Na lang zoeken uiteindelijk deze robotstofzuiger gekozen. Voor degene die nog zoeken: ja, het is een kriem om de juiste typenummers met elkaar te vergelijken. Tip: kijk op de spaanse site van LG, hierin staan meer modellen die je met elkaar kan vergelijken:
Hij heeft specificaties gelijk aan de duurdere modellen!
Deze robot gekozen omdat deze een borstel voor dierenharen heeft (heb 2 katten) en de dweilfunctie (nog niet getest, wel goede reviews gelezen).
Na het uitpakken eerst de robot opgeladen. In de instructie staat de benodigde ruimte om het basis station: onzin. Bij ons is aan beide kanten 20 cm vrij, werkt prima. Op youtube zijn leuke filmpjes te vinden dat hij zelfs een kast in gaat om naar zijn homestation te gaan.
Eerste keer stofzuigen deed hij ongeveer een uur over onze kamer (45m2), tweede keer nog maar 20 minuten. Geluid is prima, kan tijdens tv kijken zijn werk doen.
Opbrengst na het stofzuigen is super! Kan er niks anders over zeggen.
Dan nog het funny fact: deze robot is te hacken. Op internetfora (zoek LG hombot wifi) zijn items te vinden hoe je de robot wifi compatible kan maken en zelfs zijn interne instellingen kan wijzigen. Ik zou zeggen, leef je uit!
Samengevat: super aankoop, geen minuut spijt!
Update 20 Juli:
We laten de robot eens in de 2 dagen 's nachts zijn ronde doen, iedere keer weer een "goede vangst". Heb nu ook de test gedaan om de robot op de 1e verdieping een rondje te laten doen. Omdat deze niet start vanaf het basis station, zal er geen leercurve plaatsvinden. Geen probleem, door de intelligentie in de robot gaat het alsnog snel en worden geen stukken overgeslagen / onnodig dubbel gedaan. Overgang naar de trap wordt goed herkend, valt niet zomaar naar beneden!
De dweilfunctie is aardig, modderstrepen worden niet weggeveegd, maar effect is wel te zien.
Kortom, nog steeds ruim tevreden!