Vorig jaar september heb ik na een jaar van tevreden gebruik van de kitlens op de Canon 400d deze lens aangeschaft. In San Francisco heb ik in de winkel een aantal lenzen op de Eos gehad en uiteindelijk voor deze gekozen. Uiteindelijk heb ik in de winkel daar ongeveer evenveel betaald als de goedkoopste internetwinkels hier. Meteen twee filters erbij gekocht, een uv-filter ter algehele bescherming en een polaroid voor de reflecties.
Na een jaar fotograferen heb ik heb nog geen minpunten aan de lens kunnen ontdekken. Ideaal vind ik dat hij F4 heeft over de hele range. Wat voor een luxe dat is besefte ik mij pas toen ik de lens een aantal weken had en in het schemerdonker ging fotograferen bij een sportevenement, de DAKAR preproloog. Tot in...
[Reactie gewijzigd door Pjerry op 25 juli 2024 06:30]
Waarom niet? Als je die lens op f5.6 of kleinere diafragmaopening instelt, verandert er ook niets bij het zoomen hoor.Ik ben niet heel erg van de theorie, maar volgens mij zou mij dit met de kitlens met een range van f3.5 - f5.6 niet gelukt zijn. Dan moet je na het zoomen ook weer je sluitertid of diafragma instellen.
Dan maakt het dus, zoals ik aangaf, niet uit of je met een "vast diafragma" objectief werkt, of met eentje die varieert tussen 3.5 en 5.6.Diafragma op bijvoorbeeld F/8.
[Reactie gewijzigd door Toff op 25 juli 2024 06:30]