23 september kwam de ATi Radeon HD5870 uit. Als ATi fanb0i wilde ik er als eerste bij zijn natuurlijk, en het was een mooie upgrade van mijn HD4850 die ik hiervoor had. De leverbaarheid van de 5800 series is op het moment van schrijven slecht. AMD kan maar moeilijk aan de vraag voldoen. Na het cancelen van een order bij Azerty en het goed in de gaten houden van de pricewatch en GoT de Sapphire besteld bij Max ICT. Vrijdag 9 oktober had ik hem dan eindelijk. Featureset Zeer goed. De kaart heeft 2xDVI, HDMI en een displayport aansluiting. Deze kaart ondersteunt eyefinity tot 3 monitors. Het is de eerste DX11 kaart. Inkloedud: 2x Molex naar PCI-e 6pin voedingsaansluiting Crossfirebridge DVI-HDMI adapter DVI-D-sub adapter Battlestations...
-----------------------------------------------------------------------World in Conflict
Alles maxed out.
4x AA
16x AF
Benchmark Pine valley FPS:
Min: 15 Max: 168 Avg: 42
Bij de atoombom zakt de framerate in. Verder is de framerate heel constant.
----------------------------------------------------------------------------Grand Theft Auto IV - Benchmark met FRAPS
Texture quality: High
Texture filtering quality: Very high
De rest very high
viewdistance: 50
detaildistance: 70 (om geen pop up van gebouwen ed. te krijgen, hoger dan viewdistance)
Een chase van 5 minuten door Broker en vuurgevechten met de politie bij het vliegveld ('s morgens ingame) FPS:
Max FPS capped door Vsync@75Hz?
Min: 31 Max: 75 Avg: 43,67
-------------------------------------------------------------------------------Arma 2 - FRAPS
Alles medium
3d detail 100%
AA disabled
Post Process effects: High
Viewdistance: 4000m
5 Minuten benchmark tijdens de missie "Counterattack", waarin Russische motor rifle troops een dorp van de CDF proberen terug te veroveren. De framerate zakt bij ArmA2 soms extreem in. Iets waar ik bij mijn 4850 geen last van had.
FPS:
Min: 2 Max: 53 Avg: 31.41
--------------------------------------------------------------------------------Operation Flashpoint: Dragon Rising - FRAPS
1440*900
Alles very high
16xAF
8xMSAA
5 fraps- bench-minuten bij missie 3 van de campaign. Het strand clearen van PLA forces.
Max FPS capped door vsync@75Hz?
Min: 62 Max:75 Avg:71
----------------------------------------------------------------------------------Crysis - Fraps Cat 9.10
1440*900
Alles High
8x AA
3x 5 minuten benchmark met vuurgevechten, rijden en schieten met een jeep etc. Ik heb hiervan het gemiddelde genomen
Min: 31 Max: 85 Avg: 59,7
-----------------------------------------------------------------------------------3Dmark06
De standaard settings op 1280x1024
20856 3dmarks