Dit is mijn eerste review, dus als je kritiek geeft wil ik het wel graag opbouwend
De kast van mijn vorige pc, was een µatx systeempje en er was dus weinig ruimte. Ik wilde graag een nieuwe case, toen ik er later naar ging kijken kwam ik tot de conclusie dat ik dan maar beter een geheel nieuwe pc kon bouwen.
Ik heb deze kast verkozen boven de andere kasten uit de elite serie, kortweg omdat ik het design van deze 330 het mooist vind
De bouwkwaliteit
Over dit onderdeel ben ik van de case nog het minst tevreden. De bouwkwaliteit is opzich goed, alleen het plaatstaal is erg dun op sommige plaatsen (bijvoorbeeld de sidepanels, die kun je makkelijk buigen) en soms heb ik het gevoel dat de frontpanel erg zwak is.
Ik vind het vanaf de buitenkant verder een mooie kast om te zien, maar dat is een puur persoonlijke kwestie.
Ik vind de afwerking ook prima en dan vooral de binnenkant, ik heb nergens scherpe randjes gezien en heb mijn handen dan ook niet opengahaald
Inbouw mogelijkheden
De case heeft vier 5,25 bays en twee 3,5 bays(waarvan 1 de usb en audio in en uitgangen bedraagt). Aan de binnenkant zijn ook nog eens vijf 3,5 bays te vinden. Dus voor mij zijn dat tot dusver genoeg.
Het enige minpunt hiervan is dat je niet echt een cablemanagement kunt creëren.
De formfacter is µatx of atx.
Koeling
Ik vind dit een best sterk punt, al is het dan geen case voor de die-hard overclocker. De case wordt geleverd met een standaard 120mm rear exhaust fan (die overigens mooi stil is). Je hebt aan de voorkant ook nog plaats voor een 80/92/120mm intake fan (deze zit dan tussen de harddrives en het frontpanel).
Temperaturen
Intel Core 2 Duo E7400 @3,2Ghz met stock cooler:
Idle: 40 C
Load: zo rond de 60 C
Installatie
Het sidepanel dat blik werpt op de motherboard tray is te verwijderen met twee grote duimschroeven. Het andere sidepanel is bevestigd met twee gewone schroeven. Deze werpt blik op de achterkant van de motherboard tray.
Deze hoef je eigenlijk alleen te verwijderen bij het bevestigen van de harddrive's. Er zit verder geen gat in de tray voor de mounting brackets van eventuele cpu koelers. De motherboard tray is dan ook niet verwijderbaar. Het hele design van de case is toolless.
Je bent eigenlijk alleen een schroevendraaier nodig bij het verwijderen van de rechter sidepanel (voor het installeren van de hdd's).
De case heeft zeven uitbreidingsslots welke ook toolless zijn, alleen vertrouw ik dit systeem niet. Ik heb de videokaart dan toch maar vast gemaakt met schoeven (omdat ie anders een stukje naar beneden glijdt, en dan leunt ie alleen nog maar op het pci-e slot).
Verder is het een midtower case, dus is er geen zee van ruimte maar wel genoeg om gewoon te kunnen werken.
Prijs
Deze is voor deze case super. Het is een lage prijs voor toch een goed product.
De prijzen in de pricewatch liggen ongeveer rond de dertig euro, dat vind ik toch weinig voor een mid-tower. Het enige nadeel van de lage prijs, is dan ook dat sommige delen niet geheel stevig zijn.