Review PS3 Slim 120 GB:

* mijn eerste review, dus probeer positieve en opbouwende kritiek te geven.*
In combinatie met
Samsung LE40M87BD
specs
Logitech Z-5400
specs
Aanleiding tot koop
Waarom de slim, als je ook een grote ps3 hebt.
Die vraag stelde ik me zelf ook, maar omdat ik een hardware junkie ben en geld over had, ben ik overstag gegaan.
De Playstation 3 Slim:
De eerste indruk van het beestje is vreemd, ik ben namelijk de grote gewend, en deze is echt een heel stuk kleiner. Zijn uiterlijk is ook wat minder slick dan de grote.
De doos is een stuk minder lomp dan de grote, en je merkt gelijk dat sony na heeft gedacht bij dit product.
Specificaties
stroomverbruik vergeleken de grote:
Prijs:
De prijs is flink gekelderd sinds de release, ik heb er 299,- voor betaald en dat is na mijn mening niet te veel voor dit product.
Tijdens de release heb ik er 600,- voor betaald. ( voor de 60Gb versie

Bouwkwaliteit & afwerking
De bouwkwaliteit is zeer goed te noemen, alles voelt zeer solide aan.
De knoppen zijn niet meer ‘’touch’’, maar gewoon een fijne solide druk knoppen.
Ik vind dit veel makkelijker dan bij de grote ps3. ( daar miste ik nog wel eens de juiste knop

Het uiterlijk is niet meer zo glad en het trekt geen stof meer aan(zichtbaar).
Op het apparaat zitten 2 usb-poorten, en geen card-reader. (dat vind ik een gemis)
De geluidsproductie van de Slim kan ik niet veel zeggen, alleen dat ik hem niet hoor. ( maar dat was bij de 60GB versie ook )
Randapparatuur
De rand apparatuur is natuurlijk het zelfde als bij de grote ps3, wat misschien wel een gemis is voor de Tweaker, is dat er geen extra OS op gezet kan worden.
Dit kon bij de grote ps3 wel, maar deze optie heeft de kleine ps3 dus niet.
Voor de rest passen natuurlijk alle bluetooth accessories ook op de Slim.
Het positieve aan Sony is ook dat alle randapparatuur niet persé van Sony moet zijn.
Elk willikeurig blue tooth toestenbord past er op, en dat geldt ook voor een draadloze headset.
officiële draadloze headset van Sony en een wireless keyboard
extra:
Er zit een 120Gb hdd in deze versie, maar er zijn altijd mensen die meer willen. En dat kan vrij makkelijk met de PS3. Je kan er gewoon een willekeurige 2,5" Sata hdd inproppen. ( houd hier wel rekening met de hoogte van de hdd. )
Multimediafeatures
In tegenstelling tot de PlayStation 2 worden de spellen niet op dvd maar op Blu-ray Disc (BD) uitgegeven. De PlayStation 3 werkt met BD-ROM-discs, waar ongeveer 6 keer zoveel informatie op past als op een dvd, ongeveer 50 gigabyte. Met extra layers past er ongeveer 200 GB op. Theoretisch kan er 1 TB op een schijf maar praktisch is dit voorlopig onmogelijk. Blu-ray Disc is ondertussen al als opvolger van de dvd gebleken. Vanwege de hogere opslagcapaciteit past er veel meer data op, en daardoor is het mogelijk om er speelfilms op te zetten van High-Definition-kwaliteit (HD), maar ook spellen van hogere kwaliteit.
Qua specs kan je er de volgende jaren wel mee vooruit, denk aan DolbyTrue HD en DTS HD. 7.1. Dit zijn op dit moment de nieuwste geluid containers.
Op internet kan je een heel mooi progje downloaden genaamd: PS3-media server, hier mee kan je alle bekende containers streamen naar de ps3;
-mkv -vob -m2ts -iso -wmvhd
Met de ps3 haal je een zeer compleet multimedia centre binnen.
Verder ook noemenswaardig, maar niet exclusief voor de nieuwe versie, upscaling van DVD materiaal naar Full HD.
Puntje van jammer, regiovrij geldt alleen voor games, NIET voor DVD en BR. Dus met films importeren moet je opletten. Met games hoeft dat niet.
Linkje naar fora:
ps3mediastreaming
aanvulling door Tweaker: Andorig
-internet ondersteuning: je kan er mee browsen op je tv-toestel (voordeel) echter is er beperkte jave/flash ondersteuning(nadeel). Zelf gebruik ik hem heel veel om te browsen vanuit de zetel.
-muziek support: je kan je CD's grabben naar mp3/aac/atrac en op de interne harde schijf zetten. Dit is wel leuk. Ik heb ongeveer 500CD's en het is nu veel simpler om iets te vinden. Ik gebruik mijn CD speler niet meer.
-foto viewer: je kan je fotos erop zetten en dan bekijken via slide-shows.
sinds de nieuwe update van de firmware is de xmb is op gepimpt.
Spelaanbod
Het spelaanbod op de ps3 is goed bij getrokken in vergelijking met de Xbox360, en dit komend half jaar komen er wel hele mooie exclusives aan.
Denk hier aan:
- God of War 3
- Heavy Rain
- MAG
Ook een voordeel bij de ps3 is, dat alle games regio-vrij zijn. Dit betekend dus dat je al je games lekker uit amerika/uk kan halen. Voor een nieuwe game betaal je dan maximaal 36 euro.
toevoeging: Bij elk nieuw spel moet je tegenwoordig een install op de hdd uitvoeren.
Het duurt soms wel even voor je eindelijk kan beginnen met een game, neem als vb: GTA IV
Multiplayer
Offline multiplayer kan ik weinig over vertellen, ja er zijn een paar geinige spellen die offline met ze 4 kan doen, denk hierbij aan PES/FiFa of Buzz.
Maar het gaat natuurlijk over het Online gedeelte van de PS3.
Eerste + punt is natuurlijk dat er geen geld gevraagd wordt voor de online functies van de PS3.
Sony heeft de online functies een tijdje links laten liggen, maar begin dit jaar kwamen er veel updates, die alles een stuk aangenamer maakte online. Chat rooms, text-rooms ingame etc.
XMB is voor het online gedeelte zeer geschikt, je kan snel zien waar je buddy speelt en welk spel.
Wat is er minder aan de multiplayer.
Ik vind het jammer dat je niet met elkaar kan praten ( voice chat ), als ik bijv. SF2 speel en een vriend PES2009. Dat vind ik een groot gemis, ook kan je niet in game joinen van uit het XMB.
Ik speel veel cod4, en 5 op de ps3 online, en ik moet zeggen dat de verbinding niet altijd even goed is.
Dat kan ook aan die games liggen, maar dat is wel iets wat ik merk.
Dit heeft de xbox360 allemaal beter geregeld.
Verder kan je weinig negatiefs zeggen over het PSN, met PSN-store en Home.
Het ps3-network is heel erg leuk en makkelijk te gebruiken.
Vergelijking met de grote versie
qua looks
even vanuit een ander oogpunt
Deze versie gaat sony veel geld opleveren, de magische grens van 300 is doorbroken en veel mensen zullen zich toch achter de oren krabben. De Slim is dan ook de moeite waard voor het geld.
Hij is klein, zuinig en net iets sneller dan de voorganger.
Over de looks zijn de meningen verdeeld, maar ik vind hem zeer mooi.