Philips Shaver Series 3000 S3520/06 Review

Bruin Poeper
28 juni 2016, laatste update op 13 april 2025, 7.093 views Product gekocht

Philips Shaver Series 3000 S3520/06

Vertrouwd model met een sjiek uiterlijk, zonder accessoires of luxe verpakking.
Volg mijn duurtest! (o.a. accu).

Pluspunten

• Scheert goed
  • Scheert snel
  • Heeft brede uitklaptrimmer
  • Lader beschikbaar voor 12V aanstekeraansluiting in de auto
  • Kan wel 3 maanden (of langer!) scheren op 1 acculading

Minpunten

• Geen wandhouder, geen borsteltje, geen etui/doos.
  • Erg stug laadsnoer

Wat is het toch heerlijk om iets nieuws te kopen als het oude apparaat 'welverdiend' versleten is :)

Geschiedenis van de voorganger: Philishave 4800
Deze Philips S3520/06 heb ik uiteindelijk gekozen ter vervanging van mijn soortgelijke Philishave 4800.
Die heb ik toch minstens 15 jaar gehad. Het was game over toen het motortje alleen nog wou draaien als ik die met de hand op gang hielp.
Omdat de accu zwak werd wou ik wel eerder een nieuw scheerapparaat kopen, maar ik kon geen model met wandhouder krijgen. Nog speciaal om gevraagd bij Philips. Njenteniksnada.
Op zeker moment heb ik daar maar een nieuwe accu ingezet: AA model Eneloop NiMH van 1900 mAh. Ik stond versteld: 3x per jaar opladen was voldoende! Ik heb bijgehouden hoe lang ik op elke lading kon scheren. Je kan zien dat de capaciteit geleidelijk iets lijkt terug te lopen.
1e lading minstens 100 dagen
9e lading 93 dagen
10e lading 108 dagen
11e lading 96 dagen
12e lading 69 dagen
13e lading minstens 3 dagen, en toen ging motor stuk. Misschien dat daardoor 12e lading ook al sneller op was?

Ik was hoogst verbaasd over deze lange standtijden. De consumentenbond deed een test waaruit bleek dat de meeste scheerapparaten na 15 a 30 scheerbeurten leeg waren.
Waarschijnlijk is een "normscheerbeurt" duidelijk intensiever dan in mijn persoonlijke geval...
Accu capaciteit vind ik zeer belangrijk: het is fijn als je 1 of 2 maand op vakantie kan zonder lader mee te hoeven slepen.

(Waarom) de nieuwe Philips S3520/06
Ik ga jullie nog berichten hoeveel dagen ik met de eerste lading van deze nieuwe S3520/06 heb gedaan.
De accu is een Li-Ion, waarschijnlijk zoiets: http://www.accu-company.n...ah-li-ion-A210035050.html
In Wh zou de capaciteit dan gelijk of meer zijn dan die Eneloop NiMH die ik had.

Ik heb bij mijn keuze voor dit scheerapparaat nog het nat-en-droog-scheer-model ('paddestoel', bv 7000 serie) van Philips overwogen.
In reviews hoorde ik mensen klagen dat de haartjes uit de kop morsen. Logisch eigenlijk, want je spoelt water over de scheerkop om hem te reinigen. Haren die er ingaan moeten dus door hetzelfde gat ook weer naar buiten.
De 'wiebelkop' lijkt me kwetsbaar als je het scheerapparaat los in je reis- of toilettas hebt: haakt makkelijk ergens achter met kans op breuk. De S3520/06 is meer afgerond, heeft ook afdekkapje.
Verder denk ik dat je met zo'n wiebelkop minder goed kan sturen waar je scheert.
Ook lijkt me die kop te bol van vorm. De S3520/06 kan naast bol (voor de hals) heel goed hol staan (voor de kaak).
Een ander punt van overweging was de indeling van de scheerkopringen. De S3520/06 heeft overal brede sleuven. Langere haartjes pakt hij goed op. Voor erg achterstallig baardonderhoud is er de ingebouwde trimmer. Model 'paddestoel'/wiebelkop heeft een losse opsteektrimmer (vind ik rommelig).
Misschien dat kleine gaatjes heel goed zijn om stoppels nog dieper weg te scheren (voor de perfectionisten) maar daar ben je dan wel heel lang mee bezig. Ik wil dus sleuven.
Philips heeft me aan het denken gezet over de suggestie dat je de scheerkop elke 2 jaar moet vervangen. Ik heb dat nog nooit nodig gehad en nooit gedaan! Dat kost liefst €30 a €50.
Het kan natuurlijk nooit kwaad om aan extra handel te verdienen. En als je schoon spoelt met water (liefst nog in een speciale wasmachine) dan haal je wel alle vettigheid=smering weg. Dat lijkt me een groot nadeel voor electrisch nat-scheren. Wellicht is daar vervanging per 2 jaar wel echt nodig.
Mijn oude droogscheerapparaat vertoonde na 15 jaar geen zichtbare slijtage aan de mesjes. Ik ga dus niet over op nat.
Waar ik ook tegenaan liep: veel scheerapparaten hebben zo'n rubberachtige behuizing, zogezegd om beter grip te hebben. Mijn ervaring is dat dat op den duur plakkerig kan gaan worden, waarschijnlijk omdat weekmakers naar het oppervlak migreren. Heb hier een computermuis-met-rubber die ik alleen nog kan gebruiken als ik die behandel met talkpoeder. Heb geprobeerd te reinigen met ruitenreiniger (ammonia houdend), maar daar werd het bepaald niet beter van. De S3520/06 heeft alleen op de voorzijde over de aan/uit knop flexibel kunststof. De rest van de greep/behuizing is gelukkig van hard materiaal.
Het aloude netsnoer is vervangen door een trafostekker (15V-5,4W) met laagspannings kabel. Die lijkt op een USB-lader zoals bij telefoon, maar is totaal anders! (zie foto onderaan).. 15V lijkt raar, maar je kan er de 12V autoaccuaansluiting voor gebruiken.
Snoer is 1,8m lang (en erg stug). Je mag je scheren met aangesloten snoer (of zonder).
Een lege accu is bruikbaar na 3 minuten laden, en is vol na 1 uur. Je kan er dan 50 minuten draadloos mee scheren. Het scheerapparaat heeft een oranje/groen-knipperend/groen-continu(=vol)/uit(=geen-kabelstroom) indicatie.

Ik voelde me gesteund in mijn keuze omdat dit model vergelijkbaar is met de PT860/16, de beste keus Consumentenbond 2013.
Er is wel 1 belangrijk(?) verschil. De PT860/16 heeft de duurdere lift-and-cut koppen.
De S3520/06 (de hele 3000 serie) heeft comfort-cut, en die hebben maar 9 mesjes per ring zonder de lift-and-cut voorlopermesjes. Voordeel is wel dat ze kosher zijn, dus amputeren hoeft niet meer :)

Mijn eerste scheerbeurten gingen vlot en ik was snel glad. Ik ben daar dus 2x dik tevreden over.

Wat ik vreselijk mis tov mijn oude Philishave-4800 is zo'n wandhoudertje... (+borsteltje).

Ik geef in de beoordeling voor "ondersteuning door fabrikant" en "prijs" een sterretje minder. Ik vind dat Philips onvoldoende uitlegt/motiveert hoe je tot de juiste keuze komt voor een type scheerapparaat. Philips zou best wat meer van zijn know how kunnen vertellen over hoe haar zich gedraagt bij het scheren. Er bestaat zoiets als een zorgplicht, zeker als je een serieus healthcare bedrijf wilt zijn moet je goede voorlichting geven. Ik heb flink moeten nadenken om vast te stellen dat electrisch nat scheren (o.a. ook kwa duurzaamheid van het apparaat) voor mij waarschijnlijk geen goede keuze is.
De winkelprijs van €75 is dragelijk, maar best fors voor zo'n massaproduct. (Philips verdient hier net zo goed mee als Apple met zijn Iphones). Maar als deze 10 jaar mee gaat is de prijs ok. Ik zou hevig teleurgesteld zijn in de Philips-kwaliteit als de scheerkoppen na 2 jaar echt op zijn: dat ben ik als droogscheerder niet gewend...

Philips speelt een belangrijke rol in scheerland. Lees dit Volkskrantartikel, en deze schitterende site Razorworld
Ik was even vertwijfeld over Norelco. Of Philips zijn scheerapparaten misschien verkocht had? Niks hoor, het zit zo.. Op het scheerapparaat staat: "Made in the Netherlands Philips NL 9206AD-4 Drachten".

Voor de ontbrekende wandhouder is de oude houder van de 4800 gekortwiekt en heb ik een nieuwe vatting geknutseld van gepehalineerd beukenhout, met een sleuf er in zodat ik het achterliggende borsteltje er uit kan schuiven. Zie de foto's

Demontage van de shaver.
Heb ik geprobeerd, maar ik was bang hem stuk te maken, ben daar dus mee gestopt.
(EDIT 3-10-2020:)
Hoe het moet wordt gedemonstreerd in deze video.
Als je ooit de batterij wilt vervangen: een Li-ion ICR 14500 3,7V 800mAh met soldeerlippen zou geschikt moeten zijn.

Accuprestaties.
Dit scheerapparaat is op 26 juni 2016 in gebruik genomen. Inmiddels heb ik gemeten hoe lang ik erover doe bij het scheren.
Bij mij kan een snelle scheerbeurt in 45 s. Een zorgvuldige duurt 90 s. Ook sla ik wel eens een dag over, eens per week ofzo. Mijn normscheerbeurt met dit apparaat komt zo gemiddeld op 60 s per dag.
Hier volgt het resultaat per acculading:

Op 3 sept, na het scheren knipperde het lampje oranje. Dat zijn 70 dagen.
Er zijn dan nog 5 of minder scheerminuten, van de 50 (volgens Philips FAQ).
Philips FAQ zegt ook dat 50 minuten staat voor 17 scheerbeurten, ca 3 min per beurt dus.
Ik wacht met laden en scheer door tot de accu echt leeg is.
Dat was dus op 10 september, net op het einde van de scheerbeurt.

1e lading 70+7(knipper reserve)= 77 dagen.

Ipv 1 uur laat ik nu de lader tot morgen aangesloten staan. Misschien komt er dan iets meer in lading in, want in vergelijking met het oude scheerapparaat met de Eneloopaccu haal ik nu minder dagen.
2e lading 88+0(knipper reserve niet gebruikt)= 88 dagen

Vergelijk met 1e lading: doordat bij 2e de accu 24 uur was geladen lijkt het dat er ca 25% (zo veel? - ik denk het niet) extra lading bij kon nadat het 'niet vol'-lampje uit gaat.
De accu gaat het langst mee als je hem rond de 50% vol gebruikt. Ga je steeds van boordevol tot helemaal leeg dan kan de levensduur wel tot 1/4 verkort worden. :(
Voortaan vermijd ik daarom de knipperreserve te verbruiken en ook om langer dan ca 1 uur te laden.
Vandaag (7 dec 2016) stop ik dus met laden zodra het lampje uit gaat (= na 1 uur).

3e lading 101+0(knipper reserve niet gebruikt)= 101 dagen

Dat was een hoge score! En er had nog 10% bij gekund van de knipperreserve.
Komt de accu nou steeds meer in zijn element of is het mijn psyche? Winterblues kunnen maken dat ik wat minder scheer. Anderzijds: lange baardstoppels zijn pas na meerdere bewegingen weggeschoren; een dag overslaan resulteert in nagenoeg 2x zo lang scheren.
Vandaag (18 mrt 2017) geladen: 1 uur tot lampje continu groen brandt, vervolgens gaat groen lampje na 30min uit, dan gaat stekker eruit.

4e lading 80+0(knipperreserve niet gebruikt)= 80 dagen. Heb vaak 'slordig' geschoren, valt dus tegen ivm 3e lading.

Op 7 juni na het scheren knipperde het lampje weer oranje, ten teken dat de laatste 10% aan lading aangesproken ging worden. Heb hem tot de volgende dag op de lader laten staan, accu zal dus nu boordevol zitten.
5e lading tem 16 september = 100 +0(knipperreserve niet gebruikt) = 100 dagen.

Op 16 september na het scheren knipperde het lampje weer oranje, ten teken dat de laatste 10% aan lading aangesproken ging worden. Heb hem halve dag op de lader laten staan.
6e lading tem 24 december = 100 +0(knipperreserve niet gebruikt) = 100 dagen.

Op 24 december na het scheren knipperde het lampje weer oranje, ten teken dat de laatste 10% aan lading aangesproken ging worden. Heb hem hele dag op de lader laten staan.
7e lading tem 12 april 2018 = 109 +0(knipperreserve niet gebruikt) = 109 dagen.

Op 12 april na het scheren knipperde het lampje weer oranje, ten teken dat de laatste 10% aan lading aangesproken ging worden. Heb hem al na ~1 uur van de lader gehaald zodra het knipperende lampje permanent groen ging branden (= officieel 'vol', maar ik vermoed dat er dan nog iets bij gaat als je langer door laadt. Bijna vergelijkbaar met 4e lading, maar daar toch 1/2 uur langer geladen: tot groen lampje uit ging.)
8e lading van 13 april tem 9 juli 2018 = 87 +0(knipperreserve niet gebruikt) = 87 dagen.
Scheer ik nou 'szomers intensiever :) ? Waarschijnlijker is dat na ~1 uur laden als het lampje uit gaat de accu nog niet helemaal vol is.

Op 9 juli na het scheren knipperde het lampje weer oranje, ten teken dat de laatste 10% aan lading aangesproken ging worden. Heb hem 5 kwartier op de lader laten staan.
9e lading van 10 juli tem 7 okotober 2018 = 90 +0(knipperreserve niet gebruikt) = 90 dagen.

Op 7 october 2018 na het scheren knipperde het lampje weer oranje, ten teken dat de laatste 10% aan lading aangesproken ging worden. Heb hem 1 uur op de lader laten staan, dus gestopt zodra lampje permanent op groen ging.
10e lading van 8 oktober 2018 tem 7 januari 2019 = 92 +0(knipperreserve niet gebruikt) = 92 dagen.

BREAKING NEWS!:
Op 8 oktober 2018 (dan ruim 27 maanden in gebruik) meldt het scheerapparaat 'dat de scheerhoofden moeten worden vervangen'Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/Kn0k1Lxgzsbg_uIVBbLFowxFY7U=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/511001/1G9tjn3lOPsf5CCRILBoGgeqXfFxwtZIB4xtgICxDwioegoHG7.jpeg?f=620xauto
De melding verdwijnt na een paar seconden, maar ik zou het vrij irritant vinden als hij hier over bij elke scheerbeurt blijft zeuren... *)
Ik negeer het. De scheerhoofden doen het nog prima. Op basis van vroegere ervaringen: nog jàààren. Bovendien zijn ze bijna net zo duur (€24+verzending) als een nieuw scheerapparaat.
... *)
Volgens bol.com verdwijnt de melding ook vanzelf na 9 scheerbeurten. Dat zal wel 'tzelfde zijn als 9x aan/uit.

Op 7 januari 2019 na het scheren knipperde het lampje weer oranje, ten teken dat de laatste 10% aan lading aangesproken ging worden. Heb hem 10 uur op de lader laten staan, accu zal nu goed vol zitten :)
11e lading van 8 januari 2019 tem 13 april, dan op knipperreserve tem 26 april = 96 + 13 knipperreserve = 109 dagen tot helemaal leeg (scheerapparaat schakelt plots uit).

Op 26 april 2019 heel de dag op de lader laten staan.
Heb me er t.e.m. 12 aug mee geschoren, toen was hij helemaal leeg..

12e lading inclusief de knipperreserve = 107 dagen.
(12e* voor de grafiek exclusief knipperreserve is 94 gerekend)

Op 13 aug 2019 ga ik weer scheren met een dan 24 uur geladen accu.
Op 14 nov 2019 knipperde het lampje. Tot de volgende dag blijft ie aan de lader.

13e lading, de knipperreserve (~10%) is niet gebruikt = 94 dagen

Op 15 nov 2019 ga ik weer scheren met een dan 24 uur geladen accu.
Op 5 mrt 2020 knipperde het lampje. Tot de volgende dag blijft ie aan de lader.

14e lading, de knipperreserve (10%) is niet gebruikt = 112 dagen

Op 6 mrt 2020 ga ik weer scheren met een dan 24 uur geladen accu.
Op 4 juni 2020 knipperde het lampje. Tot de volgende dag blijft ie aan de lader.

15e lading, de knipperreserve (10%) is niet gebruikt = 91 dagen

Op 5juni 2020 ga ik weer scheren met een dan 24 uur geladen accu.
Op 28 augustus 2020 knipperde het lampje. Tot de volgende dag blijft ie aan de lader.

16e lading, de knipperreserve (10%) is niet gebruikt = 85 dagen
Extra: het plastic kapje klemt niet goed meer. Heb hem met een hetelucht-soldeerföhn warm gemaakt en in strakkere klemstand gebogen.

Op 29 aug 2020 ga ik weer scheren met een dan 24 uur geladen accu.
Op 12 nov knipperde het lampje.Heeft vervolgens 1,5 uur aan de lader gestaan.

17e lading, de knipperreserve (10%) is niet gebruikt = 76 dagen
De capaciteit van de accu lijkt iets af te nemen.
Bij het laden heb ik via kWh meter de lader gevolgd: verbruik 4,5W. Na ~50 min stond hij op 0, dan knippert het groene lampje nog, maar die is een half uur later ook uit. Dit wijst er op dat de accu dan waarschijnlijk helemaal vol is. Dat weet ik niet zeker, want een verbruik 0 op de kWh meter kan toch een klein stroomverbruik onder de meetnauwkeurigheid betekenen.

Op 13 nov 2020 ga ik weer scheren met een dan 1,5 uur geladen accu.
Op 23 jan 2021 knipperde het lampje. Heeft vervolgens precies 1 uur geladen (lampje wordt permanent groen)

18e lading, de knipperreserve (10%) is niet gebruikt = 72 dagen

Op 24 jan 2021 ga ik weer scheren met een dan 1 uur geladen accu.
Op 24 jan 2021 Indicatie "Scheerkoppen vervangen", vorige vermelding was 8 oct 2018. Ze gingen dus weer ruim 27 maanden "mee". Zie bericht daar voor resetten (5 sec aan/uit knop).
Op 15 april knipperde het lampje oranje. 19e lading, de knipperreseve (10%) is niet gebruikt = 82 dagen

Op 16 april 2021 ga ik weer scheren met 1 uur geladen accu (lampje wordt permanent groen) .
Op 11 juli 2021 knipperde het lampje.

20e lading, de knipperreserve (10%) is niet gebruikt = 87 dagen

Op 12juli 2021 ga ik weer scheren met 24 uur geladen accu.
Op 25 september knipperde het lampje.

21e lading, de knipperreserve (10%) is niet gebruikt = 76 dagen
Op 6 october 2021raakte de reserve ook op, en stopte.
21e lading, inclusief knipperreserve (11/76dagen=14%) 87 dagen

Op 7 october 2021 ga ik weer scheren met 24 uur geladen accu.
Op 17 december knipperde het lampje.

22e lading, de knipperreserve (10%) is niet gebruikt = 72 dagen

Op 18 december ga ik weer scheren met 24 uur geladen accu.
Op 9 maart 2022 knipperde het lampje.

23e lading, de knipperreserve (10%) is niet gebruikt = 80 dagen.

Op 10 maart ga ik weer scheren met 24 uur geladen accu.
Op 30 mei 2022 knipperde het lampje.

24e lading, de knipperreserve (10%) is niet gebruikt = 82 dagen

Op 31 mei ga ik weer scheren met 24 uur geladen accu.
Op 13 augustus 2022 knipperde het lampje.

25e lading, de knipperreserve (10%) is niet gebruikt = 75 dagen

Op 14 augustus ga ik weer scheren met 24 uur geladen accu.
Op 25oktober 2022 knipperde het lampje.

26e lading, de knipperreserve (10%) is niet gebruikt = 73 dagen

Op 26 oktober ga ik weer scheren met 24 uur geladen accu.
Op 13 januari 2023 knipperde het lampje.

27e lading, de knipperreserve (10%) is niet gebruikt = 80 dagen

Op 14 januari ga ik weer scheren met 24 uur geladen accu.
Op 6april 2023 knipperde het lampje.

28e lading, de knipperreserve (10%) is niet gebruikt = 83 dagen
Extra: het plastic kapje klemt niet goed meer. Kan ik niet herstellen, want er is een lipje afgebroken.

Op 7 april ga ik weer scheren met 24 uur geladen accu.
Op 21 juni 2023 knipperde het lampje.

29e lading, de knipperreserve (10%) is niet gebruikt = 76 dagen

Op 22 juni april ga ik weer scheren met 24 uur geladen accu.
Op 22 juni 2023 Indicatie "Scheerkoppen vervangen", vorige vermelding was 24 januari 2021. Ze gingen dus weer ruim 27 maanden "mee", ofwel 10x accu laden. Zie bericht daar voor resetten (5 sec aan/uit knop ingedrukt houden).
Op 30 augustus 2023 knipperde het lampje.
30e lading, de knipperreserve (10%) is niet gebruikt = 70 dagen

Op 31 augustus ga ik weer scheren met 24 uur geladen accu.
Heb nu grondig gereinigd en beetje Lubritall multispray smeermiddel op de scheerkoppen en op de asjes bij hun afdichting gedaan om te zien of het invloed heeft op de accuduur.
Op 6 november knipperde het lampje.
31e lading, de knipperreserve (10%) is niet gebruikt = 68 dagen.

Op 7 november ga ik weer scheren met 24 uur geladen accu.
Ik reinig grondig, en smeer 2e keer met Lubritall.
Op 31 januari knipperde het lampje.
32e lading, de knipperreserve (10%) is niet gebruikt = 86 dagen.

Op 1 februari ga ik weer scheren met 24 uur geladen accu.
Op 8 mei knipperde het lampje.
33e lading, de knipperreserve (10%) is niet gebruikt = 97 dagen;
(Scheerde ik slordig of komt het van vorige keren goed reinigen en smeren?)

Op 9 mei ga ik weer scheren met 24 uur geladen accu.
Ik reinig grondig en smeer 3e keer met Lubritall om te zien of het duurzaam effect heeft.
Op 27 juli knipperde het lampje.
34e lading, de knipperreserve (10%) is niet gebruikt = 80 dagen;

Op 28 juli ga ik weer scheren met 24 uur geladen accu.
Op 13 oktober knipperde het lampje.
35e lading, de knipperreserve (10%) is niet gebruikt =78 dagen

Op 14 oktober ga ik weer scheren met 24 uur geladen accu.
Op 9 januari 2025 knipperde het lampje.
36e lading, de knipperreserve (10%) is niet gebruikt =88 dagen

Op 10 januari ga ik weer scheren met 24 uur geladen accu.
Op 13 april 2025 knipperde het lampje.
37e lading, de knipperreserve (10%) is niet gebruikt =92 dagen

Op 14april ga ik weer scheren met 24 uur geladen accu.

Grafiek dagen scheren exclusief knipperreserve (~10%)
Afbeeldingslocatie: https://www.mijngrafiek.nl/png-17151558435925

Afbeeldingslocatie: https://www.mijngrafiek.nl/png-17445590788278

Heb jij ook een Philips Shaver Series 3000 S3520/06?

Hartelijk dank voor deze grondige evaluatie! Dat had ik van een bruin poeper niet verwacht, maar, eerlijk gezegd, van niemand op Tweakers.
Ook is het leuk en nuttig om je oplaad tests en overwegingen te lezen.
Ik ben onlangs gehuldigd, hahaha:

Bruin Poeper is karmakeizer _/-\o_ van 2 onderwerpen en karmakoning van 1 onderwerp:

[karmakoning] Scheerapparaten
[karmakeizer] Philips Series 3000 S3520/06
[karmakeizer] Philips Shaver Series 300

Bruin Poeper

[Reactie gewijzigd door Bruin Poeper op 23 juli 2024 16:54]

Dank je voor je uitgebreide review! Van mijn oude scheerapparaat HQ7616 is inmiddels de accu aan vervanging toe. Ook de scheerkop die tijdens het uitblazen van 1 hoog op de straat stuiterde is niet best meer, vandaar dat ik opzoek ben naar een nieuw modelletje. Niet eentje met allerlei toeters en bellen waarmee je je op een diepte van 10 meter onderwater kunt scheren. Nee, het gaat mij erom dat het apparaat doet wat hij moet doen en dat is goed scheren. En dan kom ik op dit model (S3520/06) uit. En na het lezen van deze review is mijn keuze wel gemaakt.
Dank voor je review! Onder andere door deze review zojuist dit apparaat besteld. :)
Dank voor dit review. Mijn oude Philishave zag er wat versleten uit na zo'n jaar of vijftien en de accu begon langzaam wat minder te worden, dus op zoek naar een nieuw apparaat. Een Philips, waar ik dan weer 20 jaar mee zou willen doen. Bij orientatie op de series van Philips viel me op dat bij de duurdere apparaten vermeld stond dat de scheerkoppen om de twee jaar vernieuwd behoren te worden. What the hack dacht ik, dat gaan we niet doen: 10x €30 a €50 dat is € 300 tot € 500 extra! Bij de apparaten uit de 3000 serie stond dit niet aangegeven, wel dat het zelfslijpende mesjes waren. Dat moet ik hebben dacht ik, net als bij mijn oude apparaat. Zo gezegd, zo gedaan: de S3231 werd het, zowel nat als droog te gebruiken. Maar wat schets mijn verbazing als ik de handleiding doorneem: om de 2 jaar de scheerkoppen vervangen! Aargh! Daarom leuk om in jouw review je opmerkingen hierover te lezen. Op internet vind ik weinig reacties op deze aanpak van Philips (en anderen). Ik wil er geen abonnementje bij en ik wil me ook niet aanmelden. Ik wil gewoon een scheerapparaat dat het jaren zonder problemen blijft doen!
Ik heb precies eenzelfde scheerapparaat in gebruik sinds feb 2017. Een paar dagen geleden ging de 'scheerhoofden' verklikker branden, ik wist eerlijk gezegd de betekenis niet en hing hem aan de lader. Vanochtend weer en nu dacht ik dat de accu defect was, mogelijk omdat ik bij een eerdere Philips ook na jaren de accu heb moeten vervangen. Ik online zoeken naar info over de accu en kom hier terecht en ben weer wat wijzer. Geen accu dus maar heb de onderdelen van de kop in de ultrasoonreiniger geworpen. Alles blinkend schoon, was al veel te lang geleden en het loopt weer een stuk soepeler. Kijken of de waarschuwing nu wegblijft. Het heeft mij altijd verbaasd hoeveel scheerbeurten je op een lading kunt doen maar zal voortaan eerder laden ipv van te wachten tot hij langzamer gaat lopen.
[Edit] De koppen zijn schoon maar de waarschuwing blijft. Vraag mij af wat de trigger is maar ik negeer het maar zolang ik tevreden ben over het scheerresultaat.

[Reactie gewijzigd door dirks op 23 juli 2024 16:54]

... *) Er is een oplossing voor: houd de aan-uitknop langer dan 5 seconden ingedrukt om het scheerapparaat te resetten.