Sandisk Sansa Clip 8GB Zwart Review

JRMBelgium
24 september 2009, laatste update op 24 september 2009, 1.821 views

Sandisk Sansa Clip 8GB Zwart

Ik heb heel lang gezocht naar een vervanger van mijn Ipod Classic 120GB. En jazeker, het is de Sansa Clip met slechts 8GB geworden. Waarom? Om verschillende redenen. Ik merkte dat ik ondanks het feit dat ik ongeveer zo'n 40GB muziek had, ik in feite altijd dezelfde 5GB beluisterde ( nieuwe podcasts, TMF Yearmixes, Decibel WeekendMix, enz... ). Ook had ik geen radio, geen equalizer en de meegeleverde oortjes waren ook maar zwak.

Pluspunten

• klein
  • licht
  • makkelijk bedienbaar
  • geluidskwaliteit
  • kwaliteit oortjes
  • design ( interface & case )
  • FM Radio
  • Ondersteuning voor WMA & OGG

Minpunten

• geen geheugenslot
  • FM-Stereo is niet 100% zuiver

Maar waarom de Sansa Clip terwijl er tientallen "betere" MP3-spelers op de markt zijn. Om de simpele reden dat ik ben beginnen sporten, en een Ipod Classic die heen en weer vliegt in je broek tijdens het lopen, steppen, fietsen, roeien, enz... is niet echt ideaal. De Clip trok mijn aandacht met de handige clip op de achterkant van de MP3-speler. Neem daarbij nog eens het gewicht en alle leuke extra's, je bent snel verkocht.

Het eerste dat ik getest heb is de batterij. Na een volledige oplading heeft de speler het maar liefst 18h en 20min volgehouden ( 7 luister-sessies ). Ik moet de speler dus maar 1x per week opladen, en dat is leuk. Ik laat de display uitschakelen na 5 seconden en de brightness staat op 0% ( omdat ik praktisch geen verschil zag tussen 0% en 100% ).

Wat mij direct opviel was de kwaliteit van de muziek. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat ik nog earbuds zou moeten kopen, maar dat is helemaal niet het geval. De oortjes hebben juist de juiste grootte zodat ze comfortabel zitten voor mensen met grote en kleine oorgaten. Ik heb grote oren en de oortjes vallen niet uit mijn oren als ik mijn hoofd schud. Toch heb ik één extra moesje over de oortjes getrokken omdat ik graag mijn volledige oor gevuld heb. De geluidskwaliteit van de speler is beter dan die van de Ipod Classic gewoonweg omdat je de equalizer kan afstemmen op de oortjes die je gebruikt terwijl je bij de Ipod Classic het moet doen met enkele presets.

De meest leuke extra's vind ik de FM-radio en het feit dat de speler altijd onthoudt waar je zit in een liedje/podcast. Zelfs als druk je perongeluk op "Next" of "Previous" tijdens het luisteren van een podcast, kan je gewoon terug of verder gaan en verderluisteren waar je zat. Ook weer iets dat ontbreekt op de Ipods. De FM-radio is zuiver maar spijtig genoeg hoor je een zeer lichte ruis ( zo zou ik het zelfs niet mogen noemen aangezien veel mensen het niet eens zullen horen ) bij FM-Stereo. Dit hoor ik wel alleen wanneer een presentator met iemand aan het praten is of bij muziek met veel stiltes ( klassiek bijvoorbeeld ).

Ik ga niet verder spreken over de overige features ( FM recording, Voice Recording, enz... ) aangezien deze op praktisch elke MP3-speler te vinden zijn en ik ze persoonlijk iets minder interessant vind. Deze MP3-speler is wel een ECHTE aanrader voor elke sportieveling die een speler zoekt die je niet eens voelt tijdens het sporten.

Oh ja, voordat ik het vergeet. Je hebt geen Itunes of een ander ***programma nodig voor het kopiëren van liedjes. Gewoon inpluggen, copy/paste in de juiste map en voila, de speler is ready to go. Net zoals bij Ipods moet de "database" van de speler even ge-update worden, alleen duurt dat op deze speler een paar seconden.

Heb jij ook een Sandisk Sansa Clip 8GB Zwart?

Mijn zoontje heeft er ook 1 en de relatief lange speelduur is inderdaad best wel knap gezien de afmetingen van het apparaatje (formaat sakerhets tandstikkor doosje)

Het grootste voordeel t.o.v. de pods is dat de sansa gewoon als een ordinaire usb stick geladen kan worden (zowel memory als batterij)
Het zou leuk zijn dat mensen een slechte waardering ook schriftgelijk beschrijven. Dan weet ik ook waarom de review niet gewaardeerd wordt. :)
@ Jelle,

Prima review.

Erg zinvol voor mij aangezien ik een mp3 speler cadeau wil doen aan iemand die een tijdje op reis gaat. Omvang, batterijduur, mobiliteit en gemakkelijk bestandsbeheer zonder extra software e.d. zijn dan erg belangrijk.

Daarnaast heb ik een laptop met windows 7 en compatibiliteit daarmee was ook een belangrijke vraag van mij.

Bedankt!
Anoniem: 345346 14 februari 2010 12:40
@Jelle,

Dank je wel voor je review, ik heb zlef ook een Sansa Clip en ik ben erg tevreden over het produkt.