Panasonic Lumix DMC-FS6 Zwart Review
Kocht deze camera in juli 09 op schiphol voor 99 euro. Daarvoor kreeg ik een camera die mooi is, klein, licht, goed lcd scherm, snel fotos maakt, snel flitst, goed scherp stelt, goede batterij, etcetera. Fotograferen doet ie fijn en goed en onder alle redelijke omstandigheden. Ook fotos met weinig licht zijn prima. 8MP is meer dan voldoende, ik schakel terug naar 5MP voor mijn snapshots.
Pluspunten
- Klein, mooi, licht, snel, goede fotos, goede lange afstand zoom, redelijke videos.
Minpunten
- geen wide angle, bediening video opnemen.
Een beetje jammer vind ik dat er geen echte wide angle op zit (5,5 ofwel 32mm equivalent, voorkeur heeft 28mm) maar daar staat tegenover dat er een heel goede lange afstand zoom op zit (4x optisch, 22mm). Maar ja, je kunt ook veel meer geld uitgeven. Ook jammer is dat de videomode niet met een knopje in te schakelen is (moet nu via het menu in een paar klikken) en dat de (640x480) videos in Quicktime worden opgeslagen, veel te grote bestanden, dat betekent alles naar divx converteren. Tenslotte is het 'klikgeluid' te hard, ook in de laagste volumestand. Dat zal wel voor meer camera's gelden.
Al met al toch een aanrader door de fantastische prijs-prestatie.
Ik heb 4 fotos bijgevoegd, waarvan ik er 3 van 5Mp (2560x1920) heb geresampled naar 1024x768 en 1 heb uitgesneden naar 1024x768. 2 afbeeldingen heb ik moeten roteren omdat de portrait mode hier niet is toegestaan.
Foto 1: met weinig licht, binnen. Geresampled naar 1024x768. Foto 2: begin van de (zomer)avond, buiten, uitgesneden naar 1024x768 - met hogere jpg compressie dan origineel. De foto is met max zoom gemaakt vanaf ca 50m afstand. Originele foto is dus ongeveer 5x zo groot. Foto 3 : in de ochtend, contrasten. Geresampled naar 1024x768. Foto 4: kerkraam, uit de hand, ook geresampled. Geen van de fotos met flits.