De Fosbaby camera's besteld omdat Foscam als merk goede reviews krijgt en met de komst van een tweede kind ik graag in een app en via een browser beide kinderen tegelijk in de gaten wilde kunnen houden.
Mijn ervaringen waren dusdanig dat na een hele avond proberen en vergeefs contact met de ondersteuning in Engeland ik vandaag de camera's retour gestuurd heb.
Instellen:
Kan "
makkelijk" via de cloud app nadat je eerst de app hebt gedownload en een account gemaakt hebt. Om er daarna achter te komen dat de QRcode op de camera die je moet scannen om hem toe te voegen,
zo klein is dat mijn telefoon hem niet wilde lezen. (eerste minpunt)
Toen via de andere manier eindelijk alles werkte het spul maar gaan testen.
Het goede:
- Design: volgens mijn vrouw en dochter ziet de fosbaby er schattig uit
- De beeld kwaliteit is uitstekend. Scherp, zelfs in een donkere kamer.
- Veel functionaliteiten en instel mogelijkheden
Het slechte:
- De setup is niet zo makkelijk als Foscam doet voorkomen.
- Voordat je kan inloggen in de webinterface eerst een exe installeren
- De web interface is duidelijk (iets gedateerd), maar loopt na een aantal uur vast en is niet meer bereikbaar. De stroom moet eraf en er op om hem weer werkend te krijgen.
- Audio via de web interface geeft een constante irritante ruis en is daarmee onbruikbaar als babyfoon (Hoorbaar op de video die ik gemaakt heb). In IE en Firefox beide in meerdere versies.
- De cloud App moet met een account en allerlei dingen waar ik niet op zit te wachten inloggen in een app met een account op een foscam server

. Daarbij is mijn camera dan ineens beschikbaar op hun platform.
- Via de cloud app kan je niet live beide camera's in de gaten houden.
- De meldingen als er geluid is doen het slecht/sporadisch. gelukkig kon ik mijn dochter horen op de oude babyfoon en haar op tijd redden van de krokodil in haar kast

- Via de niet-cloud app (Foscam viewer) doet de pan/tilt bediening het niet maar kan je wel live naar beide camera's luisteren en kijken.
- De groene led van de adapter is zo fel dat ik die moest afplakken van mijn dochter omdat ze er niet van kon slapen.
Na een hele dag proberen, met andere apps op 2 telefoons, andere software op mijn PC en laptop viel er nog steeds niet van te maken.
Contact met de ondersteuning kan in het Engels, maar dan krijg je wel een Taiwanees/Chinees die boven al zeer vriendelijk is maar je kan hem amper verstaan door zijn accent.
Over naar de email ging niet omdat het email adres niet werkte. Toen ik via de telefoon een ander email adres kreeg ging dat wel,
maar werd het stil nadat ik eerst een standaard antwoord kreeg en vertelde dat dit niet het probleem was.
Ervaring met :
2 Fosbaby P1 camera's
System FW: 1.5.2.12 & 1.5.2.13
Application FW: 2.21.2.5
Plug-In Version: 3.3.0.5
Na deze ervaring vraag ik me af waar alle goede verhalen over Foscam vandaan komen.