Bestelling
Op
http://www.onedayonly.nl was de EM7075 in de aanbieding voor €119,95 (+4,96 verzendkosten). Een leuk prijsje, dus de moeite waard om eens te kijken wat de mediaspeler allemaal kan.
Rond 11:00 besteld. Volgende morgen 10:00 uur had ik de postbode op de stoep. Erg netjes dus!
Verpakking
De EM7075 wordt overcompleet geleverd met o.a.:
- Afstandsbediening(met batterijen)
- HDMI kabel
- Optical kabel
- CVBS kabels
- Voeding (ook wel handig

Aansluiten
Het aansluiten spreekt voor zich. Erg makkelijk en zeker zonder handleiding te doen.
Nou... aan de slag
Alles aangesloten en nog geen letter gelezen van de gebruiksaanwijzing. Ik stop mijn lacie 1TB externe HDD in de USB aansluiting aan de voorkant en zet de EM7075 aan. Tot mijn verbazing start het apparatje binnen 2 sec een prachtig menu. Je kunt kiezen uit VIDEO/AUDIO/FOTO.
Onder het videomenu staat een USB icoontje die aangeeft dat er media herkent wordt op mijn HDD. Even bladeren en afspelen. Tot dusver heb ik de volgende bestandsformaten kunnen testen:
*.mov, *.mkv,*.wmv (allemaal met h.264 codec)
*.avi (Divx en xvid)
*.jpg (foto's)
*.mp3 (muziek)
In eerste instatie leek alles goed te werken behalve de *.mov bestanden. Daar kreeg ik geen geluid uit. Via het instellingen menu is er een optie om upgrades te downloaden. Na installatie update 1.0.0.4 ging het afspelen wel goed. Nieuwe firmware was makkelijk te installeren dus.
Beeld kwaliteit is echt super, ook dit is handig te verstellen naar 720P of 1080P.
Kortom een aanrader!
Toevoegingen
08-10-09 Als de EM7075 aan blijft staan zonder USB HDD, dan wordt deze bij het aansluiten niet meer herkent. Een reset naar fabrieksinstellingen is dan de enige optie om dit weer voor elkaar te krijgen. Heb dit gemeld aan Eminent.
Tot nu toe nog geen reactie mogen ontvangen.
Vanmiddag reactie ontvangen van Eminent. Ze hebben me nieuwe Firmware geleverd. Helaas heeft dat mijn probleem nog niet verholpen. Ik zal de review bijwerken als het verholpen is.
2 foto's toegevoegd om een indruk te geven van het uiterlijk. Ook een foto van de afstandbediening.
19-10-09
Ik heb een 2 DVD's (3.5 GB en 4.1 GB) omgezet naar een ISO. Hij speelt de ISO4.1 GB helemaal niet af. De 3,5 GB ISO is wel af te spelen, maar ondertiteling werkt niet en ook skippen tussen de hoofdstukken is gen optie.
Ook heb ik gisteren een HD film gestreamed vanaf mijn lokale netwerk (1000 mbit) Dit ging vlekkeloos!