Bose Soundlink III Review

BugBoy
28 september 2016, laatste update op 28 september 2016, 1.844 views

Bose Soundlink III

Portable speaker die er goed uitziet en eenvoudig in gebruik is. Je kunt uren luisteren, maar je moet houden van de typische Bose sound (teveel bas).

Een ander nadeel is dat de accu leegloopt als je hem niet gebruikt. Na twee weken is de accu meestal leeg. Erg onhandig.

Pluspunten

• Lange accuduur
  • Fraai design
  • Eenvoudig in gebruik

Minpunten

• Teveel bas
  • Accu loopt leeg
  • Geen "powerbank"

3 van 5 sterren (Voldoende)
De Bose SoundLink III ziet er prima uit en werkt erg eenvoudig. Koppelen gaat via het A2DP protocol en de SoundLink probeert contact te zoeken met de laatste apparaten waar die verbinding heeft gehad. In de praktijk maakt hij meestal automatisch verbinding met het apparaat dat je wilt. Maar koppelen is erg handig. Bluetooth knopje indrukken en op je telefoon verbinden en het werkt.

Ook belangrijk is de geluidskwaliteit en het volume. De speaker kan hard genoeg voor de meeste toepassingen. Er komt een vol geluid uit, maar ik vind de bas wel te zwaar aangezet en dat klinkt erg kunstmatig. Ben je liefhebber van bas, dan kan je het wel waarderen. Zet hem iets voor een muur en de bas klinkt nog voller.

Vooral buiten vind ik dit een nadeel, omdat bas vaak ver draagt. Op een afstandje hoor je alleen het gebonk. Helaas kun je niet de bas instellen op dit apparaat. Dat had het veel prettiger gemaakt.

De accuduur is prima. Het is erg afhankelijk hoe hard je hem zet, maar ik luister met gemak een dag naar de speaker (staat niet al te hard). Wel een groot nadeel is dat die vaak leeg is, omdat de accu leegloopt als je de speaker niet gebruikt. Na een paar weken is de accu vrijwel leeg.

Het was handig geweest dat je ook een telefoon zou kunnen opladen via een USB uitgang. Helaas is dat niet mogelijk. Er zit wel een USB poort op, maar die is alleen voor firmware updates (heb ik nog nooit gezien).

Heb jij ook een Bose Soundlink III?