Sennheiser Momentum Wireless (Beige, Wit, Zwart) Review

21 juli 2016, laatste update op 21 juli 2016, 1.604 views Rapporteer

Prettige headset, mooie bouwkwaliteit, geluid is erg goed, voor deze prijs verwachtte ik hogere NC kwaliteit.

Pluspunten

• Bouw Kwaliteit, prachtige afwerking
  • Geluid is uitstekend
  • NC voor thuisgebruik

Minpunten

• NC in vliegtuig
  • Draagtasje is wat groot

Ik heb de Sennheiser Momentum ongeveer twee maanden in mijn bezit gehad, inderdaad gehad, want ik heb hem onlangs doorverkocht.
Achtergrond
De reden van aanschaf was voornamelijk de combinatie van draadloos gebruik en noise cancelling. Vanwege frequent gebruik in het vliegtuig. Dus vooral NC was/is belangrijk. De inmiddels aanwezige Bose QC35 was nog niet op de markt.
Uitstraling
De headset ziet er prachtig uit, zit comfortabel, je kan er makkelijk een paar uur mee op zitten zonder dat het begint te knellen of zweten.
Noise Cancelling
De NC werkt goed, maar niet perfect. In huis/tuin/keuken gebruik is het prima te doen. Huilende kinderen, straat geluiden en andere kleine geluidjes in huis worden allemaal weggefilterd.
Vliegtuig geluiden heeft hij meer moeite mee. In het vliegtuig moet je muziek aanzetten om tot meer rust te komen en geluiden weg te halen, maar toch hoor je nog steeds een duidelijke brom op de achtergrond. Een stuk minder als normaal, maar toch te veel wat mij betreft. Of andere sets dit beter kunnen weet ik niet, volgens gerenommeerde reviewsites is de Sennheiser net zo goed als anderen. Misschien verwacht ik gewoon te veel.
Geluid
Het geluid is erg goed. Je hoort veel details, bas is niet overheersend, maar wel aanwezig. Ik ben verre van een 'audiofiel', maar luister wel graag en vaak naar muziek. En dat is erg prettig met deze Momentum. Er is een app beschikbaar om het profiel wat aan te passen, maar daar heb ik niet heel veel tijd in gestopt.
Bediening
Alle bediening gaat met 1 multifunctionele knop (op aan/uit zetten na). Soms is het knopje wat gevoelig bij vooruit springen naar volgende nummer en plaats je per ongeluk het nummer op pauze. Maar dat is voor een groot gedeelte ook gewenning.

Pairen was een fluitje van een cent.
Bellen
In een woord: perfect!
Er zijn twee redenen dat ik toch besloten heb hem om te gaan ruilen voor de Bose QC35. Allereerst de NC kwaliteiten. ik hoop dat die beter zijn. Daarnaast is het draagtasje een beetje groot. En dat is lastig mee te nemen, ik pak mijn handbagage en laptoptas altijd licht en strak mogelijk in. Dat is met deze beschermhoes lastig. Voor normaal thuis gebruik is dit geen enkel issue, maar op reis voor mij toch een beetje te groot.

Als je deze set voornamelijk thuis wilt gebruiken of in de trein en net even iets anders wilt dan is het zeker een aanrader. Een mooiere hoofdtelefoon ben ik zelf niet tegengekomen.

Heb jij ook een Sennheiser Momentum Wireless (Beige, Wit, Zwart)?

Hoe is je ervaringen nu met de Bose QC35 ten opzichte van de Sennheiser wat betreft de noise cancelling?

[Reactie gewijzigd door thechip op 26 juli 2024 06:50]

De Böse is echt veel beter. Gebruik hem bijna elke week in het vliegtuig en het is een oase van rust. Niet dat de momentum slecht is, maar de Böse is gewoon subliem.

Verschil zit hem volgens mij in 'het klemmen' op het hoofd. De momentum vouw je anders in elkaar, waardoor er een beetje een lossere pasvorm ontstaat. De Böse zit steviger, zonder voor warme oren te zorgen.

Momentum is wel veel mooier. En komt ook echt een beter geluid uit. Dat merk je wel.
Dus als je geluidskwaliteit, comfort en design verkiest boven noise cancelling... de momemtum?
Ja. Hoewel comfort vergelijkbaar is. Geluid en design van momentum is beter.
Duidelijk, thanks!
Design is, in ieder geval op de foto's, zeker veel beter. En volgens heel Youtube is ook het geluid top. Ik ga hem, denk ik 8)7 , morgen bestellen :)

In de ING Rentepuntenwinkel is hij verkrijgbaar voor €240! _/-\o_ Dat maakt de keuze voor de Momentum ook weer een stukje eenvoudiger.
(Voor wie ook zoekt; de bedraade versie is daar ook verkrijgbaar.)

[Reactie gewijzigd door oscarwashere op 26 juli 2024 06:50]

Ja, daar had ik hem ook vandaan ;)
Klopt het trouwens dat je de Noice Cancelling niet kan uitschakelen? En is dit vervelend?

Ik las een review bij Coolblue waar iemand zei:
Op de fiets niet te doen, wind komt van alle kanten binnen en wordt versterkt.
Klopt dit? Of is er bijvoorbeeld al een firmware update o.i.d. voor geweest?
Het kan niet uit, dat klopt. Is met de bose trouwens ook zo. Maar daar heb ik nog nooit last van gehad.
Heb hem binnen; ziet er nog mooier uit in het echt en klinkt uitstekend. O-) (review volgt)