Hoewel ik de iphone 4s veel vloeiender vind scrollen en de kleuren meer highend vind ogen (kan het ook niet anders omschrijven, iphone geeft minder gevoel van pixelation ofzo). Is de z5 toch fijner. Je mag meer van Android OS en wil ook niet meer terug naar dat domme iOS. Nadeel is dat je geen bestanden groter dan 4gb kunt verplaatsen van intern geheugen naar SDCard. Je krijgt dan de melding 'couldn't 1 move file'. Er wordt precies 4gb vh bestand gekopieerd maar de de rest vh bestand niet. Gelukkig kunnen deze bestanden wel helemaal worden overgezet naar een aangesloten USBstick. De witte versie zal na verloop van tijd waar je handen de zijkanten vasthouden, lichtelijk vergelen. Ik vraag mij af of je dit kunt herstellen. Ook voelt de z5 nogal plastic aan. De achterkant zou van glas zijn gemaakt. Maar ik voel hier door het hele lichte relief niets van terug. Nog een minpunt is de rode led die elke 5 seconden knippert als je accu bijna leeg is. Als migraine patient houd ik niet zo van knipperlichten. Ook legt Sony een prioriteit op updaten van Android en Sony software. Dit blijkt op mijn toestel steeds een tweedelig proces en kan wat tijd in beslag nemen (in totaal ruim een uur zoniet meer). Het lijkt alsof Sony, Android OS twee keer update. En als je het updaten uitschakelt ontvang je steeds popups van Sony om je telefoon te updaten. Deze kun je wel wegklikken en aanmerken als 'later' en dan 'cancel scheduled date' (vervelend). Maar je blijft deze houden. Verder is 'jailbreaken of rooten' ook niet super eenvoudig. Als laatste mag je van google niet direct laten downloaden naar je USB stick. Dus torrents met bestanden groter dan 4gb moet je eerst naar intern geheugen downloaden (wat niet altijd kan want je hebt in totaal maar 32gb waarvan Android al ruim 12gb opeist inclusief apps. Dus bestanden groter dan 20 gb gaat niet door). Dan overzetten naar USB.
[Reactie gewijzigd door SoundByte op 23 juli 2024 12:12]