De Acer Predator XB240HA
Een scherm waar je als gamer goed over zult moeten nadenken.
Het design
Ondanks dat het scherm glossy is, zul je merken dat je hier geen last van hebt of het je gaat irriteren. Zelf vind ik het juist mooi bij dit scherm, met als reden dat het zo mooi afgewerkt is. Helaas is het wel zo dat je vingerafdrukken snel zult zien op het scherm, maar als je eenmaal de settings in hebt gesteld zul je hier naar alle waarschijnlijkheid veel minder last van hebben.
[img]WPUUI4Sl[/img]
De aansluitingen
Helaas maar 1x DisplayPort. Nu vind ik dit zelf niet zo'n groot probleem, omdat ik toch al met DisplayPort rekening had gehouden, maar het kan zijn dat je wellicht doordat er maar 1x DisplayPort aanwezig is gelimiteerd bent en hierdoor het scherm niet wilt of kan kopen.
[img]9uYC6pnq[/img]
[img]LcrE0ZC6[/img]
Nvidia G-SYNC
Het al-zo-machtige Nvidia G-SYNC. Alhoewel het leuker klinkt dan het is, is het een erg goede feature die aanwezig is op het scherm. Ik moet zeggen dat als ik games zoals GTA: V en The Division speel dat ik dan de 144Hz niet haal deze feature goed van pas komt. Maar tijdens Counter Strike: Global Offensive raad ik het zeker niet aan om deze feature aan te zetten. De reden hiervan is dat (in mijn geval) alle textures aan het falen waren, en ik last had van veel artifacts. Nou... dit moet je niet hebben tijdens een potje competetive, want hierdoor wordt spelen nogal lastig (natuurlijk wel een leuke uitdaging).
[img]IVL7gY31[/img]
De ingebouwde features van het scherm
Alhoewel dit een scherm is voor gamers, vind ik het wel karig als het gaat om game-features. Er zitten wat features bij die je als gamer wel leuk kan vinden, maar het is over het algemeen niet zo spannend als dat ik eerst in mijn gedachte had.
[img]5ft6RotY[/img]
Zo heb je een keuze-menu met 5 opties. 3 van deze opties zijn vervolgens ook weer een menu, waarmee je de instellingen kunt wijzigen zoals de preset van de kleuren. Zelf ben ik nog niet tevreden met de huidige kleuren, maar hier ga ik langzamerhand wel verandering in brengen.
Optie 1
In dit menu kun je instellen in welke modus je het scherm wilt hebben qua kleur. Ik heb deze op standaard gezet, puur met het feit dat je hiermee de beste combinatie hebt tussen Rood, Groen en Blauw.
[img]giWSJCXt[/img]
Optie 2
Deze optie stelt niet zo veel voor, je kunt hier enkel de helderheid aanpassen.
[img]2vCTZPcS[/img]
Optie 3
Geen idee wat je hiermee kan of moet, gewoon lekker laten staan
[img]E2GnzLEW[/img]
Optie 4
ULMB, Ultra Low Motion Blur. Hiermee kun je de vervaging aanpassen, net als optie 3. Al is deze optie wat uitgebreider.
Je kunt deze optie vergelijken met LightBoost, met LightBoost heb je dat de blur meer of minder wordt met bewegende objecten zoals te zien is in de foto's hieronder.
60Hz
120Hz zonder LightBoost
120Hz met LightBoost

Optie 5
Het instellingen-menu. In dit menu zijn de standaard instellingen weer te vinden zoals de kleurenweergave, de taal, informatie en dergelijke. Hieronder wat foto's om te zien hoe de instellingen van mij er uit zien (i.p.v. gamma 2.2, staat deze op 2.5 voor een betere kleurenweergave).
[img]oqVrmkkC[/img]
[img]4WvE5vKq[/img]
[img]ifI1sDZa[/img]
[img]zOnTu4T5[/img]
[img]AKMEJRoA[/img]
Heb je vragen of opmerkingen? Dan kan je deze altijd kwijt in een reactie hieronder