Ik heb dit bordje iets minder dan een maand geleden gekocht, en ben er zeer tevreden mee!
Ter vervanging van mijn andere energiezuinige en stille D201GLY2 moederbord zocht ik al sinds juni 2009 iets nieuws, met de volgende eisen:
-mini-ITX formaat, zodat het in de kleine behuizing past die ik al had
-Intel ATOM processor (ik wil er uiteraard met snelheid op vooruitgaan, en nog steeds energiezuinig blijven)
-PCI slot (voor een tv-kaart)
-mogelijkheid om 2 monitoren erop aan te sluiten
-Niet per se vereist, maar wat wel mooi zou zijn, als ik er ook af en toe een 3d spelletje op kan spelen (OpenArena o.i.d.). Hiervoor zou ik (naar mijn mening) dus minstens een bordje met de ION chipset nodig hebben, waar dus een 9400M (?) van Nvidia op geïntegreerd zit.
Ik heb de Zotac, Point of View en enkele andere kaarten voorbij zien komen, maar die hadden allebei geen PCI slot waarin m'n tv-kaart zou passen.
Toen ik deze ASUS zag was ik bijna meteen verkocht, alles zat erop, behalve de geïntegreerde wifi-kaart en voeding zoals bij een van de Zotac modellen, maar deze heeft wel een heleboel USB poorten (nu ik 'm een maand in gebruik heb merk ik pas hoe handig dat is, zo zonder die usb-hubs), HDMI aansluiting (zodat ik m in de toekomst evt. aan een tv kan hangen), en zelfs eSATA (combineert goed met mn Sharkoon Quickport Duo II).
Ik draai er Ubuntu op, en alles loopt prima.
Nog een probleempje heb ik met de analoge line-in op het bord, die werkt nog niet onder Linux (wel onder windows), maar naar dit probleem heb ik nog niet lang genoeg gekeken.
Ook de onboard Bluetooth module heb ik ook nog niet aan het lopen, maar ik verwacht dat dat met een volgende kernel update (of iets later) ook wel gaat werken.
Overklokken zou volgens het BIOS wel moeten kunnen, maar hij draait nu vlot & stabiel, en aan die stabiliteit wil ik voorlopig niets veranderen.
Met de Nvidia driver onder linux ben ik wel blij, power management (de monitor uitschakelen als de pc een tijd niet gebruikt wordt) werkte met mijn vorige mobo (D201GLY2) niet.
OpenArena spelen gaat prima, maar heb m nog niet op high-quality settings geprobeerd te draaien.
Via een HDMI -> DVI kabel kan ik probleemloos de 2e monitor er op aansluiten.
Samen met een 1TB 'green power' WD harde schijf en 2GB RAM (..voorlopig) kan deze pc relatief zuinig 24/7 blijven draaien.
Met zo'n klein bordje is het altijd een kunst om er alles goed op aangesloten te krijgen. Met het vervallen van IDE aansluitingen (ik kreeg mijn cd-rom drive niet meer aangesloten en moest installeren via USB

) is er wat plaats bespaard, en mocht mijn mini-itx kast niet zo klein zijn, dan zou ik overal makkelijk bij kunnen.
De ventilator maakt zoals ik in andere reviews gelezen heb inderdaad een hoop geluid. Gelukkig heb ik nog iets tussen de ventilator en de connector op het moederbord kunnen steken om deze minder hard te laten draaien, maar een grotere fan (die minder snel draait) had ik liever erop gezien. Wifi onboard, zoals bij de Zotac had ik ook erg mooi gevonden voor dit bord, maar een USB-wifi-stick werkt bijna net zo makkelijk.