Samsung UE46B6000 Rood, Zwart Review

14 oktober 2009, laatste update op 14 oktober 2009, 5.002 views Rapporteer

Inleiding Mijn eerste review voor Tweakers gaat over de Samsung UE64B6000 LED tv. Sinds zaterdag staat deze tv in onze woonkamer. Nu staat hij nog op zijn been, maar ik ben van plan om het apparaat aan de muur te hangen. Ook gebruik ik de tv i.c.m. een CI+ CAM module. Om HD content af te spelen heb ik gebruik gemaakt van de WD HD TV media speler. Algemeen De tv vind ik persoonlijk een juweeltje om te zien, al is de ‘Rose Black’ kleur misschien wel een beetje wennen. Rechts onderin van de tv zitten de tip-toetsen...

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Design

Minpunten

• Geluid

Inleiding
Om HD content af te spelen heb ik gebruik gemaakt van de WD HD TV media speler.

De tv vind ik persoonlijk een juweeltje om te zien, al is de ‘Rose Black’ kleur misschien wel een beetje wennen. Rechts onderin van de tv zitten de tip-toetsen geplaatst, vergelijkbaar met de Samsung LE32R81, die ik tot nu toe gebruikt had. Erg mooi verwerkt.
De afstandbediening ziet er een beetje ‘speelgoedachtig’ uit en voelt een beetje goedkoop aan, maar de knoppen zitten op de plek zoals ik gewend ben van Samsung, dus gemakkelijk te bedienen. De installatie is simpel. Als je de tv op de voet wilt plaatsen, dien je eerst het bijgeleverde kapje op voet te schroeven en daarna de tv er op te schuiven.
Wel was het een redelijke uitdaging om het voor elkaar te krijgen met de CI+ module. Telkens gaf de tv aan dat het beeld vervormd zou zijn. Maar na de firmware update (van de Duitse website van Samsung) had ik meteen beeld. Wel vindt er, iedere keer als ik de tv aan zet, een authenticatie plaats van de Irdeto module. Dit duurt echter niet lang, zo'n 5 seconden.

Beeld
Het beeld is in één woord geweldig. Heb Dark Knight gezien via mijn WD HD TV en het beeld is super, zwart is zwart en wit is wit. De volgende instellingen heb ik van een forum gehaald en ingesteld op mijn tv:
Instellingen Film modus
Setup Submenu
Game Mode Off
Energy Saving Off

Geluid
Voor ultieme geluidservaringen zul je aan de tv alleen niet genoeg hebben, daarvoor is het geluid te 'blikkerig'. Gewoon televisie kijken wil nog wel, maar om een filmpje te kijken is het wel aan te raden het geluid via een home theater center of iets dergelijks te laten gaan.

Tip
Voordat je bij een willekeurige webwinkel deze tv wilt aanschaffen, zou ik wel eerst informeren naar het type. Er blijken twee types te zijn, te weten de UE46B6000VP en de UE46B6000VW. De P-versie wordt door Ziggo goedgekeurd voor gebruik met de CI+ module, de W-versie niet. Ik had bijna de verkeerde te pakken.

De Samsung UE46B6000VP LED tv is echt waar voor je geld. Al is het geluid niet super te noemen, het design, de beeldkwaliteit en de dikte maken dit meer dan goed.

Heb jij ook een Samsung UE46B6000 Rood, Zwart?

Lijkt mij een beetje té subjectief. Persoonlijk zou ik voor dat geld eerder naar een plasma zijn gestapt van panasonic, of zelfs nog een van de weinige Pioneers die er zijn.

Hoe zijn de backlightbleedingen? Mijn persoonlijke ervaringen met deze tv zijn daar niet zo positief over, evenals het beeld bij een SD signaal.

Wat zijn jouw ervaringen hierbij?
Backlight bloedingen vallen mij juist reuze mee. SD signaal is ook goed te noemen. Wat me wel een beetje tegenvalt, zijn de artifacts die ik af en toe tegen kom
Nou ja, al zou het beeld van een plasma een tikje beter zijn, de plasma verbruikt zeker 3 maal meer energie. Alleen daarom al is deze Samsung een TV om rekening mee te houden (letterlijk, voor de energierekening en dus je portemonnaie, maar ook voor het milieu).