€ 73,96 bij Senetic
  2. Gebruikersreviews

Dell USB-C naar HDMI / VGA / 1Gbps netwerk / USB 3.0 (DA200) Review

22 juni 2016, laatste update op 22 juni 2016, 1.876 views Rapporteer

Prima oplossing voor op reis icm een beamer oid.
Aansluiten en hij doet het meteen, dus geen gedoe met drivers oid.
Minder geschikt als mini-docking station vanwege de korte kabel (als je bijv ethernet én HDMI gebruikt wijst een kabel naar jou toe). Daarnaast geen ondersteuning voor 4K monitor.

Pluspunten

• HDMI, VGA én ethernet
  • Extra USB 3.0 aansluiting
  • Klein en licht

Minpunten

• Korte kabel onhandig
  • Geen 4K ondersteuning
  • Geen VGA & HDMI tegelijk

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik ben een trotste bezitter van de Dell XPS 13, maar vanwege het gebrek aan VGA/HDMI aansluiting op deze laptop was ik op zoek naar een goed werkende adapter.
Mijn keuze was gevallen op de DA200 omdat ik vaak presentaties moet geven op locaties met oude beamers (dus vaak VGA, maar soms ook HDMI). Daarnaast sluit ik op het werk een externe monitor aan. Dat er dan ook nog een ethernet-aansluiting op zit is voor mij helemaal ideaal, omdat de wifi op het werk beroerd langzaam is. Nu ik hem een maand gebruikt heb vind ik het eens tijd voor een korte review:

De Dell DA200 is een lekker klein ding dat makkelijk mee te nemen is en werk tot nu toe altijd direct zonder drivers te installeren oid.
Een klein nadeel er aan is dat de USB-C kabel erg kort is (+/-3 cm). Dus mocht je linkshandig zijn, dan zit er een doosje direct naast je laptop.
Daarnaast zitten de aansluitingen voor ethernet en HDMI zodanig dat één van de twee naar je toe wijst als je ze allebei wil aansluiten. Dit probleem heb ik opgelost door een Chinese USB-C verlengkabel te kopen, maar het is jammer dat dit nodig was. (NB. het schijnt dat USB-C officieel geen verlengkabels male->female ondersteunt, dus deze zijn moeilijk te vinden).

Een groter probleem had ik toen ik op het werk een nieuwe, 4K monitor kreeg: de DA200 ondersteunt namelijk geen 4K resoluties (max. 2048x1152). Vandaar dat ik uiteindelijk toch een losse USB-C -> HDMI adapter heb gekocht.

Conlcusie:
Ondanks de vrij negatieve recentie is het een prima accesoire voor wie veel onderweg is. Helaas is het minder geschikt om een docking-station te vervangen.

Heb jij ook een Dell USB-C naar HDMI / VGA / 1Gbps netwerk / USB 3.0 (DA200)?

Ik had er nog geen gevonden met HDMI EN Ethernet.

Eigenlijk zou ik 2x HDMI en Ethernet willen vinden, maar die is weer lastig.
Kijk ook eens naar de Minix Neo C, ik gebruik die en zeer tevreden.
Ik snap niet dat die kabel zo idioot kort is gemaakt... Wat onhandig
Ik gebruik de ethernet aansluiting veel. Heb jij ook last gehad van dat hij het af en toe niet doet, windows vast loopt etc? Ik wel en weet niet of het aan de DA200 ligt of mijn XPS13...
Nope, nooit problemen gehad terwijl ik hem toch dagelijks gebruikte...
Ik heb contact opgenomen met Dell, ze sturen me een nieuwe DA200.
Werkt deze ook icm een Apple MacBook 12"?
hij doet het op zowel de MacBook 12" als op de MBPro's. Je kan er zelfs mee netbooten...
Mag ik vragen welke usb-c > HDMI connector jij hebt gekocht?
Mooie review! thanks,

Ik overweeg hetzelfde te kopen maar nu heeft een collega reeds deze Dell XPS13 aangeschaft met het DA200 dock.

Er onstaat echter het probleem dat de externe monitor zijn resolutie niet vasthoud en elke keer opnieuw moet worden ingesteld.

Is er iemand die soortgelijke problemen heeft?

Bij dell zelf komen we niet echt verder
heb je hiermee ook geluid? dus als je deze adapter op je computer usb-port aansluit waar geen enkel geluids-hardware in zit, alsnog geluid via hdmi naar de tv sturen zodat je fipms met geluid kan kijken? iemand dit geprobeerd?
Yes, je krijgt er gewoon geluid mee over HDMI, als ik het goed heb is dat altijd met HDMI. Ik heb in ieder geval mijn laptops met deze adapter op m'n TV aangesloten en dat werkte prima.
en dan heb je geluid op je tv? of laptop?