Sinds afgelopen woensdag heb ik deze videokaart met systeem eromheen in bezit. Door de zalmankoeler die er standaard op is gemonteerd is de geluidsproductie vrij laag en worden er toch aardige prestaties gehaald. In 3dmark 2005 haal ik rond de 4900 punten op 1024x768 en dat is overeenkomstig gelijkwaardige tests die op internet te vinden zijn.
Wat mij betreft is deze kaart de ideale oplossing als je huidige spellen goed wil spelen, niet zelf een koeler op je nieuwe kaart wil zetten, toch een behoorlijk stil systeem wilt. Dat alles zonder de hoofdprijs te betalen.
En als je nu eens een dremel ter hand neemt en het koelblok verbouwt? Kom op, je bent toch niet voor niets een tweaker?Enig minpuntje is dat ik tevens een Northbridge koeler (zalman NB47J) had besteld, maar deze is niet te monteren door de uitstekende koelribben van de videokaart. Maar misschien is dit op andere moederborden geen enkel probleem.
Ik had de eerste 3dmark2005 gedraaid met de nieuwe 5.9 drivers, gisteren maar even een aangepaste versie van 5.8 erop gezet en prompt meer punten, namelijk 5010. Nog steeds niet genoeg dus. Bij welke drivers doen jullie de tests?nderdaad zou je score veel hoger moeten zijn. Mijn Sapphire X800XL (geen ultimate) haalt @stock 5200 punten en max overclocken (kaartjes willen absoluut niet OC`en) 5600punten.
Het probleem is al opgelost. Ik heb Azerty even gemaild met de vraag waarom ze het niet hadden gemonteerd. Het blijkt dat ik een nieuwere versie van de asus a8n-e heb, met daarom een stillere koeler dan degene waarover zoveel werd geklaagd. Conclusie: wel een draaiend fannetje, minder herrie (ik kan niet echt vergelijken natuurlijk) en een half afgezaagd koelblokje. Iemand geinteresseerdEn ja, je zult toch het mobo moeten uitbouwen om de northbridgekoeler te wisselen.
Succes.