De HP Pavilion X12-b000nd x2 Een eerlijke gebruikers review na 1 maand gebruik
Waardeer a.u.b. deze review, ik wi graag een Tweakers zaklampje. (Kan ik deze ook reviewen).
De aankoop keuze- 2-in-1 convertible laptop met 12 inch full HD IPS scherm
- Geborsteld aluminium tablet gedeelte (achterkant)
- Energie zuinige Intel Core m3-6Y30 processor met 4GB Ram
- USB C voedings adapter, Hdmi en USB 3.0
- B&O speakers
- Actieve touch pen
- Goedkoop alternatief voor de dure Microsoft Surface Tablet of Macbook 12
Wat zit er in de doos- Een standaard een actieve touch-pen met AAA batterij.
- Netvoeding USB C
- Quick start guide
- De HP Pavilion X12-b000nd x2 met docking/keyboard station
De eerste indruk
Adapter
Wat opvalt is dat de bijgeleverde voedingsadapter zeer groot is voor een mobiel apparaat. Dit komt deels door de "dikke" 220 Volt stekker die in de voedings-adapter gestoken moet worden. Dit is een belemmering bij de portabiliteit van het apparaat.
Openen Laptop
Het openen van het apparaat gaat zeer moeilijk. Er zijn geen uitsparingen en de tablet en toetsenbord moeten met 2 handen goed worden tegengehouden omdat het toetsenbord gedeelte zeer flexibel is en mee buigt.
Het geluid met de Bang & Olufsen sound experience
De B&O aanduiding is niet meer een dan een equalizer setting. De geluidkwaliteit van de luidsprekertjes die links en rechts van het beeldscherm gepositioneerd zijn is matig.
Beeldscherm
Het beeldscherm geeft na kalibratie van de kleuren een prima beeld met brede kijkhoeken (IPS). De helderheid is matig en niet echt geschikt om buiten in fel (zon)licht te werken.
Performance
De Intel Core m3-6Y30 processor met het niet uitbreidbare 4GB ram geheugen geeft genoeg performance om media in Full HD met 60 FPS zonder haperen af te spelen.
Batterijduur
De batterij gaat zo'n 4 á 5 uur mee in real live. Hier had ik wel wat meer van verwacht.
Docking/Toetsenbord
Het toetsenbord. Dit is echt het belabberdste onderdeel. De bovenste 3 toetsenbord rijen veren volledig mee. Bij het openen van het plastic keyboard dock (zie foto), blijkt dit niet te verhelpen. Hier is flink op bezuinigd door HP. Echt jammer.
Met wat extra plastic en een accu in de holle ruimte had dit apparaat van mij een zeer goede beoordeling gehad. Zie ook bijgaande film bij 5 minuten en 30 seconden.Ik heb 2 modellen gehad maar dit is echt een productiefout.
Testen HP voortaan !!!
Gebruik als tablet
Het gebruik van de tablet alleen is door de afmetingen toch wel aan de grote kant. En een beschadiging aan de achterkant bij het wegleggen van de tablet is dan ook een risico. Een universele 12 inch tablethoes is moeilijk te vinden. En de tablet dan weer iedere keer uit de case te halen om om als laptop te gebruiken is niet echt handig.
De Touch Pen/Stylus
Een leuke accessoires maar ik gebruik hem niet echt. De Stylus kan niet in de tablet of docking station worden geschoven.
Bloatware
De tablet is rijkelijk voorzien van de nodige Bloatware. Na een schone Windows 10 installatie is de performance beter en is er meer schijfruimte aanwezig.
HP waarschuwt een aantal dagen na het verwijderen van McAfee™ Antivirus Trial versie) een "
ernstige melding" dat er geen virusscanner aanwezig is. Dit terwijl de ingebakken Microsoft Defender virusscanner geactiveerd is, en alles volledig is gescand).
Een gemiddelde gebruiker schrikt hiervan en betaald. Natuurlijk geeft HP deze melding met een "aanbieding van McAfee™ Antivirus".
Betalen klant anders kunnen er ernstige gevolgen ontstaan. Slechte zaak HP en dat alles voor 50 Dollar cent commissie.
Heb je geen bezwaar tegen het slechte, goedkope meeverende plastic toetsenbord/docking station, de grote adapter met dikke 220V kabel en de matige batterijduur (4 á 5 uur) dan is deze 2-in-1 convertible het overwegen waard.
Het installeren van één schone Windows 10 installatie aangevuld met wat drivers van de HP site doet wonderen op zowel de performance, accuduur als schijfruimte.