Iiyama ProLite E2483HS-B1 Zwart Review

12 mei 2016, laatste update op 3 juni 2016, 1.622 views Rapporteer

Prima monitor met een goede prijs/kwaliteit verhouding

Pluspunten

• prima prijs
  • redelijk beeld
  • bedankt voor de support, wilco!

Minpunten

• niet geheeld post-nl proof

Ik heb het eerste exemplaar van deze monitor defect ontvangen.

Support afdeling van Afuture vindt dat als je een defecte monitor thuis gestuurd krijgt (defect paneel), dat dit de schuld is van de klant tenzij de originele doos sporen laat zien van transportschade... |:(

IIyama heeft mijn teleurgestelde twitter/tweaker berichten gelezen en alsnog de monitor vervangen buiten al het gezeur met Afuture om. Dat is nog eens SERVICE! :*)

Heb jij ook een Iiyama ProLite E2483HS-B1 Zwart?

Dit is in principe een review over Afuture, niet over de monitor zelf. Ik begrijp dat Iiyama de verantwoording legt bij Afuture.
iiyama geeft 3 jaar onsite garantie op hun monitors. Dus zou het in de lijn der verwachting liggen dat Iiyama uiteindelijk de verantwoordelijkheid over hun producten op zich neemt.

Maar hun reactie was:

Beste klant,

Aangezien dat het scherm stuk is, hij valt direct buiten garantie.
Het laten maken geeft geen nut omdat de panel kost even veel als de monitor.
We adviseren u om beter een nieuwe scherm te kopen.

Met vriendelijke groet / Best regards/Cordialement,
iiyama Helpdesk

(gebrekkig nederlands overgenomen :) )
Hoe ziet die afgebroken connector er nu eigenlijk uit? Foto's misschien?
Geen idee, zowel de monitor als de doos was onbeschadigd. Ik ga niet een nieuwe monitor uit elkaar schroeven als deze onder garantie gerepareerd kan worden. Maar het zat ergens intern in de monitor.

Maar om nu 6 euro verzendkosten te betalen om een defecte monitor weer terug te laten sturen is ook zonde.
Dus je kunt aan de buitenkant niet zien dat er iets beschadigd of defect is?
Waar komt de conclusie van een afgebroken connector vandaan als het scherm niet is open geweest?

Normaal gesproken is dit een DOA en gaat gewoon retour afzender, die zoeken het verder dan maar uit?
Ik heb de mail erbij gezocht: afuture heeft de monitor aan een systeem gehangen en meldt dat het paneel (niet de connector) beschadigd is. Dit kunnen ze zien aan het beeld wat de monitor oplevert.

(conclusie: scherm is dus niet open geweest).

Maargoed, als je een nieuwe monitor binnen 1 dag al aanmeldt als DOA, hoe fragiel moet het scherm dan zijn als het niet 10 meter lopen naar mijn bureau (inclusief 1 trap) & uitpakken kan overleven...

Garantie tot de voordeur dus.
Ik vind het een vreemd verhaal. Je kunt niet zien dat er iets beschadigd is en de conclusie is dat het panel niet in orde is. Dat lijkt me dan net iets waar je nu juist garantie voor hebt, dat een onderdeel van een apparaat zonder zichtbare uiterlijke schade, defect raakt.

Zit er misschien toch een beschadiging aan het scherm die pas bij Afuture zichtbaar werd nadat zij het scherm retour hebben gekregen misschien?

Heb jij bij het retour sturen niet gebruik gemaakt van een verzekerde verzendmethode?
De foto van mijn beeldvervorming is identiek aan de foto van hun beeldvervorming bij test. Dus ik ga er even van uit dat er niet additionele problemen bij zijn gekomen tijdens het vervoer terug.

Ik heb ze ook niet gehoord over visuele schade. Anders had ik het boetekleed wel aangetrokken.
Wat een f*ckers zeg waar heb je anders garantie voor :?
Hoi.
Ik werk in een winkel. Wat de F*ck hoezo heb je geen garantie?
Onder je consumentenrecht heb je 2 jaar garantie. Dat sowieso.
AANVULLEND: Elk product dat je niet niet eerst werkend in de winkel hebt gezien en defect uit een doos komt heb je 14 WERKDAGEN omruil of geld terug recht op. De winkel is verplicht je een van deze twee opties te bieden.

Serieus, ga eens met Afuture (vriendelijk, sleutelwoord hier is vriendelijk) in gesprek over de kwestie. Ik heb ook RMA's bij hen gehad en deze werden vlekkeloos afgehandeld. Zeuren heeft geen zin sturen op oplossingen wel. Geen defecte doos zegt nog niks btw. In onze winkel hebben we dat ook gezien. Doos was perfect maar de glasplaat was in een miljard stukken.

Conclusie: je hebt recht op een nieuw scherm. Punt.

[Reactie gewijzigd door dmvdberg op 26 juli 2024 16:35]

Vandaar dan ook mijn laatste vriendelijk O-) _/-\o_ :*) mail (nummer 9) richting Afuture: bewijs maar dat ik het scherm binnen 1 dag opzettelijk kapot heb gemaakt.
Dit is een garantie-afhandelingsprobleem tussen tussen TS en Afuture en hoort hier in de reviews helemaal niet thuis. Het brengt niets over de kwaliteit van het merk , noch de service van IIyama.

Helemaal nog buiten het herroepingsrecht het volgende :

Als je de schade niet zelf hebt veroorzaakt, komt het of door het transport, of afhandeling bij JOUW
leverancier. Dat is niet IIyama, Maar Afuture. Deze kunnen normaal gezien gewoon een DOA procedure starten bij hun leverancier (IIyama of distri).

( Hier in Belgie is er bij onze leveranciers van IIYAMA gewoon een 30 dagen DOA policy, voor zo ver
ik weet is die er in Nederland ook)

Het scherm dient dus ( als het binnen de 30 dagen na aankoop is) de DOA terugweg te volgen, en het scherm dient gewoon voor je vervangen te worden. Het is verder aan Afuture om dit met hun leverancier af te handelen.

Als de verpakking OK is en het scherm ziet er niet mishandeld uit kan men je niets maken.
Ik begrijp niet waar men hier moeilijk over doet.
Vreemd dat Afuture niet meewerkt doe al jaren zaken met die gasten en de service is altijd top!
Ik kan het ook niet helpen dat onze postbode de pakketten bezorgt als Ace Ventura. Als ik na 1 dag een RMA aanmaak met originele stickers nog op de voorkant: hoeveel meer bewijs moet je hebben van een DOA?
Gewoon terugsturen ovv herroepingsrecht.
Het product bevalt niet dus heb je het recht hem retour te zenden aangezien hij online gekocht is.
Helaas, de monitor ligt al bij afuture en de 14 dagen zijn al voorbij...
Dat maakt niet uit. Was de doos VOOR de 14 WERKdagen bij Afuture?

Ps. afgezien daarvan: Dat je buiten de 14 werkdagen zit betekend alleen geen geld terug. Thats it. Ze zijn je alsnog verplicht een vervangend scherm te bieden aangezien je twee jaar garantie hebt.

[Reactie gewijzigd door dmvdberg op 26 juli 2024 16:35]

Die foto lijkt toch meer op val schade of stoot schade... Volgens mij redelijk onmogelijk dat een connector dit soort beeld geeft!!!

[Reactie gewijzigd door Haas_nl op 26 juli 2024 16:35]

Hier kan iiyama niets aan doen. Je kunt gerust weer een iiyama kopen wat dat betreft.

Wat betreft afuture: ik weet niet waar ze mee bezig zijn maar je hebt het volste recht op een werkend scherm. Hoe ze het ook proberen te verdraaien; je staat in je recht en hebt een defect scherm gekregen, punt. Je kunt aantonen dat je het ruim binnen de tijd als RMA (defect) hebt aangemeld en omdat er nul visuele schade is, hebben ze al helemaal geen poot om op te staan. Als je na 9 mails (zucht..) nog steeds nul op het rekest krijgt, ga je ze gewoon een paar keer per dag bellen. Worden ze vanzelf gek van je en kun je je verhaal beter uitleggen (en naar hun reactie luisteren). Werkt dit ook niet, dan stuur je ze een aangetekende brief waarin je een werkend product eist, evt. op te stellen met iemand die jou wil helpen (rechtsbijstand? Juridisch loket? Aardige rechtenstudent?). Nog niks? Stuur je gewoon een deurwaarder op ze af of iets in die richting.

Don't give up :)
Ik wilde dit scherm ook kopen voor een collega en heb Afuture benaderd om dit voorval even uit te leggen. De reactie was duidelijk:

"Het omschreven verhaal is 'wat' vertekenend; het ging hier om een monitor met een barst (door teveel druk op het paneel) welke pas na een jaar bij ons retour kwam"

Oftewel, het beeld dat hier geschetst wordt is ook niet helemaal correct..
Ik heb gebeld met iiyama en de monitor was idd verkocht in april 2015, wat best wel een lange tijd is. Alleen is de monitor verkocht in Duitsland, wat ook wel raar is.
Wilco wist te vertellen dat de monitor slechts 40 minuten aan gestaan heeft, wat het verhaal van de TS redelijk geloofwaardig maakt.
Anyway, opgelost! Nothing to see move on. :+