Na lang wikken en wegen voor dit kaartje gekozen. Ik wilde een uiterst stille (en zuinige) kaart voor gamen op 1080p. Dit omdat mijn pc 50cm van me af staat op oorhoogte
Heb even gewacht met de aanschaf omdat de prijs aan het zakken was en dat leverde me na 5 dagen 25 euries voordeel op. Toch makkelijk verdiend
Deze kaart is op het moment van schrijven zo'n 50 euro goedkoper dan de
pricewatch: MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6G en mist daarvoor de fancy led lights en kleurtjes, de metalen shroud, de verschillende modes (gaming mode, OC mode en Silent mode) en een backplate. Tevens heeft de gaming versie 3 heatpipes en de armor 2.
Ik heb een dichte kast dus het aanzien van de kaart is voor mij geen punt en de verschillende modes kan ik ook instellen in msi afterburner.
De kaart ziet er zelf lekker basic uit en het zwart/witte uiterlijk staat me eigenlijk meer aan dan het rood/zwarte van de gaming versie.
En de heatpipes.. Ach, gezien het feit dat de
pricewatch: MSI GeForce GTX 1060 6GT OC in verscheidene reviews al heeft laten zien dat een gtx 1060 zelfs met 1 heatpipe nog prima te koelen is, leek me dit helemaal geen probleem
Wat ie in net als de gaming versie wel heeft zijn dezelfde fans, dezelfde aansluitingen en dezelfde PCB. Tevens staan ook bij deze kaart de fans tot 60°C stil.
De stille, kwalitatief goede fans en m'n goede ervaringen met MSI tot nu toe, hebben me doen besluiten om voor deze armor versie te gaan.
Deze kaart is een upgrade van m'n gtx 960 en het verschil is enorrum, in fps en speelervaring. Spellen als fallout 4, The Witcher 3 en bf4 draaien duidelijk soepeler nu, bij hogere instellingen.
Voor een uitgebreide beschrijving van de prestaties van de gtx 1060 in het algemeen kun je de review database van techpowerup raadplegen :
Ik bench zelf niet omdat al die verschillende modellen gtx 1060's nauwelijks voor elkaar onder doen in prestaties. De verschillen zitten hem vooral in grootte, koeling en geluid.
Om een impressie te geven van het geluidsniveau van deze kaart :
Met kast open is, tot 65% van de max. fanspeed, de kaart onhoorbaar.
Met de kast dicht geldt dit tot 75%. Daarboven is het te horen als een licht geruis.
Zou de kast onder het bureau staan dan zal dit niet te horen zijn.
65% wordt niet gehaald tijdens het gamen en meer dan 75% misschien tijdens flink overklokken (iets wat ik nu nog niet nodig vind).
Temperaturen blijven tot nu toe tijdens alle games en een aantal runs in furmark en unigine heaven ruim onder de 70°C, waarbij de kaart nog steeds onhoorbaar is.
Al met al prima kaartje waar ik zeer tevreden over ben en lang plezier van ga hebben
Mochten mensen meer willen weten dan kunnen ze altijd een beriggie sturen. Gezien de hoeveelheid tijd die ik op tweakers zit is een antwoord nooit ver weg
Nog een review gevonden over deze kaart :
Review van Techpowerup :
En jawel. Er zijn backplates beschikbaar

Dankzij de tip van cocie3 in de reacties onderaan de review :