LG 55" Goud Review
11 september 2016, laatste update op 20 april 2023, 426 views
Rapporteer
Product gekocht
Prima TV, overgestapt van 40" Samsung,
Heeft het ong 6 jaar volgehouden.
Pluspunten
- Full HD beeld
- voldoet aan mijn eisen
- prijs
Minpunten
- hoeveelheid aansluitingen (achterkant)
- plek van de aansluitingen (achterkant)
- speakers, wel luid, niet altijd verstaanbaar
3 van 5 sterren (Voldoende)
55LF561V
Prima TV, overgestapt van 40" Samsung,
1 jaar in bezit, nog geen klachten/gebreken
Was huiverig om nieuwe tv uit te zoeken, keek alleen naar samsungs en wilde eigenlijk 4k tv door marketing maar erover nagedacht en toch een LG geprobeerd.
Beeld ziet er beter uit dan ik had verwacht, als je bijv bij de mediamarkt de beeldinstellingen normal zet is het evengoed als de 2x zo dure TV's bij normaal gebruik, veel 4k uitzendingen verwacht ik niet te kijken de komende jaren, 3D werkt toch voor geen meter, wifi wil ik niet hebben op me TV, camera ook niet.
Ik kijk weinig TV, ondanks HD decoder, natuurdocumentaires en films en Eigen content kijk ik het vaakst.
Moderne gouden rand is dun (van ver lijkt het eerder zilver/metaal)
Bewust gekozen voor een tv zonder poespas,
met full hd tv kast en chromekast en htpc met versterkers gebruikt,
speakers vind ik te zwak, zoals alle TV's eigenlijk, soms mis ik spraak (versta ik woorden niet door vervorming) ondanks hoge volume, ben ook altijd gewend 2.1 of 5.1 op tv's aan te sluiten dus deels daaldoor denk ik.
bedieningsknop onderaan is wel handig, standbyled is ook niet te opvallend/storend.
Nog niet opgehangen aan de muur, pootjes bevallen me wel op tv meubel.
Update:
2e jaar in bezit, nog steeds tevreden,
inmiddels opgehangen aan de muur.
Qua geluid, dit is echt een tekortkoming, ik los het op door het heel hard te zetten om alles te verstaan, maar dit is niet van hoge kwaliteit.
Ondertussen met BR en DVD getest en ook aan bezoek gevraagd, niemand vind het lekker klinken en de meesten hebben moeite spraak goed te verstaan..
Meestal doe ik 2.0 actieve speakers eraan als ik lekker filmpje wil kijken, bij 'normaal' TV kijken speakers v TV.
Update 2:
ruim 3 jaar in gebruik, niks meer, niks minder aan de hand
Update 3:
Na ongeveer 6 jaar gebruik is de TV stuk.
Eerst waren 2 ledjes feller dan de rest aan get branden, was nog mee te leven. Na een maand begonnen die 2 te knipperen, af en toe snel dan weer langzaam. Na een paar weken start de TV nog wel op, beeld werkt, maar geen licht, backlight komt een halve seconde aan, dan 3 seconden zwart, etc. 1 ster eraf.