Dit cameraatje heb ik vorige week bij Kamera-Express besteld, binnen een dag binnen.
Meteen geprobeerd, bevalt prima. Veel mogelijkheden.
Ik heb een Canon EOS 6 maar voor sommige dingen is zo'n licht cameraatje wel welkom al is het alleen al voor de slo-mo filmpjes. Of in bijv. het auto/bus/trein/liegtuig met een zuignap tegen het raam plakken.
Je kunt ook rectilineaire beelden maken ipv de standaard fisheye, in dat eerste geval heb ik hem vergeleken met de Canon 6D met de Samyang 14 waarbij de Gopro in rectilineaire stand een iets kleinere beeldhoek.
Hij kan bij 4K tot 30fps, maar bij 1080p tot 120fps en dan nog in wide angle mode. Bij 240fps kun je alleen in narrow mode, vergelijkbaar met 35mm op Fullframe. Al met al niet verkeerd dus.
Het klepje voor de USB poort (is USB-C ipv Micro USB) is moeilijk te openen. Toen schoot dat klepje helemaal los en kon het er niet meer op krijgen

Terug naar de winkel waar ze uitlegden (was voor de verkoper ook nieuw, hij had de Hero 5 nog nooit in zijn handen gehad) dat je een schuifje moest verschuiven en dan gaat die wel dicht. Gelukkig, niks gemold dus
Capture app
Met de 'Capture' app (Android) kon ik zo verbinding maken, alleen moet je eerst inloggen, ook al gebruik je hun cloud omgeving niet eens. Dus maar een registratie gedaan naar een nep-email adres, vervolgens via AFWall+ de internet verbinding uitgezet voor deze app (want je weet niet wat ze spioneren), en alles werkt prima. Gewoon op afstand bedienen en je filmpjes op je Android opslaan.
Je kunt echter niet via de router met de Gopro verbinden maar alleen met de eigen hotspot wat voor buiten (geen wifi) handig is, maar als je wel wifi hebt is dat onhandig (omschakelen). Minpuntje dus. Misschien wordt dit opgelost met een firmware update.
Quik app
Onder macOS heb ik de Gopro Studio geinstalleerd, ging prima (geen login) maar wat bleek ? Ik kon de filmpjes van de Gopro niet laden / bewerken maar die met Canon gemaakt wel ???? Kennelijk gemaakt voor de Hero 4.
Toen Quik gedownload en toen weer die stomme login, nou ik had een dummy account, en dat werkte wel. En GP Studio deed het nu ook met de Hero 5 filmpjes (kennelijk meteen een update).
Via USB kun je ze binnenharken maar hat werkt niet met 'Mass Storage' want in de Finder (of een ander macOS file browser) zag ik hem niet, en ook geen gemounte folder in /Volumes.
Maar de micro SD kun je er ook uittrekken en met een adapter in de SD kaart / USB steken van een computer.