TomTom Runner 2 Cardio + Music Small Zwart (Blauw, Wit) Review

Anoniem: 785261
23 juni 2016, laatste update op 5 september 2016, 835 views

TomTom Runner 2 Cardio + Music Small Zwart (Blauw, Wit)

De runner 2 cardio + music zou extra plezier aan het sporten toe moeten voegen, maar doet helaas het tegenovergestelde

Pluspunten

• All-in-one idee
  • Ingebouwde hartslagmeter
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

• Levensduur batterij
  • GPS dagelijks updaten

Wijziging review:

Hoe belangrijk ik het vind om anderen te waarschuwen indien een product niet voldoet aan haar beloften, zo belangrijk vind ik het ook om dit recht te zetten wanneer het achteraf blijkt dat ik een product had welk ook volgens de producent niet naar behoren functioneerde.

Onderstaande productreview over de Tomtom runner 2 caedio + music heb ik een tweetal maanden geleden geschreven, inmiddels is mijn mening over het product bijgesteld.

Na contact met Tomtom (wat wederom snel en goed ging) kon ik mijn Runner 2 retour sturen (op kosten van Tomtom overigens). Ze gaven aan dat ze mijn Runner graag om zouden willen ruilen voor een ander exemplaar, maar indien ik mijn geld terug zou willen, dit een zaak tussen mij en de verkoper zou zijn. Ik heb mijn Runner 2 opgestuurd en een tweetal weken later kreeg ik er een ander exemplaar voor terug.

Na enkele weken testen met het nieuwe exemplaar ben ik nu een gelukkig gebruiker van de runner 2... bleutooth verbindingen met de App en de Headset zijn nu stabiel en voldoende. De connectie met de Jaybird X2's is nog niet vergelijkbaar met de bluetooth connectie tussen die van een telefoon en de Jaybirds maar is voldoende om mee te kunnen hardlopen, fietsen en trainen zonder "audio dropouts".

Wat de Tomtom echter nog niet waar kan maken is een "playtime" van 4,5 uur sporten in combinatie met het afspelen van muziek. Verder dan 2,5 uur kom ik er echt niet mee, en dan gebruik ik de nachtmodus zelfs niet. Daarnaast blijft de weergave van het tempo op het horloge inaccuraat doordat deze langzaam bij wordt gesteld.

Al met al kan ik nu zonder ergernis met de Runner 2 sporten en is het een prima apparaat wat nu gelukkig echt een toevoeging is.

...... oude review hieronder.....

Stel je voor, een sporthorloge waardoor je de waan van de dag even achter je kunt laten. Je komt thuis van het werken en wilt alle drukte er nog even uit sporten. Je gooit je telefoon in een hoek, doet je runner 2 om, oordopjes in en lekker even in je eigen wereld sporten. Geen hartslagmeter, geen telefoon welke om je arm of in je zakken zit... maximale vrijheid... Zo wordt de runner 2 cardio + music gepresenteerd, en als het zou werken zou het perfect zijn.

De realiteit is helaas anders en die ziet er met mijn runner 2 alsvolgt uit. Je komt thuis van het werk en wilt alle drukte er nog even uit sporten. Je kleed je om en doet je Runner 2 om. Gezien de GPS iedere dag geüpdatet moet worden om accuraat te blijven koppel je het horloge via Bluetooth aan je mobiele App (Samsung galaxy S5 met nieuwste updates). Althans, dat probeer je, want om geen enkele logische reden, krijgt de runner 2 slecht sporadisch verbinding met de App, en er zit ook geen logica in wanneer wel en wanneer niet. Na 10 ergerlijke minuten, op alle manieren proberen, besluit je dan om maar te gaan sporten zonder GPS update. Eenmaal klaar voor de workout probeer je de Headset (jaybird X2's) aan je horloge te koppelen, iets wat meestal werkt, maar als het niet werkt krijg je ze met geen mogelijkheid gekoppeld. Als ze dan weer wel gekoppeld zijn is de verbinding met de nieuwe versie van de software (1.3.27) overigens sterk verbeterd tot een acceptabel niveau met minimaal audio dropouts.

Wederom 5 nog ergerlijke minuten later besluit je dan maar om alsnog je telefoon te gebruiken voor muziek en ga je sporten. De hartslagmeter op de pols werkt super, de GPS is dan weer matig (wel iets verbeterd met versie 1.3.27 van de horloge software). Ben je aan het hardlopen op interval sta je stomverbaasd dat het horloge tijdens een versnelling ergerlijk langzaam, of niet zijn pace bijwerkt. Af en toe loop je tijdens de rustperioden 4 min/km en tijdens de interval 6 min/km... of het wordt allemaal maar ergens afgevlakt op 5 min 10 sec. In de App naderhand staat het wel secuur, maar waarom kan het horloge niet simpelweg de juiste waarden aanhouden?

De batterijduur met afspelen van audio is daarnaast ook zeer beperkt, met Max 1,5 uur.

Thuisgekomen en niets ontspannender dan voor het sporten probeer je de gegeven terug te zien in de App (welke als het werkt hele mooie gegevens laat zien) maar wederom lukt het niet om verbinding te krijgen.

Serieus, ik heb me gelukkig nog weten te behouden van het brutaal vernietigen van dit ergerlijke, onvolwassen product. Dit had ik niet verwacht met de aanschaf van een Tomtom product. Ik ben al een tijd in gesprek met de klantenservice, welke mij overigens tot nu toe prima heeft geholpen, en ik stuur het horloge terug aan Tomtom. Wellicht is mijn een prductie error en ze hebben de kans om dat recht te zetten, zo niet dan hoop ik dat Tomtom bereid is om mij het betaalde bedrag terug te storten want dan heb ik niets aan de runner 2 cardio + music.

Heb jij ook een TomTom Runner 2 Cardio + Music Small Zwart (Blauw, Wit)?

De review lijkt geschreven uit frustratie en komt daardoor niet objectief over.

Betreffende verbinding met de app, het helpt bij mij om het horloge te "activeren" nadat je de app hebt opgestart. Dus een knopje indrukken op het horloge, dan wordt de verbinding gemaakt. Werkt op mijn HTC One M8 feilloos (ik heb een TomTom Spark, is in principe hetzelfde horloge).

Ik hoop dat de mensen van TomTom het netjes voor je gaan oplossen!
Anoniem: 785261 @voz23 juni 2016 15:59
Bedankt voor je reactie VOZ. Ja, er zit inderdaad een hoop frustratie achter mijn gebruik van de runner 2 voor zo'n drie maanden tijd, maar dit is absoluut mijn objectieve situatie. Tomtom erkent dit overigens ook.

Geloof me, ik heb werkelijk alles geprobeerd om de App op die momenten te connecteren. Het horloge eerst laten zoeken Door telefoon - sync te selecteren, of Door telefoon - koppelen te selecteren, de App eerst laten zoeken, zoals Tomtom mij eerder aan heeft geraden de runner uit het bluetooth geheugen van mijn telefoon te halen en weer opnieuw proberen te koppelen, en hem zelfs laten zoeken naar de koptelefoon... werkelijk niets werkt, en ja ik volg protocol volgens handleiding of advies van de tomtom klantenservice.

Dat je aangeeft dat het bij jou wel goed werkt geeft mij hoop en vertrouwen dat mijn horloge productiefouten bevat, en dat het is opgelost met een nieuw horloge. Indien dit het geval is zal ik mijn review ook absoluut aanpassen.

Ik hoop werkelijk dat ik een werkend toestel krijg want dan is het een perfect sport accessoire.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 785261 op 24 juli 2024 04:27]

Ben op het moment aan het twijfelen om de TomTom Runner 2 Cardio aan te schaffen. Zoals je zelf al mooi in de eerste alinea beschrijft klinkt het als een supergoed concept, maar dan moet het wel werken..

Heb je een betere ervaring gekregen met het nieuwe model dat je hebt ontvangen?