleem en is ontwerpfout".
Na 2jaar 2 maanden: Errorcode U15. Geen garantie, Panasonic betaald de helft (EUR 100).
Dit apparaat is berucht. Google maar eens op typenr. Vooral in DE en UK.
Pluspunten
- Goed droogresultaat
- Behoorlijk stil
- Zuinig
- Strak ontwerp, past perfect bij de wasmachine uit dezelfde serie
Minpunten
- Zeer, zeer beroerde kwaliteit (zie boven)
- Duur
- Zwaar
- Na aanschaf erg onaangename chemische lucht in wasgoed die lang aanhoudt
1 van 5 sterren (Waardeloos)
Nieuw: fijn en mooi vormgegeven apparaat. Maar lees even verder aub.
Dit apparaat is berucht. Google maar eens op NH-P80G2 U15.
Vooral in DE en UK.Na 1 jaar:
Errorcode U15. Waterafvoer/pomp-problemen. Gerepareerd onder garantie. Commentaar van de monteur (CE Repair) :"Dit is een bekend probleem en is absoluut een ontwerpfout". Gaf aan dat hij verwacht minimaal jaarlijks terug te moeten komen om hem aan de gang te houden, ondanks dat hij een "verbeterd onderdeel" heeft geplaatst. De afdichting tussen machine en trommel verpulvert snel, deze troep wordt door de waterpomp opgezogen en verstopt daardoor. Ook krijg je "valse lucht" waardoor het droogresultaat snel slechter wordt. De rommel zet zich ook vast in de condensor, die bestaat uit een berg dunne aluminium lamellen. Schoonmaken is erg lastig, zoniet onmogelijk voor de gebruiker. Je kunt er moeilijk bij en de afstand tussen de lamellen is zeer klein. Zelfs na iedere droogbeurt de filters reinigen, houdt de condensor niet schoon.
Er zijn nogal wat onderdelen (schroefjes & boutjes) "over" na de reparatie, de machine wordt er niet bepaald beter door.
Op Tweakers kom ik in contact met iemand die ook dit apparaat heeft. Zelfde ervaring, in totaal 7x (!) gerepareerd zonder resultaat, waarna hij uiteindelijk iets anders mocht kiezen.
Op internet vind je dit probleem massaal terug. Algemene reactie: droger doet het prima, totdat hij stuk gaat. En dat is soms al na enkele maanden. Reparatie helpt maar kort, er is duidelijk een ontwerpfout die lastig is op te lossen. In ieder geval niet door continu onderdelen (vrijwel altijd de trommelafdichting en de waterpomp) te vervangen.Na 2 jaar en 2 maanden
Weer de beruchte errorcode U15. We kennen hem, we zien hem praktisch iedere week voorbij komen. Zelf schoonmaken (voor de zoveelste keer) helpt ditmaal niet. Net geen garantie meer, Panasonic betaald ongeveer de helft (EUR 95) uit coulance. Ik geef aan dat dit best een flink bedrag is, zo vlak na aflopen van de garantieperiode en dat ik niet verwacht dat de reparatie blijvend het probleem oplost. De leverancier (een discounter met voornamelijk restpartijen uit Alkmaar) antwoord met een berg cliché's in matig Nederlands en vindt dat ik de reparatie maar moet laten uitvoeren. Op toekomstige, gelijkwaardige problemen en hoe we dat dan gaan oplossen (dan nog verder uit de garantie!), gaat hij niet in. Een van de redenen om een WP droger te kiezen, was besparing. Ik heb geen trek om geregeld een reparatie te betalen, de coulance zal ook wel een keer ophouden, lijkt me. Op deze manier kun je beter een simpele, conventionele droger aanschaffen.
Panasonic Nederland dan maar benaderd...
Ik leg het uit, ik verwijs naar de vele problemen die je op internet terug vindt (vooral in de UK), mijn leverancier die niet meewerkt, maar ook hier een standaard email met verwijzing naar de leverancier, garantie, rechten als consument, etc.
2e Email komt niets zinnigs op terug. De medewerker (dhr. FvD) die dit behandelt doet alsof ik de enige in de wereld ben met dit probleem en negeert de emails verder maar.
Erg jammer. Ik heb al jaren diverse Panasonic apparatuur (audio, video, witgoed: wasmachine die wél prima is) in huis en heb me al die tijd ook als een Panasonic ambassadeur gedragen. Het is over het algemeen goed spul en kost meestal ook niet alles.
Ik heb nog overwogen om het wat hogerop te zoeken bij Panasonic, mijn rechtsbijstandsverzekering te vragen dit op te pakken of opTwitter los te gaan oid. Uiteindelijk besloten om het verlies te pakken en een Siemens WP droger in de aanbieding te halen. Die draait alweer een hele tijd nu, zonder een enkel probleem.
Ik ben dus behoorlijk klaar met Panasonic NL. Ze nemen hun verantwoordelijkheid niet en verschuilen zich achter een lokale winkel en de formele manier om garantie te krijgen. Dat valt me ontzettend tegen en is voor mij een reden om dit merk voortaan links te laten liggen.
Onvoorstelbaar dat een gerenommeerd merk zo'n beroerde service biedt.