Terratec Cinergy HTC USB XS HD Review

wootah
30 september 2009, laatste update op 30 september 2009, 6.314 views

Terratec Cinergy HTC USB XS HD

Ik heb deze usb stick samen gebruikt met: http://www.terratec.net/en/products/Cinergy_CI_USB_2296.html Inhoud van de verpakkingDe USB stick met afdek kapjeEen ongv. 20cm usb verleng kabeltjecd met drivers en magix video op cdAnaloog verloop kabeltje (geel, wit, rood)Omzet stekkertje voor standaard tv kabelAntenne met ongv. 1 meter kabelAfstandsbedieningNodig papierwerk, zoals handleiding en quick startIk kan niet veel zeggen over de qualiteit van de verpakking, omdat ik hem 2e hands heb via e-bay voor een schappelijk prijsje Hij kwam wel in de originele doos die stevig lijkt. Zoeken naar zenders OID Je scant simpel op een van de...

Pluspunten

• Goede stabiele usb TV kaart
  • Mooi beeld
  • Goede driver ondersteuning
  • Meegeleverde software is snel en makkelijk te besturen
  • Meegeleverde hoge qualiteit decoders
  • Afstands bediening voor het zappen
  • Goede antenne

Minpunten

• Met pay-tv digitenne niet mogelijk om 2 dingen tegelijker tijd te kijken
  • Drivers van de Cinergy CI usb werken niet op 64bit...

Inhoud van de verpakking
  • De USB stick met afdek kapje
  • Een ongv. 20cm usb verleng kabeltje
  • cd met drivers en magix video op cd
  • Analoog verloop kabeltje (geel, wit, rood)
  • Omzet stekkertje voor standaard tv kabel
  • Antenne met ongv. 1 meter kabel
  • Afstandsbediening
  • Nodig papierwerk, zoals handleiding en quick start
Ik kan niet veel zeggen over de qualiteit van de verpakking, omdat ik hem 2e hands heb via e-bay voor een schappelijk prijsje :+
Hij kwam wel in de originele doos die stevig lijkt.

Zoeken naar zenders OID
Je scant simpel op een van de 3 ontvangers (DVB-T, DVB-C, analoog)
Waarna de gevonden zenders in een lijst worden gezet.
Uit deze lijst kun je de zenders toevoegen aan een zender lijst waaruit je later kan zappen.
Er zijn 5 lijsten in te stellen, dus je kan van alles kwijt.
De radio en tv lijsten zijn apart.
Het scannen ging vrij vlot en is meestal instelbaar op regio, zodat je niet onnodig gaat scannen :D

Het kijken van TV
Ik heb TV gekeken via media center, wat ik wat minder vond, gewoonweg omdat het niet handig te besturen is... maaar het werkt, je kan zelfs de afstands bediening instellen voor media center, wat wel zo handig is. :P

Ik gebruik veel liever de megeleverde software: terratec home cinema, die makkelijk is te besturen en goed werkt.
De software is overigens super licht gewicht, ik krijg het zelfs voor elkaar om soepel tv te kijken op mijn eee pc 1000H terwijl deze onder de minimum specs zit.
Bij deze software zitten standaard hoge qualiteit decoders van cyberlink die netjes alles de-interlaced en upscaled. Je kan echter verschillende decoders gebruiken zoals de nvidia pure video decoder, echter is het resultaat wisselend op verschillende besturingssystemen: zo is het op vista niet mogelijk om te de-interlacen, of tenminste dat doet hij niet. Op XP en windows 7 (final release van msdnaa) wel de-interlacing aanwezig.

De audio decoder is wederom van cyberlink, en kan (volgensmij) geluid upscalen naar full surround geluid. Je hebt sowieso veel opties zoals de normaal weggefilterde bas geluiden aan te zetten en het veranderen van het dynamisch geluidsbereik.

Ik heb vooral veel gebruik gemaakt van digitenne, maar analoog ziet er ook goed uit :)

Opnemen en timeshiften
Je kan heel simpel opnemen met de EPG, je klikt gewoon een programma aan om op te nemen in de lijst en hij staat klaar. Op de betaalde digitenne zenders was het niet mogelijk om iets op te nemen en tegelijkertijd naar een ander kanaal te kijken, wat door de cinergy CI usb lezer kwam aangezien het wel op de gratis zenders lukt.

Je kan de lengte van timeshift instellen, iets wat ook vrij vloeiend werkt. Je kan gewoon op de knoppen drukken om vooruit en achteruit te spoelen :)

De home cinema software heeft verschillende uitvoer formaten zoals: mpeg2, transport stream, avi en wmv. Voor audio idem: mp3(met lame audio encoder), mpeg2, transport stream, wma en wave.
Ik gebruik voornamelijk transport stream aangezien dit eigenlijk geen cpu kost en de beeld qualiteit is hetzelfde als op tv, al is het bestand wat groter.

Radio
Ik maak niet zoveel gebruik van radio, maar het klinkt goed allemaal en is net zo makkelijk als TV kijken ;)

Bereik met digitenne
Het kan liggen aan waar ik woon, maar ik heb altijd prima bereik, zelfs al zit ik midden in huis, ik kan nog steeds TV kijken. De signaal sterkte is ongeveer 75% en de qualiteit 100%, dus ik heb niks te klagen.

Hieronder nog 2 screenshots van TV
het 1e is met de nvidia decoder (op vista 64bit)
en de 2e is met de megeleverde cyberlink decoder.

Heb jij ook een Terratec Cinergy HTC USB XS HD?

Als ik het goed begrijp, heeft dit kleine stickie, dus ook de mogelijkheid om twee analoge kanalen tegelijkertijd te ontvangen, zodat je een kunt opnemen en een ander kunt bekijken. Of geldt dit alleen voor de digitale kanalen?

Goede review overigens! Veel inside informatie die ik miste op de terratec website.
Nou je hebt de component kabel, daarmee zou je tegelijker tijd met een andere ontvangen kunnen opnemen...
of je analoge tv meerdere kanalen kan opnemen zou ik even moeten uittesten ;)

ik vind mijn reviews nog steeds een beetje rommelig eigenlijk :+
Datzelfde vroeg ik me ook af:
Kan je tegelijk kijken én opnemen?
Ik heb het uit geprobeerd.
Via digitenne kan je meerdere kanalen bekijken of opnemen zo lang ze op dezelfde frequentie worden uitgezonden. Via analoog kan dat dus niet helaas :/
Anoniem: 324633 1 november 2009 02:37
Die Cinergy CI USB , werkt die goed met Vista MCE ?
Ik bedoel dus, kun je gewoon alle Digitenne kanalen onder Vista MCE
ontvangen.
Ja, bij mij werkt hij ook op windows 7 media center
ik heb een paar vragen over de EPG:

werkt de EPG ook samen met analoge TV via de (NL) kabel? geeft de EPG alle kanalen van de kabel operator door ?

is de EPG geheel en permanent gratis - wanneer ik (alleen) thuis (via de kabel) wil opnemen? Ik begrijp dat ik in ieder geval op een gegevens moet betalen (voor een tvtv.de service) wanneer ik vanaf een andere locatie wil opnemen....

Groet
mfeijen :)
Op analoog komt er bij mij geen EPG, maar een vriend van me in engeland krijgt wel EPG op zn kabel binnen... misschien verschilt dat per kabel maatschappij? :?
EPG is helemaal gratis zover ik weet ;)
Even een vraagje, waar kan je die Cinergy CI usb kopen ? Kan hem nergens vinden op tweakers.net 8)7

Heb namelijk een Cinergy C PCI HD CI gekocht met ziggo CI+ cam module, alleen mijn asus p6t moederbord heeft maar 2 PCI sloten waarvan 1 al bezet is door mijn geluidskaart, dus deze CI usb module zou wel handig zijn :P
Ik heb hem ergens op ebay gevonden, 2e hands bij wolffstore.de
Even strategisch bieden en je hebt hem voor een euro of 30 :+
Ik heb even een vraagje omtrent de drivers. Ik ben namlijk op zoek naar een USB Tv stick die (na installatie) een eigen audio input device heeft. Dit is te zien in het configuratie scherm -> Geluid. Kun je mij vertellen of deze stick dit heeft?

Alvast bedankt..
Nee de stick staat daar niet bij helaas!
Ok dat is balen.. In ieder geval bedankt voor de moeite :-)
Kan je op de A/V ingangen van deze stick een externe Ziggo STB aansluiten en die gebruiken in Windows Media Center? M.a.w. werkt dat op dezelfde manier als op een PC met een analoge TV kaart met A/V ingangen? Deze STB heb ik al en ik wil het liefst geen extra CI USB module erbij moeten kopen..... maar ik wil natuurlijk wel de pay channels kunnen bekijken.

[Reactie gewijzigd door dirkhimself op 22 juli 2024 17:53]

Deze tv-kaart heeft een analoge en digitale ontvanger. de analoge ontvanger ondersteund gewoon kabel en 3 tulp stekker av signalen (2x voor geluid). De digitale ontvanger kan digitale kabel en digitenne ontvangen.
Voor de CI usb module moet je wel 32bit hebben, daar heeft terratec zover ik weet nooit 64bit drivers voor gegeven, wat een grote misser is.

Ik weet dat het digitenne en analoge kabel gedeelte werkt met WMC, maar of dat AV ook werkt... dat durf ik niet te zeggen. De bijgeleverde applicatie van terratec, die het overigens ook prima doet, ondersteund wel alles.
De afstandsbediening werkt ook in WMC, je moet wel even opletten dat de usb stick wel in het zicht hangt, aangezien daar de IR sensor op zit :)