DDpai Mini Review

BlakHawk
25 mei 2016, laatste update op 22 mei 2017, 5.741 views

DDpai Mini

De DDpai ontvangen van gearbest.com

Prima product voor een mooie prijs, wifi camera, zonder GPS maar daar valt mee te leven. Ook zeer geschikt voor de achterruit.

Pluspunten

• Klein formaat
  • Wifi
  • Lichtsterke sensor
  • Goedkoop
  • Accesoires mogelijk
  • Ook perfect voor de achterruit

Minpunten

• Geen GPS

Inleiding

Deze dashcam heb ik van Gearbest.com ontvangen om te testen. Het is een WiFi dashcam welke met een iOS en Adroid appte bedienen is. Maar het belangrijkste pluspunt is wel de lichtsterke Sony Exmor sensor.

Het eerste wat opvalt als je de doos ontvangt is dat er aandacht besteed is aan de doos en indeling. Het geeft een premium gevoel, de doos is niet standaard karton of glad plastic. Het heeft een hele lichte rubber feeling.

Ook als je de doos openmaakt is alles netjes opgeborgen in mapjes en doosjes welke ook nog van een hippe bedrukking zijn voorzien.

Natuurlijk zit de dashcam zelf ook in de doos en als bonus een eventknop die je ergens in de auto kunt monteren. Deze zou zowel een foto maken op het moment van drukken, als een video welke 10 sec. voor en 10 sec. na de druk op de knop opneemt.

Features

Het is een redelijk standaard cam, maar dan met een goede Sony Exmor sensor en wifi functionaliteit.
Daarnaast zijn er fucties aanwezig als:
- Externe event button
- Park Guard
- Time Lapse
- App om te bedienen
- G-sensor

Design & bouwkwaliteit

Anders dan bij de meeste dashcams, zit de mount vast aan de camere en is de camera enkel verticaal draaibaar op verschillende gradaties. Totaal is hij bijna 360 graden draaibaar, waardoor hij ook prima op de achterruit gebruikt kan worden

De camera is gemaakt van een hard plastic behuizing die erg degelijk aanvoelt.

De mount is voorzien van micro USB aansluiting en een 3m sticker om hem te bevestigen aan de ruit. Het is lastiger van de ene naar de andere auto te verplaatsen, maar het grote voordeel is dat hij in de brandende zon gewoon blijft hangen, in tegenstelling tot wat vaak bij de mounts met zuignap gebeurd. Je kun bij deze cam achteraf alleen niet een andere mount kopen, omdat hij echt vast zit aan de dashcam.

Aan de andere kant is de microsd kaart ook netjes weggewerkt door middel van een vololedig afsluitbare klep, die toch is vastgemaakt aan de dashcam, zodat je hem niet snel kwijt zult raken.

Opnamekwaliteit

De opnamekwaliteit is prima, vooral voor deze prijs. Al heb ik wel het idee dat er meer in de sensor zit. Als je bijvoorbeeld naar de DOD LS460W kijkt met ook een Sony Exmor sensor. Gezien het prijsverschil van ruim het dubbele mogen we echter niet direct klagen.

Beeldkwaliteit DDpai Mini:

Een directe concurrent is een andere WiFi dashcam, namelijk de Mini 0902.Hier vergeleken:

Stabiliteit & betrouwbaarheid

Ik test de cams natuurlijk relatief kort, dus op de lange termijn kan ik er niets over roepen. De tijd dat ik getest heb met de cam en app heb ik geen vreemde zaken ondervonden. De app reageert vrij vlot en de cam heeft ten alle tijde alles opgenomen wat hij moest opnemen.

Gebruiksgemak

In principe is de camera redelijk plug and play. Koppelen van de telefoon middels WiFi en de app installeren. Ik merk zelf dat ik toch vaak het kaartje eruit haal om bepaalde beelden te bewerken. Dat doe ik toch op de PC en om dan het bestand naar telefoon te downloaden heeft weinig meerwaarde. Voor het snel delen van een bestandje met vrienden en/of familie zou het wel een makkelijke feature moeten zijn.

Het koppellen van de event button is vrij simpel, alleen het lijkt erop dat hij daarna de event bestanden wegschrijft naar de telefoon. Ik had persoonlijk liever gezien dat hij het in een seperate map op de sd kaart zou wegschrijven, maar dat is louter een persoonlijke voorkeur. Hierin speelt ook mee dat de app lastig voor mij te testen is, daar ik een Windows Phone gebruik. Voor dit OS is géén app beschikbaar.

Prijs

De prijs van <100 euro valt heel erg mee, maar vooral met de onderstaande kortingscode heeft de camera een goed prijs/kwaliteit verhouding.

$68,99

Ga naar de pagina van de DDpai Mini.

Review:

Heb jij ook een DDpai Mini?

Ik heb enkele exemplaren van de DDPai Mini2 meegesmokkeld uit China.

1440p opnamekwaliteit nu, geen idee welke sensor erin zit, maar de beelden zijn prima. Nu nog even testen in het donker...
Cool, heb je beelden?
Wat kost zoiets in China zelf?
Ik ga vandaag voor het eerst rijden met de cams, dus kom er even op terug.

Ik heb ze gekocht a 500 RMB stuk en verkoop ze hier door a EUR 89,-
vandaag even mee gespeeld, maar ik mis denk ik iets.... Hoe neem je vol continue op? Ik heb er nl. een achter en een voor en zou graag eigenlijk gewoon de cams vanaf opstarten tot afsluiten willen laten opnemen...
Het probleem van continu opname is dat hij stopt zodra de kaart vol is.
Het handige van loop recordig is dat hij de oudste file overschrijft en zo heb je altijd de "afgelopen x uur" beschikbaar.
Anoniem: 1061323 @Skyrunner9 april 2018 18:09
Hallo
Ik had u al een eerdere mail gestuurd
Maar weet niet of deze goed aangekomen is
Ik heb een DDPai mini gekocht en alles aangesloten. Nu zegt dat ding steeds sd-kaart error. Heb van alles geprobeerd en een nieuwe sd-kaar zit erin. Sd 64gb
Kunt u mij helpen? Hoor het graag GR
En hoe start je deze continu/loop opname? Na een rit zie ik nl enkel een video van 11 sec, maar zeker geen volledige opname (ik gebruik 16 & 32Gb voor beide cams respectievelijk).
Hey hoi

Ik heb er sinds deze week 1.
Maar hoe neemt hij nou automatisch op en als hij dat al doet, waar kan ik ze terug vinden op de app?

Gr DMoorman