Als je oplet en gebruik maakt van de regelmatige Dell aanbiedingen heb je voor een relatief laag bedrag een dijk van een TFT scherm. Hoewel absoluut gezien geen wisselgeld (ca ¤ 950) kun je voor dit bedrag nergens anders winkelen voor een scherm met deze enorme afmetingen en specificaties.
Het meest opvallende is het enorme beeldoppervlak: 24 inch, ofwel 61cm(!), in 16:10 breedbeeld verhouding. Wel, dat is de primaire reden waarom je zo'n scherm aanschaft. Maar naast de omvang verwacht je natuurlijk ook het een en ander aan beeldkwaliteit, features en afwerking. Het goede nieuws is dat deze Dell op geen enkel gebied de plank mis slaat.
Het scherm zelf:
Over smaak valt niet te twisten. Daarom zal ik me niet teveel uitlaten over het design. Het zwart/zilverkleurige scherm heeft het bekende Dell uiterlijk welke je terugziet in alle andere LCD's van dit merk. Niets spannends maar lekker 'middle of the road' qua design zodat het eigenlijk wel op elk bureau en in elke werkkamer past zonder met de omgeving te detoneren. Mij persoonlijk staat dat wel aan.
De afwerking is prima in orde: alles zit stevig in elkaar. Knopjes zijn ook solide bevestigd en de symbolen zijn er in gegoten, dus geen opdruk welke af kan slijten....